Gönderen Konu: Bu da nedir şimdi?  (Okunma sayısı 1363 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Bu da nedir şimdi?
« : Ağustos 11, 2008, 10:37:12 »
Sayın arkadaşlar bende 1996 ae101 kasa var.3 gün önce arka amörtisörleri değiştirdim.Fakat belki bağlantılı belkide bağımsız bilemiyorum benim el freni lambası 2.vites ve bazen 3. son olarak ta bugun 4.vites te iken yanıyor.Bu durum arıza olduğu içinmidir sizde yoksa el freni müşüründen olabilir fakat el freni müşürünün sağlam oldugunu dusunuyorum.Amörtisörleri değiştiren özel servis i aradım hidrolik azalmasından olabilir dedi.Dot 3 takviye yap dedi.Hidrolik seviyesine baktım normal gözüküyor min. biraz üstünde;
Benim tahminim araba hızlandıkça oluşan ivmelenmeden dolayı çalkalanan hidrolik (fren) sıvısından yanıyor ama bir yandan düz sabit hızda giderken de yaptı ..
Durum bu umarım izah edebilmişimdir?
Düşünceleriniz,önerilerinizi bekliyorum saygılar..

Toyota Club Türkiye

Bu da nedir şimdi?
« : Ağustos 11, 2008, 10:37:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu da nedir şimdi?
« Yanıtla #1 : Ağustos 11, 2008, 11:52:03 »
Ali bey  şöyle bir deneme yaaplım fren hidrolik seviye kabındaki sensöre giden soketi bir çıkartınız.Bakalım ünlem işaretli ikaz lambamız süreklimi yanacak yoksa sönük mü kalacak.
Eğer  sürekli yanıyor ise tekrar soketin pinlerini kontrol edip yerine takın. El freni müşiri içinde aynı uygulamayı deneyerek bulabileeceğinizi sanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 11, 2008, 19:21:11 »
Ali Bey, DOT 3 minimumun biraz ustu demissiniz. Ekleyip deneseniz bir? Maximumun birazcik altina kadar olabilir. Frenlerin mekanik kisminda bir yipranma olmadigini farzederek soyluyorum bunu tabii...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #3 : Ağustos 12, 2008, 10:29:28 »
Arkadaşlar dün dot 3 ekledim sorun halloldu..Daha önce tofaş arabamda fren hidroliği yüzünden kaza yapmıştım o sebeble oldukça temkinli olmaya çalışıyorum bu konuda.. Yardımlarınız için teşekkürler..