Gönderen Konu: Corollaya uzaktan kumanda nasıl takabilirim??  (Okunma sayısı 2490 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corollaya uzaktan kumanda nasıl takabilirim??
« : Ağustos 10, 2008, 16:44:33 »
Merhaba 99 model corolla aracıma uzaktan kumanda veya alarm takmak istiyorum. Bunu kendim yapabilecek elektronik bilgisine sahibim fakat. Aracı yeni aldıgımdan piyasada satılan universal kitlerden birini aracın neresine monte etmem gerek bilmiyorum. Ön konsolunmu cıkması gerekiyor?Yoksa kapı üzerindeki merkezi kilit unitesinimi sokmem lazım?Birde formlarda bu araclarda uzaktan kuman için bos soket oldugunu ve kabloları kesmeden alarm veya kumanda takılabildiğini okudum.Bu dogrumudur?Daha once takan yada bu konuda bilgi verecek varsa sevinirim iyi calısmalar dilerim.

Toyota Club Türkiye

Corollaya uzaktan kumanda nasıl takabilirim??
« : Ağustos 10, 2008, 16:44:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Corollaya uzaktan kumanda nasıl takabilirim??
« Yanıtla #1 : Ağustos 10, 2008, 18:40:07 »
92 modellerde olsa yardımcı olabilirim, ancak 99 modellerin detaylarını bilmiyorum.

sürücü kapısındaki kumandaların kablolarına ulaşman gerekiyor. Bunun için de direksiyonun altındaki konsolu ve sol tarafta kalan kapağı sökmen gerekiyor. Bundan sonrası modele göre değişir, kapılara giden kilit sinyalinin kablolarını bulman gerekecek, teker teker deneyerek.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 14, 2008, 16:42:08 »
Alper  bey gerekli açıklamayı  yapmış.Ama sorunuza cevap olarak   arabanızda alarm için boş bir  soket olduğuna  katılmıyorum. Kaldı ki   her  marka  alarmın  kablo  çıkışlarının  yerleri, renkleri  farklıdır. Her ne  kadar  bazı  ana  renkler  standart olarak kullanılsa da. Yani kısaca her  alarmın soket yapısı  aynı olsa  bile  kablo yerleri  farklıdır. Alper  beyin  dediği gibi direksiyonun altındaki konsolu  söküp, elinize bir avometre yada seyyar ampül, ve alarmın şemasını  alarak tek tek kabloları  belirleyip takmalısınız.

Saygılar..
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ağustos 17, 2008, 07:50:40 »
Tesekkurler arkadaslar. Direksiyonun altındaki konsolu sokunce sol tarafa giden bir kablo blogu var sanırım dediğiniz kablolar onlar. Birde su kafama takıldı bu kabloların içinde kumandanın beyni için besleme kablosu varmıdır?Yoksa onu aküden filan kendimizmi çekeceğiz. Yani orada +12 volt -12 volt bulunan bir kabloya taksam sorun olurmu?Birde bu kumanda merkezini burayamı monte etmek lazım yoksa buradan kablo çekip başka yeremi yerleştirmeliyim. Çünkü burası dar gibi biraz. Yardımcı olursanız sevinirim iyi calısmalar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 17, 2008, 19:33:30 »
Genelde direksiyon altındaki boşluğa monte edilir. Kablolara gelince alarmı  takarken size direk 12 volt,  kontaktan gelen 12 volt,  sinyal kabloları, kapıların merkezi kilit  kabloları ve kapı swiç kablosu lazım olacak. Bunların hepsi tarif ettiğiniz  yerde  mevcuttur. Sadece direk 12 voltu ve kontak çıkışı 12 voltu kontağın ayağındaki  kablolardan veya  daha  basit olsun istiyorsanız  teybinizin arka kısmındaki kablolardan bulabilirsiniz. Darbe  sensörünü de genelde  oto elektrikçiler  rastgele bir  yere yapıştırıyorlar siz mümkün mertebe  aracın metal aksamına  yapıştırmaya  çalışın ki daha  hassas olsun. Ayrıca  alarmın anten kablosunu olduğu yerde  bırakmak yerine  ikaz  ledinin  kabloları  ile  birbirine  bantlayarak  hafif konsol üzerine kadar çıkartırsanız kumandanızın menzili epey bir  artar.

Saygılar..
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '16
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 12, 2009, 23:00:34 »
arkadaşlar yeni bir konu olmasın diye bu başlık altında yazmayı uygun gördüm:
benim aracımda uzaktan kumanda var. alırken iki uzaktan kumnada ve 3 anahtar teslim edildi. uzaktan kumanda anahtardan harici şekildedir. bir arkadaşım dedi ki toyotanın orjinal uzaktan kumandası anahtar üstünde montelidir. sendeki uzaktan kumanda harici dedi. ve üzerinde herhangi bir marka vs yok. sadece rakamlar (kod) gibi şeyler var. yani bu gerçekten sonradan mı eklenmiştir?
2016 Corolla Advance multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 14, 2009, 18:34:20 »
formdaki bilgili arkadaşlar lütfen soruma yanıt verin ya hu. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 14, 2009, 22:10:23 »
O model corollası olanlar aydınlatırlar sizi muhtemelen, ancak çalışıyorsa bence zaten fark etmez :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Eylül 14, 2009, 22:32:31 »
Evet uzaktan kumanda anahtar üzerinde montelidir. Yani sizdekiler sonradan yapılmıs olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 14, 2009, 23:40:13 »
resmini eklemek isterdim ama neyse bulamadım.demek ki sonradan takılmış bizim 2006 terraya   :-[