0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arac guZel bir arac ben tavsiye ederim ama ilandaki arac icin pek yorum yapamam gormek en iyisi
Merhaba arkadaşlar. Biliyosunuz uzun süredir avensis aramaktayız. Fakat yaz ayları geldiğinden fiyatlar uçtu. Bizde kışı bekliyoruz. Tabi bu arada araştırma içindeyiz. Ve sizlerden haber bekliyorum. Belki satan veya tanıdığı satar diye bekliyoruz. Demin ilanları incelerken http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibiinden-2004-toyata-avensis-2.o-elegans-0538-828-45-96-127570913/detay bu ilan gözüme çarptı. Kilometresi normal geldi. Zaten aradığımız sınırda o kadardı en fazla. Sizlerin fikirlerini alabilirmiyim ? Belki o civarlarda oturan aracı gören bilen vardır. Fiyatı kilometresi vs hakkında fikirlerinizi rica ediyorum. Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim..
TFakat 4-5 parça lokal boya biraz düşünmemiz geren bir nokta 8 yaşında bir araç neden boyansın, ufak tefek midir nedir, burası düşündürücü, boyasız ve degişensiz ise kaçırmayın bence derdim....
Tufan Bey, öncelikle yaklaşık 1 aydır arac arayan ve ikinci el piyasasının uzay yönetildigini düşünen biri olarak ki fiyatlar bunu gösteriyor, bahsettiğiniz aracın fiyatı cok uygun, eger istanbulda olsam ben bir bakardım ancak malum biz uzagız. Fakat 4-5 parça lokal boya biraz düşünmemiz geren bir nokta 8 yaşında bir araç neden boyansın, ufak tefek midir nedir, burası düşündürücü, boyasız ve degişensiz ise kaçırmayın bence derdim....
8 yaşında araçta boya olması normal değil mi? Yani ister istemez olabiliyor bu tarz şeyler.Tamponları boyatır mesela 2 parça boya oldu bile kafadan.Yani 8 sene içerisinde eğer çok aşırı kritik yerler(tavan,bagaj kapağı,kaput) boyanmamışsa sıkıntı yok bence.Diğer bölgelerde büyük hasarda genelde değişim olur zaten düzeltme olmaz,değişende olmadığına göre hangi noktaların boyandığına bakılması yeter.
Değişen olmadığını söylüyor satan kişi. Fakat fiyat konusunda biraz tereddüte düştüm. Bu aylarda fiyatlar uçuyor. Bu araçta değişen kaza olmadığını varsayarsak neden böyle uygun düşünmek gerek. Tramer kayıtlarına ve bakımlarına bakmak gerek.
Boya diyince daha gerisini kimse dinlemiyor...o yuzden bence boya varsa uzak dur derim...
Boya denince dinlemeyen kişiler çeşitli gruplara ayrılırlar.1) Ölücü,mezarcı tipler;bunlar aracı resmen hurda fiyatına almaya kalkarlar.Birde üstüne alırkende iyilik ediyorum sana derler.2) Cahil,bilgisiz insanlar; etrafından boya lafını duyunca bir şeyler öğrenen ama her noktayı yarımyamalak bilen tipler3) Benim açımdan sıkıntı yok ama ben satamam diyen tipler.Yani atıyorum kapının birisine park halinde yandaki araç sürücüsü kapıyı çarptı.Kapıyı boyattık,araçta boya var diye araç kazalı mı oldu şimdi? Yapmayın gözünüzü seveyim,siz kendi aracınızı satarken nasılki başkasının böyle emin olmadan kesin yargılarda bulunmamasını istemezseniz başkasıda istemez.Yukarıda saydığım 3 gruptan hiçbirisine araç satmam.Artık o kadar abartıldıki bu boya işi, adam geliyor "abiiiii bunun farı değişmiş,abiii bunun ön camı değişmiş(orjinal camla değişmiş)" Yani diyorsunuz 1000-1500 lira iniveriyor anında
Eeee bende bunları yaşamış biri olarak diyorum ki, bu memleket boyle adamlar laf anlamıyor, boyasız arac al dertten kurtul, haa aracı aldın kaza oldu(allah esirgesin) canım sagolsun dersin 3-5 bin ucuza satarsın, ben boyalı aracı satana kadar göbegim catladı, yetkili servis benim boylı aracıma, değişen kesinlikle yok dedi ama adamlar boyalı deyince gerisi hikaye diyor , en az 1500-2000 tl aşagı okuyor maalesef böyle...
Siz aracınızı satın,ertesi günü bir tanıdığınız gidip araca baksın sizden alırken söylediği ne varsa yok olur ve adete eşsiz benzersiz bir şey alıyorsunuz hissini verir size.
Satmam bu kadar basit,bir kere galericilere(yetkili serviste dahil) ve para kazanmak amaçlı alan birisine asla satmam aracımı.3000-5000 lira onlara ucuza vereceğime binicisine 4000 lira ucuzuna veririm daha kolay satarım.Hem o sevinir hem benim işim görülmüş olur bu kadar basit.O insanlar neresinde ne buluruzda biraz daha fiyat kırarız mantığıyla hareket ederler.Siz aracınızı satın,ertesi günü bir tanıdığınız gidip araca baksın sizden alırken söylediği ne varsa yok olur ve adete eşsiz benzersiz bir şey alıyorsunuz hissini verir size.
Bu bahsettiğiniz tip insanlardan allah herkesi uzak tutsun karşılaştırmasın, bir malda ne var ne yoksa gizlemeden söyleyeceksin, ben aracımı satarken komple boyalı oldugunuvs herşeyini anlattım, ve biraz piyasasının altınada olsa sattım, tercih bu konuyu acan arkadasın, ben boyalı araç alıp satarken oluşan zorlukları kendisine aktarmak ve mumkunse bulabilirse temiz değişensiz ve boyasız bir araç almasını tavsiye ettim bu kadar kardeşim, isteyen alsın isteyen almasın...Tufan Bey karar sizin, konu cok uzadı benden bu kadar...ALlah kaza bela vermesin oncelik bu, sonra da temiz bir araç bulmak eehhh oda biraz şans ve nasip...
Tufan Bey; sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer derler, 3 sene once tanıdığım bildigim trafik polisi bir hemşerimden komple boyalı(dolu yağmasından ) ancak değişensiz bir araç aldım, valla 2 sene bindim satana kadar anam ağladı Boya diyince daha gerisini kimse dinlemiyor...o yuzden bence boya varsa uzak dur derim...