0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu araplar para para demiyor artık ne diyorlar bilmiyorum allahın sonradan görmeleri.
Görgüsüz servet sahibi kötüdür. Lakin bilgili servet sahibi sosyal tehlikedir. Bir yandan adamlar pis filan dalga geçelim geçmesine ama dünyanın sayılı şirketlerinin Arapların olduğunu unutmayalım. Mesela ufak ALJ grup Toyota dağıtıcısı hem de bu ülkede ve diğerlerinde. Türkiye telekomünikasyon şirketini yarı fiyatının altında Araplara sattı.Her yüzyılda zenginlik ölçüsü değişiktir. Doğu bilim, sanat ve teknolojide doruklarda iken şimdiki batı kokuşmuş halde varlık savaşı veriyordu. Kaba kuvvetin makbul ve geçerli olduğu dönemlerde yine doğu çok çok ilerde idi. Ancak ne zamanki batı doğudan aldığı bilim ve teknolojiyi kullanmaya başladı dünya ya açılmaya başladı. Bu defa kim daha çok sömürge elde ederse o oranda zengin oluyordu. Ne kadar çok köle olursa o kadar rahat oluyordu işler. Burjuvazi iş yapmaz oldu. Beyazlar üstün ırktı çalışmak zorunda değildi. Hatta hanımlar çocuk doğurup bedenleri bozulmasın diye çocukları bile seçkin kölelere yaptırdılar. Sonra insanlar batının ne kadar pislik adamı, kadını varsa öyle bir adaya hapis ettiler ki kaçmak mümkün değil. Hapishane Avusturalya yı doğurdu. Avrupa ne kadar kanunsuz adamı, kadını varsa kızıl renkli ve doğa ile bütünleşik insanların yaşadığı yerlere sürdüler. Fakat orada da rant kavgaları gündeme geldi ve günümüzün insan hakları savunucusu vampir Amerika doğdu.Araplar henüz tam farkında değiller ama atalarından çok farklı değiller. Zengini çok zengin fakiri ise çok fakir. Lut kavmi var birde kutsal kitaplarda yer alan. Lut kavmi o kadar zengin ve şaşaalı bir yaşam sürerlerdi ki artık birbirlerini gezmeye götürmeye başlamışlardı. Kutsal kitaplardan okuduğumuz kadarı ile yaradan onları helak(yok) etti Mal varlığının insanlığın kölesi olması dileği ile
Araplar denince akla hep akla zengin dubai vce suudi şeyhleri geliyor oysa arap toplumu fakir bir toplum.Tarihsel süreç boyunca politik oyunlar hep dönmüştür.Barbil bahçeleri (ırak) Bağdat (Irak) Semerkant ve yakın tarihten Beyrut (Lübnan) Damaskus (suriye) İstanbuk (Türkiye) bu şehirler tarih boyunca cazibe merkezidir.İsrail öncesi Beyrut doğunun parisi idi.Şimdi de Dubai ...Bu arada Birleşik arap emirlikleri 7 tanedir ama bilinen Dubaidir.Arap zengileri ileriyi görenler tabi.Öyle sandığınız gibi pasaklı,cahil filan değil.Dünyanın en iyi okullarında okumuz ve hakkı ile mezun olanları çok.Bu aydınlar babalarının yapmış oldukları sömürge zincirini kırmak için özellikle batı kökenli firmaları satın almaktadırlar. Lübnanlı spor araba tasarımcısının tasarladığı araç ferrariden çok daha pahalı ve ferrariye her yönde kafa tutacak cinsten.Tabi yılların Ferrari tecrübesini gözardı edemeyiz.Arap nüfusun yasadığı coğrafya genelde çöl iklimi ve kaynaklar kısıtlı. Fakat biri vardı ki adamın projelerine şapka çıkardır karşınsa saygıyla eğilirim.Proje şu: Japon ve Çin mühendislerin tasarımları ile bir kaç tesis kurulacaktı. Bu tesislerin amacı sadece ve sadece deniz suyunu arıtmak ve tarımsal arazide kullanılabilir hale getirecekti. Bu proje iyi bir kimyacı için çocuk oyuncağı ancak işin mekanik kısmına gelince işler değişiyor çünkü istenen su miktarı devasa boyutlarda ve tesis 24 saat 365 gün çalışacaktı. Elde edilen su sahilden 300 km ileriye pompalanacaktı. İlk 20 yıl sahilden içeriye doğru 300 km lik şerit sulak tarıma geçirilecekti. Bunun için Avrupa ve Amerika'ya öğrenciler gönderildi. Ziraat mühendisi,makine mühendisi,inşaat mühendisi alanlarında özel öğrenciler seçildi ve eğitime yollandı.Proje başladı ve sahilde tarımsal üretime kısmende olsa geçildi.Bu diktatör halkına şunu uyguluyordu.İşletme açmak isteyene işyeri bedava,vergi yoktu.Sabit giderlere katılım payı vardı toplamda kişinin ödediği vergi yılda % 2 idiEvlenecek çaga gelen erkeklere 150m2 kare ev ve iş olanağı sunuluyordu.Yurt dışında okumak isteyenin sadece sınavı geçmesi yeterliydi.Tüm okul ve yaşam masraflarını devlet karşılıyordu.Tek şart okul ve staj bitince ülkeye dönüp çalışacaktı.Ülke dünyada borcu olmayan 2 ülkeden biriydi.Bu sonradan görme lider Muammer Kaddafi idi.Ülke ise Libya Sonu Fransız ve batı güdümlü vatan hainleri tarafından linç. Proje hemen durduruldu. Tarımsal üretim durdu. Özgür Libya ordusunun ilk işi tarımsal alandaki reformları ve projeyi durdurmak oldu.Bir diğer Ülke var ki cennet,ülke arap değil ama yöneticilerin genlerinde araplık olduğu aşikar.Kıssadan hisse. Anlayana tabi
"Zenginin malı züğürdün çenesini yorar" diye boşa dememişler
Tiieeehh benim Babamda Bebek Krali 1. Ömer
Yani?
Yani para yok huzur var
O zaman ne diyormuşuzsaygılar ...
Artik suna kanaat getirdim insanlar ya bana laf carpmak icin foruma uye oluyor ya da benden yardim almak icin. Tamam teslim sensin patron. Saygilar
Artik suna kanaat getirdim insanlar ya bana laf carpmak icin foruma uye oluyor ya da benden yardim almak icin.
Hangi konuya baksam mutlaka bir mesajınız var. Siz de yeni bir üyeye ters cevap vermek yerine biraz yol gösterici olsanız (Bkz. Kemal Bey). Gayet olumlu bir başlangıç olabilirdi. Bu durumda kendinizi sorgulamanız en doğru yaklaşım olacaktır.
Hangi konuya baksam mutlaka bir mesajınız var. Siz de yeni bir üyeye ters cevap vermek yerine biraz yol gösterici olsanız (Bkz. Kemal Bey). Gayet olumlu bir başlangıç olabilirdi. Bu durumda kendinizi sorgulamanız en doğru yaklaşım olacaktır.Hoş çok yeniliğimiz de kalmadı epey yüz göz olduk ama
Bu benim forumda aktif olmamis halim.