Gönderen Konu: yetkili servisten 2. el almak sağlıklımı ?  (Okunma sayısı 2402 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
yetkili servisten 2. el almak sağlıklımı ?
« : Haziran 06, 2013, 21:41:55 »
Arkadaşlar merhabalar nisan ayından beri araştırdığımız corollanın comfort 1.33 modelini almaya niyetlendik :)) 3 gün önce serviste bir tane bu modelden inceleme şansımız oldu memnunda kaldık açıkcası 13.000 de 34.500 liraya anlaştık ancak biraz çekiniyoruz. Aracın bütün kayıtları o serviste inceleme şansım oldu. aracın sağ arka kapısı çizikten dolayı sadece sacı değişmiş. başka bir yerinde problem olmadıgı söylendi. expertiz için tavsiyeleriniz varmı yada servisten almam sağlık lı olurmu :/ içeride 2. el arabaları sıfır gibi yapmışlardı yani boya var deseler inanmaz insan o yüzden de biraz çekiniyorum :/

Toyota Club Türkiye

yetkili servisten 2. el almak sağlıklımı ?
« : Haziran 06, 2013, 21:41:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: yetkili servisten 2. el almak sağlıklımı ?
« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2013, 22:05:45 »
servisten satın alırsanız 2.el aracı 1 yıl tam garanti veriyorlar diye biliyorum bende 6-7 ay kadar önce almaya niyetlenmiştim ama piyasasından pahalı sattıkları için geri vazgeçmiştim.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2013, 22:10:11 »
araç 2011 model bildiğim kadarıyla 5 yıl garantili oluyor zaten. araç sahibinin değişmesi bunu bozacak faktörlerden değildir sanırım :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2013, 22:13:53 »
evet onu unuttum bir an kusura bakmayın. Araç ve fiyatı hoşunuza gittiyse garantili bir aracı almak kadar güzel birşey yoktur sanırım. Zaten bir sorun varsa garantiden yaparlar o yüzden mekanik aksam için ekspere sokma fikrine sıcak bakmazdım ben olsam. Sadece kaportada içinize sinmeyen biryer varsa bir ustanıza gösterin boyasını gerisi için sorun çıksa bile yapılır garantiden
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 06, 2013, 22:41:16 »
estağfurullah sorun değil :) Benim korkum şase numaralarından felan pert kaydının olması yokmuş gibi gösterilmesi felan o yönden biraz çekiniyorum :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 54 ES ?
  • Araç: Auris
  • 19 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2013, 01:33:26 »
Servis var servis var , biz Sakarya Sandıkçı'dan 2.el bölümünden corolla baktığımızda bize lokal boyalı olduğu söylendi..Baktığımız zaman aracın sol tarafının komple boyalı olduğunu yanımdaki abim makine olmadan gördü.Makine ile baktığımızdada komple boya çıktı sonrasında suçlu sanki bizmişiz gibi söylendiler..

Benim Toyota Exchange'ye zerre güvenim kalmadı.Ustanızla veya makine bulup bir yerden bakmanızı , çok detaylı incelemenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 07, 2013, 08:45:17 »
3. Toyota'mı da  Derindere Zeytinburnu 2.El'den aldım. Alırken şu var dediler,başka birşey çıkarsa arabayı götürüp geri vereceğimi de biliyorlar zaten artık arkadaş olduk hepsiyle (10 Senede)..Bana kalsa herşey serviste ve kişilerde bitiyor..
Ben internetten araba baktım fakat aklınıza gelen her türlü yalan,dolan özellikle galerilerde mevcuttur, bilginiz olsun. Ve net söylüyorum Otocenter'dan uzak durun arkadaşlar...Arkadaşlarımın başına gelen tecrübelerden biliyorum...
İnternetten fiyatlara ve arabalara baktım,sadece kıyaslama için,bilgi amaçlı,  sonra servise gittim uygun araç vardı, bakıp aldım.. Hayırlısı olsun..

I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 07, 2013, 12:25:04 »
araç 2011 model bildiğim kadarıyla 5 yıl garantili oluyor zaten. araç sahibinin değişmesi bunu bozacak faktörlerden değildir sanırım :/
5 yıl garanti olayını iyi araştırın, benim bildiğim normal garantisi bitmeden onun için ilave ücret ödemeniz gerekiyor.
Ayrıca kapsamını da araştırın derim.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 07, 2013, 12:31:30 »
Arkadaşlar merhabalar nisan ayından beri araştırdığımız corollanın comfort 1.33 modelini almaya niyetlendik :)) 3 gün önce serviste bir tane bu modelden inceleme şansımız oldu memnunda kaldık açıkcası 13.000 de 34.500 liraya anlaştık ancak biraz çekiniyoruz. Aracın bütün kayıtları o serviste inceleme şansım oldu. aracın sağ arka kapısı çizikten dolayı sadece sacı değişmiş. başka bir yerinde problem olmadıgı söylendi. expertiz için tavsiyeleriniz varmı yada servisten almam sağlık lı olurmu :/ içeride 2. el arabaları sıfır gibi yapmışlardı yani boya var deseler inanmaz insan o yüzden de biraz çekiniyorum :/
Servisler artık expertiz hizmeti vermiyorlar. İstisna varsa bir şey diyemeyeceğim fakat bizzat farklı il ve markalarla görüşmelerim sonucu bunu öğrendim.
Yaşadığınız şehri bilemiyorum ancak varsa bağımsız expertiz firmalarından faydalanmanızı tavsiye ederim. 6-7 civarı test uygulayıp sonucunda rapor tanzim ediyorlar. İçiniz ve kafanız rahat olur.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 07, 2013, 21:19:30 »
çok sıkıntılı bir iş aslında aracı beğendim expertz için yarın tekrar konuşacağım olmadı sizin dediğiniz gibi yapacam :) çok teşekkür ederim arkadaşlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 07, 2013, 22:36:09 »
selim bey inşallah gönlünüzdeki aracı bulursunuz fakat çizikten sac değişme olurmu hiç ?çoğu zaman derin göçüklerden bile sac değiştirilmez kaldıki çizikten değişmesi mantığa ter değilmi? birde nihayetinde o kayıtları istedikleri gibi işlemek onların elinde değilmi?
Benim başıma şöyle bir olay gelmişti 2008 de arabama otobüs geri gelirken çarptı servis kapıyı düzelti ve boyadı,kaza sebibi olarakta sürtme yazdılar bunuda bana övünerek söylediler bu zamanki aklım olsa kabul etmez vebale girmezdim çok şükürki arabayı o an yanımda olan ev arkadaşıma sattım ve haala onda.oda kazayı gördüğü için sorun olmadıyani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 07, 2013, 22:41:54 »
dışardada uygun araba bulabilirsiniz.Servisten bulşdugunuz araba temiz ayagına diye 2-3 bin lira fazla isterler.
Kisaç değişiminden bahsediyorsunuz.çizikten saç değişilmeside karsıdaki ni kandırmaktan başka birşey değildir.lütfen yanlış anlamayın resmen dalga geçmişler.Çizikten kim boyatır.en fazla boya olur.Zaten temizi 34 35 bin lira o aracın.Değişeni boyananı varsa 31-32 den fazla vermeyın
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 07, 2013, 23:45:03 »
bu tarafı çok kafamı kurcalamıştı açıkcası:/ hatta kaskonun kapı değiştirmeye kalkacağını bile düşünmedim değil :D

selim bey inşallah gönlünüzdeki aracı bulursunuz fakat çizikten sac değişme olurmu hiç ?çoğu zaman derin göçüklerden bile sac değiştirilmez kaldıki çizikten değişmesi mantığa ter değilmi? birde nihayetinde o kayıtları istedikleri gibi işlemek onların elinde değilmi?
Benim başıma şöyle bir olay gelmişti 2008 de arabama otobüs geri gelirken çarptı servis kapıyı düzelti ve boyadı,kaza sebibi olarakta sürtme yazdılar bunuda bana övünerek söylediler bu zamanki aklım olsa kabul etmez vebale girmezdim çok şükürki arabayı o an yanımda olan ev arkadaşıma sattım ve haala onda.oda kazayı gördüğü için sorun olmadıyani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 08, 2013, 09:19:18 »
dışardada uygun araba bulabilirsiniz.Servisten bulşdugunuz araba temiz ayagına diye 2-3 bin lira fazla isterler.
Kisaç değişiminden bahsediyorsunuz.çizikten saç değişilmeside karsıdaki ni kandırmaktan başka birşey değildir.lütfen yanlış anlamayın resmen dalga geçmişler.Çizikten kim boyatır.en fazla boya olur.Zaten temizi 34 35 bin lira o aracın.Değişeni boyananı varsa 31-32 den fazla vermeyın

Arkadaşlar aşağıda yazdım yine vurgulamak istiyorum,anlaşılmadı galiba..Size adam gibi servis ve içeride çalışan denk gelmezse herşey ile karşılaşırsınız..
Ben aracımı Derindere Toyota'dan aldım nisan ayında.. 2009 Auris D4D Comfort paket, Orj 79500km'de aldım..
75000km'ye  kadar  servis bakımlı,değişen yok arabada.32500TL aldım..
Buna göre kıyas yapın,dışarıda bu kadar temizlikte ve orj arabayı bana bu paraya kimse vermedi.İyice araştırıp kıyaslayın,dışarıdan araba alınca neler çıkıyor insanın karşısına,başına gelen bilir.. Araba hasarlı oluyor,merdiven altı tamirhaneye götürüp yapılıyor,kaskoda bile gözükmüyor..
Sokağa atacak paranız varsa dışarıdan araba alın ve galerileri gezin, özellikle Otocenter Bağcılar..
Allah düşmanıma göstermesin..  Saygılar herkese
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 08, 2013, 12:41:07 »
serviste araç fiyatları 3-4 bin oynuyor..Alacağınız araç yeni oldugundan,sahibinden bir araç almanızı tavsiye ediyorum.Fiyatı banamı düşük geldi sanki bu aracın fiyatı daha yüksekti...Servis aracı alırken piyasanın çok altına,satarkende çok üstüne satarlar.Fiyatı banamı düşük geldi.Ona göre hareket edin derim..Bir arkadaşın dediği gibi,servisteki samimiyetede bağlı tabi..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 08, 2013, 15:04:03 »
Alıntı
aracın sağ arka kapısı çizikten dolayı sadece sacı değişmiş.

Çizikten dolayı kapı sacı değişmez
çizik ver diye kapı sacının değiştiren servis zaten servis değildir
değişen parça oldumu o arabaya şüpeyle bakmak lazım
kalkıp alıcıya şuradan darbeli buradan kazalı derlerse kim alır o aracı -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 08, 2013, 21:11:38 »
Bence de cizikten kapi saci degismez. Yani servis daha onceki sahibine fiyati sisirmek icin boyle bir islem yapti yada sizi kandirmaya calisiyor. Her iki durumdada o servis guvenirliligi kaybetmistir benim gozumde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 08, 2013, 23:27:49 »
serviste araç fiyatları 3-4 bin oynuyor..Alacağınız araç yeni oldugundan,sahibinden bir araç almanızı tavsiye ediyorum.Fiyatı banamı düşük geldi sanki bu aracın fiyatı daha yüksekti...Servis aracı alırken piyasanın çok altına,satarkende çok üstüne satarlar.Fiyatı banamı düşük geldi.Ona göre hareket edin derim..Bir arkadaşın dediği gibi,servisteki samimiyetede bağlı tabi..
2011 13. 000 de bu civardaki km li araçların fiyatları piyasada 35-36 hatta 37 di. bu serviste 35.500 demişti fiyat oalrak 34,500 e olurunu yaptık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 08, 2013, 23:29:28 »
2. el araba almak gerçekten sıkıntılı artık. Hiç kimseye güvenemiyorsun. Ya çok iyi tanıdığın olacak yada gidip sıfır alacaksın :/

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Haziran 09, 2013, 00:43:48 »
servisten alınan araba iyidir gibi düşünmek bana çok doğru gelmiyor. Sonuçta yeni araç satacak ve kullanıcının aracını ederinden aşağı alacak satan kişi düşük fiyattan satmayı kabul ediyorsa yok bu araba iyi değil alamayız demezler nasılsa bir şekilde satarım derler. Onun için her servis satışı araç garanti iyidir demek yanlış olur.