Gönderen Konu: Alkolden Sonra Yeni Bir Denetim Daha  (Okunma sayısı 2074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Alkolden Sonra Yeni Bir Denetim Daha
« : Haziran 05, 2013, 19:10:04 »
Emniyet Genel Müdürlüğü, tıpkı alkol gibi trafikte uyuşturucu denetimine başlamaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan trafik terörüne her yıl 10.000 kişiyi aşkın insanımızı kurban veriyoruz. Özellikle yaz mevsiminde daha da artan trafik kazalarının önüne geçilmesi için, aşırı hız, emniyet kemeri ve alkolden sonra uyuşturucu madde etkisi altında araç kullananların denetlenmesi için de çalışma başlatıldı.

Polis uyuşturucu kullanıp araç kullananları tıpkı alkol denetimlerinde olduğu gibi elektronik cihazlarla denetleyecek.

Trafik polisleri, teknik cihazlar kullanarak uyuşturucu madde tespit ettiği sürücülere, 3.600 TL ceza kesecek. Ayrıca uyuşturucu kullanıp araç kullanan sürücülerin ehliyetine 5 yıl el konulacak.
Cihazla ölçüm yapılmasına direnen sürücülere de, 2.000 TL ceza verilmesinin yanında, sürücü belgelerine de 2 yıl el konulacak.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

Alkolden Sonra Yeni Bir Denetim Daha
« : Haziran 05, 2013, 19:10:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: Alkolden Sonra Yeni Bir Denetim Daha
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2013, 19:14:13 »
Güzel bir uygulama fakat alkol kontrolünde bile polisi zora sokan kişiler mevcutken uyuşturucu kullananlara ne şekilde bir denetim yapılabilir düşündürücü.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2013, 19:14:35 »
Güzel bir uygulama olur ancak bunu gerçekte nasıl uygulamaya koyacaklar merak ediyorum.Yani tepeden yap deyip bu emri uygulayacakların karşılaşacağı durumları kestirmek zor olacaktır.Alkol ölçümünde bile hiç alkol almamasına rağmen zorluk çıkaran bir millet olarak bunada "biz eroinman mıyız bize ölçüm yapacaksınız yaptırmam kardeşim" demesi çok absürd olmaz sanırım.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2013, 20:48:08 »
Birde şu polislerin, alkol varmı ! diye sormalarını yasaklasalar çok güzel olacak, onun içinde yasa tasarısı lazım. Madem alacağın cevaptan tatmin olmayıp kontrol yapacaksın, niye soruyorsun ? Veya belli iq altını polis yapmasınlar, bi sınırı olsun.
Onun dışında, alkollü araç kullanan ne ceza verilse haklıdır, tamamiyle katılıyorum.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 06, 2013, 00:21:49 »
Çok faydalı bir uygulama , Polis'lerin de artık bi ağırlığı olması gerek ;)
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 06, 2013, 07:58:57 »
uygulama olarak güzel fakat insanları egitmek için harcanan hiçbir çaba yokken bu tür uygulamaların yeterli bir sonuç vermesi mümkün degil.sanki memlekeltin yarısı uyuşturucu içiyor.

diger taraftan degerlendirirsek millet uyuşmuş durumda oda ayrı :)
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '07
  • 26 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 06, 2013, 08:40:33 »
uygulama olarak güzel fakat insanları egitmek için harcanan hiçbir çaba yokken bu tür uygulamaların yeterli bir sonuç vermesi mümkün degil.sanki memlekeltin yarısı uyuşturucu içiyor.

diger taraftan degerlendirirsek millet uyuşmuş durumda oda ayrı :)

:alkis:
Çoğu zaman gidiyoruz... Kiminin hoşuna,kiminin zoruna ;)

2007 COROLLA TERRA D4-D FÜME 100.000
2004 CLİO Symbol 1.4 GÜMÜŞ GRİ 137.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 06, 2013, 15:45:21 »
Güzel bir uygulama...
Sizi sabah namazına kaldıracağına söz veren birisiyle evlenin!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 54 ES ?
  • 19 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 07, 2013, 01:39:41 »
Çok güzel bir uygulama olur , türlü türlü maddeler kullananlar direksiyona geçiyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 07, 2013, 09:04:56 »
Birde şu polislerin, alkol varmı ! diye sormalarını yasaklasalar çok güzel olacak, onun içinde yasa tasarısı lazım. Madem alacağın cevaptan tatmin olmayıp kontrol yapacaksın, niye soruyorsun ? Veya belli iq altını polis yapmasınlar, bir sınırı olsun.
Onun dışında, alkollü araç kullanan ne ceza verilse haklıdır, tamamiyle katılıyorum.
Memur alkol varmi diye sorarken size dogru egilir eger kokuyu alirsa muayene eder, kokuyu almassa sizde yok derseniz sizi yollar. Thailandta uygulama bu sekilde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Kan Grubu: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 07, 2013, 12:08:19 »
Memur alkol varmi diye sorarken size dogru egilir eger kokuyu alirsa muayene eder, kokuyu almassa sizde yok derseniz sizi yollar. Thailandta uygulama bu sekilde.
Aynen Kadir bey, o insanları konuşturmak için kullanılan bir ifade genellikle. Zaten alkol varsa tepki ve konuşma tarzında fark edilebilir değişme oluyor.
Naber, nasılsın kardeş, burada ne işin var, nereye gidiyorsun ? diye sormak daha saçma olmaz mı? Bunların cevabı aynı zamanda "sanane" dir. (içinden de olsa)  :D
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 07, 2013, 12:13:07 »
Uyuşturucuyu nasıl tespit edecek kan tahlilimi ?
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 07, 2013, 12:32:39 »
Keyf için 2 kadeh içmek başka, zil olup çevreye zarar vermek başka
hepsine alkolik demek ise çok yanlış, bu olaya dini yasaklamalar çercevesinden bakmak ayrı bir olay
bizde her türlü alkollü içki yasak, hıristiyanlar ayine gelen insanlara kilse de kutsal şarap ikram ediyorlar
Bizde 4 , 7 , allah ne verdiyse harem :asikadam: kurmak caiz, onlarda tek eşlilkik esas
bizde uyuşturucu korkutucu boyutlarda değil, onlarda neredeyse sigara içmek kadar doğal, hatta bazı ülkelerde yasal
esrar  cafe ler bile var, doktoruda devamlı görevde :rofl:

bizim diktatör yönetim yakında sigara içmeyi de yasaklar (Bknz. 4. murat)
gerçi ben sigara kullanmıyorum ama yinede insanların yaşamlarına bu kadar karışılmasına karşıyım
özellikle de kimin kaç çocuk yapacağı beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 07, 2013, 12:58:37 »
Bir karışmadık milletin uçkuru kaldı diyeceğim ama ona dahi karışıldı,daha ne olsun.Alkolüde uyuşturucuyuda bulmak isteyen öyle bir bulur ki...kimse engelleyemez 70li yılları görmek yeterli..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 07, 2013, 14:24:16 »
Güney Türkiye ve kuzey Suriye coğrafyasında yaşayan veya o bölge kökenli islamın sol sapması olan bir cemaat, ibadet sonrası taze sıkılmış üzüm suyunu, aynı kaptan içerek, bir birlerine olan güven ve bağlarını ifade ederler. Üzümlerin sıkılmasına imam bizzat nezaret eder. Hristiyanların ibadet sonrası tattıkları şarap ile bağlantısını ise ret ederler. Köklerini Hz İbrahim'e bağlar ve Resul olarak Hz Muhammed'i kabul ederler. Kendilerine nas ibadetleri vardır. Namazı Hz Muhammed'in peygamberlik ile müjdelenmesinden önceki ibadet şekli olan günde iki vakit şeklinde kılarlar. Son 30 yıldır camide ibadete başladıkları ve namazı 5 vakit kılanlar olduğu görülmüştür. Bu cemaate Nusayriler  denir.

Şimdi bunları niye yazdım. Bu cemaat alkolü mekruh kabul eder ve çok yaklaşmamakla birlikte, kullanırlar. Yılın belirli dönemlerinde ibadetle başlayan ve dualarla devam eden etkinlikleri vardır. Bu etkinliklerin devamı ise şenlik şeklindedir ve alkolünde alındı çok zengin çilingir sofrası kurulur. İnanılmaz otokontrol yöntemleri vardır. Bünyesi alkol almaya müsait olmayan yada  sarhoş olan kişiyi anında kontrol altına alırlar. Önce içmesi engellenir. Sonra bu şahıstan sorumlu en az 2 kişi taşkınlık yapmasını engeller ve  gerekiyorsa köy konuk odasında dinlendirilir. Normale dönünce isterse şenliğe katılabilir ama gözlem altındadır.
Öğretim üyesi arkadaşımın  Dinler ve Köken kitabını hazırlarken yaptığı araştırmaya göre bu şenliklerde olmuş hiç bir hırsızlık, tecavüz veya cinayet olduğunu dair kayıt yoktur. Nusayriler hala var olan bir cemaattir. Şimdiki imamları asla alkol almadıkları gibi alkole karşıdırlar da. Şenliklerde alkol kullanımını hiç bir şekilde tavsiye etmezler.

Yani Kemal hocamın dediğine geliyorum aslında. İçtin mi? günahı senin ama AĞZINLA içeceksin. Alkollü araç kullanımına zaten hiç bir aklı selim evet demez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 07, 2013, 14:31:21 »
Bizde geyiğine soruyorlar abi, bir memur geliyor,soruyor alkol varmı diye, sonra elinde alkol metre olan geliyor, öbürüne soruyor, alkol varmıymış, yok diyor,  iyi tamam üfle bakalım:) Ya ben sürekli alkollü gibiyim:), yada polislerde bir sorun var. Alkol almayı çok severim, ama hiç alkollü araç kullanmadım daha.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 07, 2013, 14:34:35 »
Bizde geyiğine soruyorlar abi, bir memur geliyor,soruyor alkol varmı diye, sonra elinde alkol metre olan geliyor, öbürüne soruyor, alkol varmıymış, yok diyor,  iyi tamam üfle bakalım:) Ya ben sürekli alkollü gibiyim:), yada polislerde bir sorun var. Alkol almayı çok severim, ama hiç alkollü araç kullanmadım daha.
Puhahahahaha valla ayyaş tipi var sende hahahahahahahaha

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
  • 25 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 07, 2013, 14:38:14 »

:) :) :)
Sizi sabah namazına kaldıracağına söz veren birisiyle evlenin!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 07, 2013, 17:22:35 »
Gemi adami oldugun icin olabilir bence. Muhtemelen biliyorsundur ama yinede soylim. Gemiden iner inmez 3-4 saat ciplak ayak toprak ustunde yurumeni tavsiye ederim ve bunu mumkun oldugu kadar hergun yapmaya ozen goster.
Puhahahahaha valla ayyaş tipi var sende hahahahahahahaha
Olacak o kadarda Levent kircanin sarhos tiplemesi geldi aklima  :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 07, 2013, 18:09:34 »
Keyf için 2 kadeh içmek başka, zil olup çevreye zarar vermek başka
hepsine alkolik demek ise çok yanlış, bu olaya dini yasaklamalar çercevesinden bakmak ayrı bir olay
bizde her türlü alkollü içki yasak, hıristiyanlar ayine gelen insanlara kilse de kutsal şarap ikram ediyorlar
Bizde 4 , 7 , allah ne verdiyse harem :asikadam: kurmak caiz, onlarda tek eşlilkik esas
bizde uyuşturucu korkutucu boyutlarda değil, onlarda neredeyse sigara içmek kadar doğal, hatta bazı ülkelerde yasal
esrar  cafe ler bile var, doktoruda devamlı görevde :rofl:

bizim diktatör yönetim yakında sigara içmeyi de yasaklar (Bknz. 4. murat)
gerçi ben sigara kullanmıyorum ama yinede insanların yaşamlarına bu kadar karışılmasına karşıyım
özellikle de kimin kaç çocuk yapacağı beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor
hoca yine cevahirler saçıyorsun. kutsal şaraptan bir yudum alan hıristiyanın kanında alkol ne kadar çıkar? uyuşturucu kullananları cezalandırmak şahane bir olay, benim babamı ve şöförünü esrar içerek direksiyona geçen otobüs şöförü öldürürken, arabamızı karşı şerite geçerek pestile çevirdi. siyaset yapacaksanız yeri burası değil trafikteki her türlü olumlu işlere destek vermemiz lazım.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/