Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Şubat 01, 2026, 10:31:26
↓
Buradan sitemiz içinde arama yapabilirsiniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Modifikasyon
»
Konu:
Corollaya uzaktan kumanda nasıl takabilirim??
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Corollaya uzaktan kumanda nasıl takabilirim?? (Okunma sayısı 2540 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
:
Ağustos 10, 2008, 16:44:33 »
Merhaba 99 model corolla aracıma uzaktan kumanda veya alarm takmak istiyorum. Bunu kendim yapabilecek elektronik bilgisine sahibim fakat. Aracı yeni aldıgımdan piyasada satılan universal kitlerden birini aracın neresine monte etmem gerek bilmiyorum. Ön konsolunmu cıkması gerekiyor?Yoksa kapı üzerindeki merkezi kilit unitesinimi sokmem lazım?Birde formlarda bu araclarda uzaktan kuman için bos soket oldugunu ve kabloları kesmeden alarm veya kumanda takılabildiğini okudum.Bu dogrumudur?Daha once takan yada bu konuda bilgi verecek varsa sevinirim iyi calısmalar dilerim.
Toyota Club Türkiye
«
:
Ağustos 10, 2008, 16:44:33 »
(Gizli Üye)
TcT Teknoloji Müdürü
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
Kilometre: 10300
Model Yılı: '23
424 kere teşekkür etti
983 kere teşekkür edildi
Ynt: Corollaya uzaktan kumanda nasıl takabilirim??
«
Yanıtla #1 :
Ağustos 10, 2008, 18:40:07 »
92 modellerde olsa yardımcı olabilirim, ancak 99 modellerin detaylarını bilmiyorum.
sürücü kapısındaki kumandaların kablolarına ulaşman gerekiyor. Bunun için de direksiyonun altındaki konsolu ve sol tarafta kalan kapağı sökmen gerekiyor. Bundan sonrası modele göre değişir, kapılara giden kilit sinyalinin kablolarını bulman gerekecek, teker teker deneyerek.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
"Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
Kan Grubu: B+
Kilometre: 60000
Model Yılı: '14
136 kere teşekkür etti
434 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Ağustos 14, 2008, 16:42:08 »
Alper bey gerekli açıklamayı yapmış.Ama sorunuza cevap olarak arabanızda alarm için boş bir soket olduğuna katılmıyorum. Kaldı ki her marka alarmın kablo çıkışlarının yerleri, renkleri farklıdır. Her ne kadar bazı ana renkler standart olarak kullanılsa da. Yani kısaca her alarmın soket yapısı aynı olsa bile kablo yerleri farklıdır. Alper beyin dediği gibi direksiyonun altındaki konsolu söküp, elinize bir avometre yada seyyar ampül, ve alarmın şemasını alarak tek tek kabloları belirleyip takmalısınız.
Saygılar..
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T 2020 -
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #3 :
Ağustos 17, 2008, 07:50:40 »
Tesekkurler arkadaslar. Direksiyonun altındaki konsolu sokunce sol tarafa giden bir kablo blogu var sanırım dediğiniz kablolar onlar. Birde su kafama takıldı bu kabloların içinde kumandanın beyni için besleme kablosu varmıdır?Yoksa onu aküden filan kendimizmi çekeceğiz. Yani orada +12 volt -12 volt bulunan bir kabloya taksam sorun olurmu?Birde bu kumanda merkezini burayamı monte etmek lazım yoksa buradan kablo çekip başka yeremi yerleştirmeliyim. Çünkü burası dar gibi biraz. Yardımcı olursanız sevinirim iyi calısmalar dilerim.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
"Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
Kan Grubu: B+
Kilometre: 60000
Model Yılı: '14
136 kere teşekkür etti
434 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Ağustos 17, 2008, 19:33:30 »
Genelde direksiyon altındaki boşluğa monte edilir. Kablolara gelince alarmı takarken size direk 12 volt, kontaktan gelen 12 volt, sinyal kabloları, kapıların merkezi kilit kabloları ve kapı swiç kablosu lazım olacak. Bunların hepsi tarif ettiğiniz yerde mevcuttur. Sadece direk 12 voltu ve kontak çıkışı 12 voltu kontağın ayağındaki kablolardan veya daha basit olsun istiyorsanız teybinizin arka kısmındaki kablolardan bulabilirsiniz. Darbe sensörünü de genelde oto elektrikçiler rastgele bir yere yapıştırıyorlar siz mümkün mertebe aracın metal aksamına yapıştırmaya çalışın ki daha hassas olsun. Ayrıca alarmın anten kablosunu olduğu yerde bırakmak yerine ikaz ledinin kabloları ile birbirine bantlayarak hafif konsol üzerine kadar çıkartırsanız kumandanızın menzili epey bir artar.
Saygılar..
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T 2020 -
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kilometre: 33000
Model Yılı: '16
18 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Eylül 12, 2009, 23:00:34 »
arkadaşlar yeni bir konu olmasın diye bu başlık altında yazmayı uygun gördüm:
benim aracımda uzaktan kumanda var. alırken iki uzaktan kumnada ve 3 anahtar teslim edildi. uzaktan kumanda anahtardan harici şekildedir. bir arkadaşım dedi ki toyotanın orjinal uzaktan kumandası anahtar üstünde montelidir. sendeki uzaktan kumanda harici dedi. ve üzerinde herhangi bir marka vs yok. sadece rakamlar (kod) gibi şeyler var. yani bu gerçekten sonradan mı eklenmiştir?
2016 Corolla Advance multidrive S
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
18 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Eylül 14, 2009, 18:34:20 »
formdaki bilgili arkadaşlar lütfen soruma yanıt verin ya hu.
(Gizli Üye)
TcT Teknoloji Müdürü
Kilometre: 10300
Model Yılı: '23
424 kere teşekkür etti
983 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Eylül 14, 2009, 22:10:23 »
O model corollası olanlar aydınlatırlar sizi muhtemelen, ancak çalışıyorsa bence zaten fark etmez
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: ---
«
Yanıtla #8 :
Eylül 14, 2009, 22:32:31 »
Evet uzaktan kumanda anahtar üzerinde montelidir. Yani sizdekiler sonradan yapılmıs olabilir.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
18 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Eylül 14, 2009, 23:40:13 »
resmini eklemek isterdim ama neyse bulamadım.demek ki sonradan takılmış bizim 2006 terraya
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Modifikasyon
»
Konu: