Gönderen Konu: Görmemişlerin Araçları  (Okunma sayısı 5248 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: Görmemişlerin Araçları
« Yanıtla #20 : Haziran 12, 2013, 00:38:14 »
Herşeyin başı Para , Parayla saadet olmaz diyen çıksın karşıma  ?

Ulan yine şiir yazdıracaklar bana :D
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 12, 2013, 00:38:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 12, 2013, 00:54:21 »
Bu araplar para para demiyor artık ne diyorlar bilmiyorum allahın sonradan görmeleri.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 12, 2013, 00:57:10 »
Bu araplar para para demiyor artık ne diyorlar bilmiyorum allahın sonradan görmeleri.

Tahvil diyorlar :P
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 12, 2013, 09:24:27 »
Görgüsüz servet sahibi kötüdür. Lakin bilgili servet sahibi sosyal tehlikedir. Bir yandan adamlar pis filan dalga geçelim geçmesine ama dünyanın sayılı şirketlerinin Arapların olduğunu unutmayalım. Mesela  ufak ALJ grup Toyota dağıtıcısı hem de bu ülkede ve diğerlerinde. Türkiye telekomünikasyon şirketini yarı fiyatının altında Araplara sattı.
Her yüzyılda zenginlik ölçüsü değişiktir. Doğu  bilim, sanat ve teknolojide doruklarda iken şimdiki batı kokuşmuş halde varlık savaşı veriyordu. Kaba kuvvetin makbul ve geçerli olduğu dönemlerde  yine doğu çok çok ilerde idi. Ancak ne zamanki batı doğudan aldığı bilim ve teknolojiyi kullanmaya başladı dünya ya açılmaya başladı. Bu defa kim daha çok sömürge elde ederse o oranda zengin oluyordu. Ne kadar çok köle olursa o kadar rahat oluyordu işler. Burjuvazi iş yapmaz oldu. Beyazlar üstün ırktı çalışmak zorunda değildi. Hatta hanımlar çocuk doğurup bedenleri bozulmasın diye çocukları bile seçkin kölelere yaptırdılar. Sonra insanlar batının ne kadar pislik adamı, kadını varsa öyle bir adaya hapis ettiler ki  kaçmak mümkün değil. Hapishane Avusturalya yı doğurdu.
Avrupa ne kadar kanunsuz adamı, kadını varsa kızıl renkli ve doğa ile bütünleşik insanların yaşadığı yerlere sürdüler. Fakat orada da rant kavgaları gündeme geldi ve günümüzün insan hakları savunucusu vampir Amerika doğdu.

Araplar henüz tam farkında değiller ama atalarından çok farklı değiller. Zengini çok zengin fakiri ise çok fakir. Lut kavmi var birde kutsal kitaplarda yer alan. Lut kavmi o kadar zengin ve şaşaalı bir yaşam sürerlerdi ki artık birbirlerini gezmeye götürmeye başlamışlardı. Kutsal kitaplardan okuduğumuz kadarı ile yaradan onları helak(yok) etti

Mal varlığının insanlığın kölesi olması dileği ile

bence de bu arapların sonu hiç iyiye gitmiyor. yakında petrolde bitecek elbet o zaman ne yapacaklar acaba???
bir yerden duymuştum doğruluğu araştırılır, sanayi kurup üretim yapamıyorlarmış batılılarla nasıl bir ilişki ya da anlaşmaları varsa o yüzden turizm sektörüne yönelip sürekli lüks oteller yapıyorlarmış. petrol bitince turizm mekanı olarak devam etme cabası içindelermiş.

bir anımı anlatmak istiyorum.

Daha önce kilim mobilya da üretim ve proje mühendisi olarak çalışıyordum.

kuka marka robot alımı için firma yetkilileri geldi sunum yaptı. (kuka robot otomobil sektöründen tanırız )
[attach=1]

dubai de bir sahibi ya da üst düzey yönetici fuarda robotu görür ve sorar
-"bu robot otelin bayrağını sallayabilir mi?"
mühendis şaşırır ve dalga geçiyor sanar
-"evet" der.

-"ne kadar bunun fiyatı"

adam baya baya dalga geçiyor benimle diye düşünerek gıcıklık yapmak ister

-"250.000$" der. gerçek fiyatı 100.000 $ dır.

-"ucuzmuş bir tane alayım" der.

ve yaptığı iş sadece otelin önünde bayrak sallamaktır.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 12, 2013, 09:49:53 »
Araplar denince akla hep akla zengin dubai vce suudi şeyhleri geliyor oysa arap toplumu fakir bir toplum.Tarihsel süreç boyunca politik oyunlar hep dönmüştür.Barbil bahçeleri (ırak) Bağdat (Irak) Semerkant ve yakın tarihten Beyrut (Lübnan) Damaskus (suriye) İstanbuk (Türkiye) bu şehirler tarih boyunca cazibe merkezidir.İsrail öncesi Beyrut doğunun parisi idi.Şimdi de Dubai ...Bu arada Birleşik arap emirlikleri 7 tanedir ama bilinen Dubaidir.Arap zengileri ileriyi görenler tabi.Öyle sandığınız gibi pasaklı,cahil filan değil.Dünyanın en iyi okullarında okumuz ve hakkı ile mezun olanları çok.Bu aydınlar babalarının yapmış oldukları sömürge zincirini kırmak için özellikle batı kökenli firmaları satın almaktadırlar. Lübnanlı spor araba tasarımcısının tasarladığı araç ferrariden çok daha pahalı ve ferrariye her yönde kafa tutacak cinsten.Tabi yılların Ferrari tecrübesini gözardı edemeyiz.

Arap nüfusun yasadığı coğrafya genelde çöl iklimi ve kaynaklar kısıtlı. Fakat biri vardı ki adamın projelerine şapka çıkardır karşınsa saygıyla eğilirim.
Proje şu: Japon ve Çin mühendislerin tasarımları ile bir kaç tesis kurulacaktı. Bu tesislerin amacı sadece ve sadece deniz suyunu arıtmak ve tarımsal arazide kullanılabilir hale getirecekti. Bu proje iyi bir kimyacı için çocuk oyuncağı ancak işin mekanik kısmına gelince işler değişiyor çünkü istenen su miktarı devasa boyutlarda ve tesis 24 saat 365 gün çalışacaktı. Elde edilen su sahilden 300 km ileriye pompalanacaktı. İlk 20 yıl  sahilden içeriye doğru 300 km lik şerit sulak tarıma geçirilecekti. Bunun için Avrupa ve Amerika'ya öğrenciler gönderildi. Ziraat mühendisi,makine mühendisi,inşaat mühendisi alanlarında özel  öğrenciler seçildi ve eğitime yollandı.
Proje başladı ve sahilde tarımsal üretime kısmende olsa geçildi.

Bu diktatör halkına şunu uyguluyordu.İşletme açmak isteyene işyeri bedava,vergi yoktu.Sabit giderlere katılım payı vardı toplamda kişinin ödediği vergi yılda % 2 idi
Evlenecek çaga gelen erkeklere 150m2 kare ev ve iş olanağı sunuluyordu.Yurt dışında okumak isteyenin sadece sınavı geçmesi yeterliydi.Tüm okul ve yaşam masraflarını devlet karşılıyordu.Tek şart okul ve staj bitince ülkeye dönüp çalışacaktı.
Ülke dünyada borcu olmayan 2 ülkeden biriydi.
Bu sonradan görme lider Muammer Kaddafi idi.Ülke ise Libya         Sonu Fransız ve batı güdümlü vatan hainleri tarafından linç. Proje hemen durduruldu. Tarımsal üretim durdu. Özgür Libya ordusunun ilk işi tarımsal alandaki reformları ve projeyi durdurmak oldu.

Bir diğer Ülke var ki cennet,ülke arap değil ama yöneticilerin genlerinde araplık olduğu aşikar.
Kıssadan hisse. Anlayana tabi
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 12, 2013, 10:01:03 »
Araplar denince akla hep akla zengin dubai vce suudi şeyhleri geliyor oysa arap toplumu fakir bir toplum.Tarihsel süreç boyunca politik oyunlar hep dönmüştür.Barbil bahçeleri (ırak) Bağdat (Irak) Semerkant ve yakın tarihten Beyrut (Lübnan) Damaskus (suriye) İstanbuk (Türkiye) bu şehirler tarih boyunca cazibe merkezidir.İsrail öncesi Beyrut doğunun parisi idi.Şimdi de Dubai ...Bu arada Birleşik arap emirlikleri 7 tanedir ama bilinen Dubaidir.Arap zengileri ileriyi görenler tabi.Öyle sandığınız gibi pasaklı,cahil filan değil.Dünyanın en iyi okullarında okumuz ve hakkı ile mezun olanları çok.Bu aydınlar babalarının yapmış oldukları sömürge zincirini kırmak için özellikle batı kökenli firmaları satın almaktadırlar. Lübnanlı spor araba tasarımcısının tasarladığı araç ferrariden çok daha pahalı ve ferrariye her yönde kafa tutacak cinsten.Tabi yılların Ferrari tecrübesini gözardı edemeyiz.

Arap nüfusun yasadığı coğrafya genelde çöl iklimi ve kaynaklar kısıtlı. Fakat biri vardı ki adamın projelerine şapka çıkardır karşınsa saygıyla eğilirim.
Proje şu: Japon ve Çin mühendislerin tasarımları ile bir kaç tesis kurulacaktı. Bu tesislerin amacı sadece ve sadece deniz suyunu arıtmak ve tarımsal arazide kullanılabilir hale getirecekti. Bu proje iyi bir kimyacı için çocuk oyuncağı ancak işin mekanik kısmına gelince işler değişiyor çünkü istenen su miktarı devasa boyutlarda ve tesis 24 saat 365 gün çalışacaktı. Elde edilen su sahilden 300 km ileriye pompalanacaktı. İlk 20 yıl  sahilden içeriye doğru 300 km lik şerit sulak tarıma geçirilecekti. Bunun için Avrupa ve Amerika'ya öğrenciler gönderildi. Ziraat mühendisi,makine mühendisi,inşaat mühendisi alanlarında özel  öğrenciler seçildi ve eğitime yollandı.
Proje başladı ve sahilde tarımsal üretime kısmende olsa geçildi.

Bu diktatör halkına şunu uyguluyordu.İşletme açmak isteyene işyeri bedava,vergi yoktu.Sabit giderlere katılım payı vardı toplamda kişinin ödediği vergi yılda % 2 idi
Evlenecek çaga gelen erkeklere 150m2 kare ev ve iş olanağı sunuluyordu.Yurt dışında okumak isteyenin sadece sınavı geçmesi yeterliydi.Tüm okul ve yaşam masraflarını devlet karşılıyordu.Tek şart okul ve staj bitince ülkeye dönüp çalışacaktı.
Ülke dünyada borcu olmayan 2 ülkeden biriydi.
Bu sonradan görme lider Muammer Kaddafi idi.Ülke ise Libya         Sonu Fransız ve batı güdümlü vatan hainleri tarafından linç. Proje hemen durduruldu. Tarımsal üretim durdu. Özgür Libya ordusunun ilk işi tarımsal alandaki reformları ve projeyi durdurmak oldu.

Bir diğer Ülke var ki cennet,ülke arap değil ama yöneticilerin genlerinde araplık olduğu aşikar.
Kıssadan hisse. Anlayana tabi

Kaddafi bence de taktir edilecek isler yapti/yapmaya calisti. Linc edilirken icim burkuldu ve Libyalilardan nefret ettim.

Bizim yoneticilerimde araplik olmasi gerekmiyorki abi Ortadogudan Balkanlara kadar Tum halklar ayni karakteristik ozelliklere sahip.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 12, 2013, 10:24:25 »

"Zenginin malı züğürdün çenesini yorar" diye boşa dememişler :D

Tiieeehh benim Babamda Bebek Krali 1. Ömer :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Hayatı kendinize zorlaştırmayın...
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 12, 2013, 11:28:39 »
Tiieeehh benim Babamda Bebek Krali 1. Ömer :)

!!!  :wacko:  !!!

Yani?
Hayatı kendinize zorlaştırmayın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Haziran 12, 2013, 11:29:56 »
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 12, 2013, 11:32:53 »
Yani para yok huzur var :lol:

O zaman ne diyormuşuz

"Zenginin malı züğürdün çenesini yorar" diye boşa dememişler :D

saygılar ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 12, 2013, 11:33:15 »
Yani para yok huzur var :lol:
Para dediğin nedir ya bir loto toto at yarışı artık ne varsa ona bakar  :rofl:
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Haziran 12, 2013, 11:35:16 »
O zaman ne diyormuşuz

saygılar ...

Artik suna kanaat getirdim insanlar ya bana laf carpmak icin foruma uye oluyor ya da benden yardim almak icin.
Tamam teslim sensin patron. Saygilar
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Haziran 12, 2013, 11:37:06 »
Artik suna kanaat getirdim insanlar ya bana laf carpmak icin foruma uye oluyor ya da benden yardim almak icin.

:D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Haziran 12, 2013, 11:39:26 »
Atalarimiz Meyva veren agac taslanir diye bosuna mi demis?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 12, 2013, 11:42:05 »

Hangi konuya baksam mutlaka bir mesajınız var. Siz de yeni bir üyeye ters cevap vermek yerine biraz yol gösterici olsanız (Bkz. Kemal Bey). Gayet olumlu bir başlangıç olabilirdi. Bu durumda kendinizi sorgulamanız en doğru yaklaşım olacaktır.

Hoş çok yeniliğimiz de kalmadı epey yüz göz olduk ama :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Haziran 12, 2013, 11:43:49 »
Hangi konuya baksam mutlaka bir mesajınız var. Siz de yeni bir üyeye ters cevap vermek yerine biraz yol gösterici olsanız (Bkz. Kemal Bey). Gayet olumlu bir başlangıç olabilirdi. Bu durumda kendinizi sorgulamanız en doğru yaklaşım olacaktır.

:o :o :o :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Haziran 12, 2013, 11:47:27 »

Hoş çok yeniliğimiz de kalmadı epey yüz göz olduk ama :)

Ters bir sey yazdigimi dusunmuyorum bence siz ortamda yeni oldugunuz icin alinganlik yapiyorsunuz, dun bunun en guzel ornegine sahit oldunuz hic birimiz alinganlik yapmadik olmasi gerektigi gibi de bitti muhabbet.

Yuz goz oldugumuzu dusunmuyorum yani benim acimdan ;)

Bu benim forumda aktif olmamis halim.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Haziran 12, 2013, 11:49:43 »

Hoş çok yeniliğimiz de kalmadı epey yüz göz olduk ama :(

En bastan terligi elinize alsaydiniz keske. Bu konuda Hande hanimdan yardim alabilirsiniz.:) Tecrubeli baska bayan uyelerimiz de var Nagehan hanim ve Gulsum hanim onlar buaralar pek girmiyor foruma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 12, 2013, 11:50:17 »
Bu benim forumda aktif olmamis halim.
Doğru söylüyor.Asıl pcden girip uygun olduğunda görün birde.Aynı anda kaç konuya cevap yazıyor sayamıyorum ben  :rofl:
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Haziran 12, 2013, 11:51:53 »
Sanayiye gidemeyince burada desarj oluyorum :D
Taklitlerden sakının