0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhabalar bu konuya benzer daha önce açılmış fakat ben daha farklı şeyler sormak istiyorum bilen arkadaşlar da yardımcı olursa sevinirim. bilindiği gibi karbüratörlü motora turbo 2 şekilde uygulanabiliyor. benim düşündüğüm şekil basitçe şöyle : Turbo karbüratörden önce olacak yani motordan başlayarak sırasıyla motor silindir kapağı - emme manifoldu - turbo - karbüratör - hava filtresi vs.vs. Diğer bir olay ise turbonun içinden benzin geçirmek yerine lpg.yi düşünüyorum daha sağlıklı ve tasarrufa devam etmek için. Amacım ise fabrika değeri 72veya 73 hp olan motorumu max. 85-90 hp yapmak asıl daha da önemlisi 2000-3000 devir aralığında daha yüksek torklar almak. Hız yapmak, virajlara hızlı girmek vs. gibi amaçlarım yoktur (sadece yokuşlarda 3000devir altında rahat olmak istiyorum) o yüzden fren ve süspansiyon sisteminde değişikliğe gerek olmadığını düşünüyorum. Çok çok düşük basınçta çalışan turbo kullanmak istiyorum ve orjinal motora uygulamayı düşünüyorum. (zaten bu istediklerime ulaşmak mümkünse ve ulaşırsam motoruma çok zarar vermemek için hiçbirr zaman 3500devir üstüne çıkartmayacağım kesici devre gibi birşey yapacağım) basitçe fikirlerimi anlatmaya çalıştım daha çok şey var tabi konuşulacak ama sizden yorumlar bekliyorum. teşekkürler şimdiden..
teşekkürler haklısınız da ben de şöyle düşünmüştüm motorun orjinal tork değeri 103 Nm/4400 rpm yani bu aracın aktarma organları bunu kaldırabilecek durumda orjinal halinde iken ben de bu aynı torku veya çok az fazlasını 2000-3000 devir aralığında elde edip daha yüksek devirlere hiçbir zaman çıkartmayacağım yani debriyaj ve aktarma organlarına fazladan tork yüklememek için.
bu kadar maliyetli olur yani fiyat konusunda hiç araştırma yapmadım ama çok yüksek çıkacak gibi her türlü o zaman diğer bir fikrim de motora klima kayışını iptal edip oradan güçlü bir elektrikli motor bağlamak ihtiyaç olduğunda ayrı bir aküyle bu elektrik motorunu devreye soksam böyle birşey mümkün müdür
anladım zaten çok fazla umudum yoktu ama motorumu kaybetme riskine değmez tabi ve maliyet o zaman konuyu biraz saptıracağım ama şu soruları sorma da istiyorum : Motorun fabrika değerlerinde silindirlerdeki kompresyon basıncı max.184 psi - min 140 psi diyor. Silindir arası fark da 14ü geçmemesi gerekir diyor. Ben ölçüm yaptım ANKARA'da aşağı yukarı tüm silindirler 164 çıktı. sizce bu değer nasıldır ?
peki bu katalogtaki max. dediği değer motor yeniyken ve deniz seviyesindeki ölçüm mü oluyor ?