Gönderen Konu: Yeni Auris ses sorunu  (Okunma sayısı 5497 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Yeni Auris ses sorunu
« : Haziran 03, 2013, 21:55:22 »
Arkadaşlar 1 hafta önce aldığım yeni aurisimi çok seviyorum fakat amortisör yada direksiyondan tam anlayamadım hafif kasislerde bi lıkırtı geliyor varmı sizlerde böyle bi sorun araç 300 km de

Toyota Club Türkiye

Yeni Auris ses sorunu
« : Haziran 03, 2013, 21:55:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Yeni Auris ses sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2013, 22:37:00 »
Arkadaşlar 1 hafta önce aldığım yeni aurisimi çok seviyorum fakat amortisör yada direksiyondan tam anlayamadım hafif kasislerde bir lıkırtı geliyor varmı sizlerde böyle bir sorun araç 300 km de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 03, 2013, 23:39:46 »
Tolga Bey,servise gösterin.Kolayca giderilir.Aracınız hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2013, 23:40:44 »
Arkadaşlar sorunu yaşayan yoksa bende öyle ses yok desin servise gitcem servis bana 150 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2013, 23:41:29 »
Tolga Bey,servise gösterin.Kolayca giderilir.Aracınız hayırlı olsun.
teşekkür ederim cvp için bendeki bir sorun değilmi yani genelde böyle bir sorun yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 03, 2013, 23:42:55 »
Sorun bile olsa garanti kapsamında giderilir.Basit bir şeydir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 03, 2013, 23:43:25 »
aracınız hayırlı olsun arkadaşım bendede var aynı arac 2459km oldu öle bir ses yok bende...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 04, 2013, 02:03:47 »
bende de aynı ses mevcut özellikle parke yollarda lıkırtı şeklinde ses geliyor. pütürlü asfaltta düşük hızlarda ses geliyor. boşuna 150 km yol yapmayın bu kronik toyotalarda. servis bu sesin normal olduğunu söyler üstüne amortisör ve buna bağlı takımları yağlar gönderir sizi. boşuna 150km git 150km gel yapmayın. bence aracınızda sorun yok ben 60.000km bu sesle gezdim içiniz rahat olsun.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 04, 2013, 08:47:23 »
bende de aynı ses mevcut özellikle parke yollarda lıkırtı şeklinde ses geliyor. pütürlü asfaltta düşük hızlarda ses geliyor. boşuna 150 km yol yapmayın bu kronik toyotalarda. servis bu sesin normal olduğunu söyler üstüne amortisör ve buna bağlı takımları yağlar gönderir sizi. boşuna 150km git 150km gel yapmayın. bence aracınızda sorun yok ben 60.000km bu sesle gezdim içiniz rahat olsun.
Benimki pütürlü yolda falan çok sessiz 5-10 cm gibi kasis ve çukurlarda direksiyonda hissediyorum vuruntuyu ses sol tekerlek kısmından geliyor sağ teker düşünce çukura o vuruntu ve ses yok araç daha sıfır nasıl olur bu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Auris
« Yanıtla #9 : Haziran 11, 2013, 03:05:28 »
lastik basınçlarınızı kontrol etmenizde fayda var bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 11, 2013, 08:01:33 »
bende de yok o sesten.ilk önce lastikleri kontrol ettirin..ayrıca herhangi bir problem olacağını da zannetmiyorum
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 11, 2013, 09:03:31 »
Benimki pütürlü yolda falan çok sessiz 5-10 cm gibi kasis ve çukurlarda direksiyonda hissediyorum vuruntuyu ses sol tekerlek kısmından geliyor sağ teker düşünce çukura o vuruntu ve ses yok araç daha sıfır nasıl olur bu

Sert suspansiyonlara sahip araciniz bu aslinda duruma gore normal soyle ki arkadaslarinda dedigi gibi lastik havalariniz yuksek hava basincinda olabilir lastikleriniz sogukken 32 psi ya ayarlayiniz, bahsettiginiz kasislerden cukurlardan sert yani hizli gecmeyin ya da cukurdan falan cekerken ayaginiz frende sert sekilde basili olmasin.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 13, 2013, 00:42:13 »
ben de auris aracımı 1 hafta önce aldım. daha önce corolla (2009 model) kullanıcısıydım ve aurisin her türlü çukurdaki sessizliğini tebrik ettim. eski aracıma göre gayet başarılı. aracınızı servise göstermenizde fayda var.
Olsun varsın, biz yine de memnunuz.. bu dünyada olmazsa ahirette huzur buluruz..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 13, 2013, 01:18:27 »
Aracı aldığınız danışman aracılığı ile servisin mekanik bölümüne bakan formen ile telefonda görüşmeyi deneyin. Duruma göre gitmek iyi olabilir ama 1000 km kontrolüne kadar bekleyip gitmekte iyi bir çözüm olabilir.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 19, 2013, 22:40:28 »
cvplar için teşekkür ederim arkadaşlar 1000 bakımında problemi ilettim usta ile test sürüşüne çıktık ses gelmedi bir türlü ustayı inandıramadım normaldir diye ikna etmeye çalıştı beni servisten çıktım 10 km sonra gene bozuk yollarda lık lık lık amortisör boşluğu gibi bişey hafta sonu ankaraya gitcem bi çözüm bulamazlarsa o anketlere verdiğim puanları bidaha asla göremezler gerekli heryere şikayet maili, forumlarda toyotayı karalama olayı başlatacam ilk sıfır arabam okadar para verdim sırf ses soluk sıkıntı olmasın diye ustaya diyorum bizim yollarımız kötü Avrupa ya göre üretildi bunlar diyo kuzenin golf ü babamın astrası türkiyeye göre üretildi sanki diyom her araç farklı olur deyip işten sıyrılıyor bende tamam deyip çıktım ordan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 19, 2013, 22:47:24 »
cvplar için teşekkür ederim arkadaşlar 1000 bakımında problemi ilettim usta ile test sürüşüne çıktık ses gelmedi bir türlü ustayı inandıramadım normaldir diye ikna etmeye çalıştı beni servisten çıktım 10 km sonra gene bozuk yollarda lık lık lık amortisör boşluğu gibi bişey hafta sonu ankaraya gitcem bir çözüm bulamazlarsa o anketlere verdiğim puanları bidaha asla göremezler gerekli heryere şikayet maili, forumlarda toyotayı karalama olayı başlatacam ilk sıfır arabam okadar para verdim sırf ses soluk sıkıntı olmasın diye ustaya diyorum bizim yollarımız kötü Avrupa ya göre üretildi bunlar diyo kuzenin golf ü babamın astrası türkiyeye göre üretildi sanki diyom her araç farklı olur deyip işten sıyrılıyor bende tamam deyip çıktım ordan.

Ses depodan geliyor olmasın. Benim corollada depodan sarsıntıda akaryakıt dalgalanmasından kaynaklı ses geliyordu, hatta Honda'da var o ses.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 19, 2013, 22:53:04 »
Tolga bey bence aracınızdan boş yere soğumayın. bizim 2006 corolla'da da var tarif ettiğiniz lıkırtı ama sadece bozuk yollarda. aslında çok kötü ve çekilmez bir sesi yok ama size öyle geliyor olabilir.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 19, 2013, 23:32:21 »
Tolga bey bence aracınızdan boş yere soğumayın. bizim 2006 corolla'da da var tarif ettiğiniz lıkırtı ama sadece bozuk yollarda. aslında çok kötü ve çekilmez bir sesi yok ama size öyle geliyor olabilir.
sıfır bir arabada bence çok anormal bir durum çok rahatsız edici bir ses değil tamam ama olmaması gereken bir ses

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 03, 2013, 21:55:15 »
Bugun ankara toyanda direksiyon alt kolonunu değiştiler garantiden sesten eser kalmadı sanki başka bir arabaya bindim araba daha güven verici şimdi kasise düşünce sanki bi yerler kırılıp kalcak gibiydi şuan taş gibi oldu maşallah çok rahatladım ankara toyan a teşekkür ederim özellikle müdürleri murat beye babam olsa bu kadar ilgilenmezdi harika bir servis sıkıntınız çözülmezse mutlaka uğrayın oraya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 09, 2013, 00:39:27 »
Tolga bey merhaba. Aynı sorun bir önceki aracım 2011 corollada vardı. Garantiden önce kolon değişti bir iki ay sonra yine aynı ses gelmeye başladı bu sefer de mafsal diye bir parça değişti. Sonrasında dolu dolu 2 buçuk yıl hiç sorunsuz kullandım. Kayınbiraderde de aynı araçtan var onun sadece Kolon değişmişti geçen sene. Şimdi yine ses gelmeye başladı garanti bitmeden servise götüreyim diyordu. Muhtemelen sizin de mafsal değişimi gerekebilir ilerleyen aşamada bilginiz olsun istedim. Aracınız da hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim...