Gönderen Konu: 2011 - 2012 AURİS ALINIR MI ????  (Okunma sayısı 13554 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aZ iNsAn ÇoK hUzUR..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2011 - 2012 AURİS ALINIR MI ????
« : Haziran 03, 2013, 16:15:21 »
selam  arkadaşlar..
Sizlere özellikle de aktif auris kullanıcılarına sormak istediğim sorular var..
Şu an 2004 model corolla sol sedan aracım bulunmakta..model yükseltmek istiyorum fakat yaşımın genç olması sebebi ile
hatchback bi araç düşünmekteyim..düşündüğüm araç ise AURİS. Gerek şekil olarak , iç dizayn olarak gerekse de toyotanın sağlamlığı konusunda aurise yöneldim..Aktif olarak bu aracı kullananlara sormak istediklerim şunlardır.
1-vsc var mı? ( yoksa yol ttuş vb özelliği nasıl )
2-Hız sabitleme var mı?
3-yağmur sensörü- far sensörü- park sensörü vb. özellikleri var mı?
4-kronik bi arızası var mı??
5-Lpg ye uyumu nasıldır?
bir de genel olarak özellikleri nelerdir...Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.bu arabayı ciddi ciddi düşünüyorum yaz sonu gibi almayı planlıyorum...Aurisi kullanan arkadaşların yardımını istiyorum..şimdiden çook teşekkürler..
aZ iNsAn ÇoK hUzUR..

Toyota Club Türkiye

2011 - 2012 AURİS ALINIR MI ????
« : Haziran 03, 2013, 16:15:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 - 2012 AURİS ALINIR MI ????
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2013, 20:51:34 »
Vsc elegant ve comfort plus donanımlı araçlarda mevcut.Benim aracımda yok olsa iyi olurdu ama yol tutuşla ilgili bir yaşamadık.E12 sedandan sonra iyi gelecektir yol tutuş özellikle.Hız sabitleme dizel versiyonlarda yok ama benzinlilerde var.Yağmur-Far-Park(Genelde serviste takıldığı için oluyor)Elegant versiyonda standart.Benzinlilerde kronik bir sorun duymadım.Orta konsoldan güneşte gelen çıtırtılar,plastiğin çabuk çizilmesi gibi ufak sorunları vardır.1.6 Valvematic motor Lpg ile gayet iyidir.Farkı bile hissetmezsiniz.Umarım içinize sinen bir araç bulursunuz. :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aZ iNsAn ÇoK hUzUR..
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 03, 2013, 22:51:51 »
mustafa bey ben de zaten elegant benzinli düşünüyorum...saydığınız özelliklerin olması beni mutlu etti özellikle de vsc nin olması..peki mustafa bey benim özellikle orta konsol çok hoşuma gidiyo bi de navigasyon dokunmatik ekran varsa daha bi şık duruyo fakat bi arkadaşımın dediğine göre vitesin altı boşlukmuş ses vesaire herhangi bir olumsuz bir yanı oluyo mu acaba...?
aZ iNsAn ÇoK hUzUR..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2013, 23:21:26 »
mustafa bey ben de zaten elegant benzinli düşünüyorum...saydığınız özelliklerin olması beni mutlu etti özellikle de vsc nin olması..peki mustafa bey benim özellikle orta konsol çok hoşuma gidiyo bir de navigasyon dokunmatik ekran varsa daha bir şık duruyo fakat bir arkadaşımın dediğine göre vitesin altı boşlukmuş ses vesaire herhangi bir olumsuz bir yanı oluyo mu acaba...?
Vitesin altını açık şekilde görmedim ama şu ana kadar o yerlerden hiç ses gelmedi.Sadece ön camın oralardan onlarda geçmeli plastik olduğu için güneşte genleşiyor.Ben plastik silikon sprey sıkarak o sesleri minimuma düzeye indiriyorum.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '12
  • 29 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 04, 2013, 01:09:25 »
Benim aracım 2012 model Auris 1.6 manual comfort extra. Aracı aldıktan sonra malzeme kalitesinde özellikle havalandırma yönlendirme panellerinde çok ucuz bir işçilik olduğunu söylemeliyim, bende de bu araçtan önce 2004 1.6 corolla terra vardı fakat gerek bu kalitesiz malzeme gerekse motorunda çıkan arızalar nedeniyle corollamı özler oldum! şu anda da Motor arızaları nedeniyle firmayı mahkemeye vermiş durumdayım! Alırsanız dizelini malzeme kalitesini göz önüne alarak almanızı tavsiye ederim fakat siz de benim gibi Corollanızı çok özleyebilirsiniz..
2012 TOYOTA AURİS 1.6 valfmatic
Tüpsüz güzel :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 04, 2013, 02:12:10 »
yol tutuş haricinde sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum yüksek bir araç çünkü ama hatcback olması avantaj sağlayacaktır yinede. performansa gelince motora alışana kadar memnun kalmayacaksın ama alışma sürecinden sonra seni belki tatmin edebilir. kullandığınız corolla ayarında performansa sahip ama aracı iyi tanırsanız çok ekonomik bir motora sahiptir.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aZ iNsAn ÇoK hUzUR..
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 04, 2013, 10:00:43 »
bayram bey benim şimdiki aracım 110 beygir..auris bildiğim kadarıyla 132 bg. motorunun şimdiki aracımdan daha iyi olacağını düşünüyorum ama hiç denemedim tabi ki..yol tutuş olarak elegant versiyonu düşünüyorum onlarda da vsc var diye biliyorum ben..
aZ iNsAn ÇoK hUzUR..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aZ iNsAn ÇoK hUzUR..
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 04, 2013, 10:05:30 »
Benim aracım 2012 model Auris 1.6 manual comfort extra. Aracı aldıktan sonra malzeme kalitesinde özellikle havalandırma yönlendirme panellerinde çok ucuz bir işçilik olduğunu söylemeliyim, bende de bu araçtan önce 2004 1.6 corolla terra vardı fakat gerek bu kalitesiz malzeme gerekse motorunda çıkan arızalar nedeniyle corollamı özler oldum! şu anda da Motor arızaları nedeniyle firmayı mahkemeye vermiş durumdayım! Alırsanız dizelini malzeme kalitesini göz önüne alarak almanızı tavsiye ederim fakat siz de benim gibi Corollanızı çok özleyebilirsiniz..
burak bey ben zaten corolladaki motorun sorunsuzluğuyla aurise yöneldim..acaba sizin yaşadığınız sorunlar nelerdir veya bu sorunlar sadece sizin başınıza mı geldi sorunlar kronik mi??bir de malzeme kalitesinden bahsettiniz , dizel ile benzinli arasındaki malzeme kalite farkı var mı...
aZ iNsAn ÇoK hUzUR..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 04, 2013, 20:27:52 »
Araç kasa olarak aynı motor farkı var sadece malzeme kalitesi de doğal olarak aynı.. Soruna gelince Motoru 580 km'den itibaren durmadan arıza verdi ve en son yanlış hatırlamıyorsam 5000 km de iken fabrikaya geri çağrıldı ve yapıldı, şimdi motor arızası vermiyor fakat araca güvenim hiç kalmadı ve bu sorunlar site içerisinde de defalarca değişik konu başlıkları altında dile getirildi diğer kullanıcılar da benzer sorunlar yaşamışlar, ben de bazı kullanıcılar gibi şu anda firmayla mahkemelik durumdayım maalesef! Bahadır beyin de bahsettiği gibi o Corolla gibi gaza bastığınız anda süratle tepki alıp hızlanamıyorsunuz önce bir müddet düşünüp sonra istediğiniz performansı veriyor, motoru güçlü rampalarda falan gücünü hissediyorsunuz ve benzin sarfiyatı oldukça makul fakat malum sıkıntıları bu performansını gölgeliyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aZ iNsAn ÇoK hUzUR..
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 05, 2013, 08:23:41 »
Araç kasa olarak aynı motor farkı var sadece malzeme kalitesi de doğal olarak aynı.. Soruna gelince Motoru 580 km'den itibaren durmadan arıza verdi ve en son yanlış hatırlamıyorsam 5000 km de iken fabrikaya geri çağrıldı ve yapıldı, şimdi motor arızası vermiyor fakat araca güvenim hiç kalmadı ve bu sorunlar site içerisinde de defalarca değişik konu başlıkları altında dile getirildi diğer kullanıcılar da benzer sorunlar yaşamışlar, ben de bazı kullanıcılar gibi şu anda firmayla mahkemelik durumdayım maalesef! Bahadır beyin de bahsettiği gibi o Corolla gibi gaza bastığınız anda süratle tepki alıp hızlanamıyorsunuz önce bir müddet düşünüp sonra istediğiniz performansı veriyor, motoru güçlü rampalarda falan gücünü hissediyorsunuz ve benzin sarfiyatı oldukça makul fakat malum sıkıntıları bu performansını gölgeliyor..
tabi insan arabadan soğudu mu bi kere bi daha o arabaya binesi bile gelmiyo..o duyguyu gayet iyi bilirim...teşekkürler burak bey...
aZ iNsAn ÇoK hUzUR..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 06, 2013, 01:16:37 »
Rica ederim kusura bakmayın sizi de araçtan biraz soğutmuş gibi oldum ama bunları bilmenizi istedim, sonuçta bu firma babamın firması değil doğrusu doğru eğrisi eğridir yani, yaşadığım sıkıntıları sizlerle paylaşıp sizin de bunlardan muzdarip olmamanızı isterim! Çünkü bu çikolata şeker değil ki 3-5 lira verip alasınız tadını beğenmedim başkasından alayım diğer gelişimde diyebilesiniz. Kaldı ki bu vasıtalara canımızı emanet ediyoruz, muhtemelen evlisinizdir, olmasınız bile anne babanız veya bir yakınınızla birlikte kullanıyorsunuz onlarla seyahat ediyorsunuz Allah korusun yolda kalınca, yada bir kaza yaşayınca bunun geri dönüşü olmayabilir.. Saygılrımla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aZ iNsAn ÇoK hUzUR..
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 06, 2013, 13:44:39 »
Rica ederim kusura bakmayın sizi de araçtan biraz soğutmuş gibi oldum ama bunları bilmenizi istedim, sonuçta bu firma babamın firması değil doğrusu doğru eğrisi eğridir yani, yaşadığım sıkıntıları sizlerle paylaşıp sizin de bunlardan muzdarip olmamanızı isterim! Çünkü bu çikolata şeker değil ki 3-5 lira verip alasınız tadını beğenmedim başkasından alayım diğer gelişimde diyebilesiniz. Kaldı ki bu vasıtalara canımızı emanet ediyoruz, muhtemelen evlisinizdir, olmasınız bile anne babanız veya bir yakınınızla birlikte kullanıyorsunuz onlarla seyahat ediyorsunuz Allah korusun yolda kalınca, yada bir kaza yaşayınca bunun geri dönüşü olmayabilir.. Saygılrımla..
Estağfurullah olur mu öyle şey iyi ki de doğruları söylediniz çok teşekkür ederim..Saygılarımla..
aZ iNsAn ÇoK hUzUR..