Gönderen Konu: yenilenen verso için fiyat  (Okunma sayısı 3718 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: yenilenen verso için fiyat
« Yanıtla #20 : Haziran 02, 2013, 21:40:17 »
dediğin de doğru. hanımla beraber yeni seat leon baktık hoşumuza da gitti.. şayet yeni corollayı beğenmezsek seat leon dizel almayada karar verdik %90.. %10 yeni skoda Octavia dizelll... ama sahibindene baktım 2. ele düşmüş bile seat.. 1000-1500km lerde.. insan nie alır 1000-2000km sonra nie satar anlamıyorum ben

Arabayı alır beğenmez para sıkıntısı da yoktur satıp başka bir model alır.

Arabayı alır az bir şey kullanır ve yeni bir işe girmeye karar verdiğinden satabilir .

Arabayı alır çalıştığı şirket 2-3 ay sonra altına araba verir kendi aracını satmaya karar verir .

Arabayı krediyle almıştır . Alırken sadece kredi taksitlerini düşünürken birde arabanın masrafları adamın belini büker satmaya karar verir .

V.B.

Bana da aracı alıp 2000-5000 km sonra satmak tuhaf geliyor . Fakat hayat insanın karşısına ne çıkaracak kimse bilemez .

Gerçi konumuz bu değil ama sadece cevaplamak istedim . :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 02, 2013, 21:40:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 02, 2013, 22:06:05 »
Alper jeep compas cvt şanzıman 79000 tl:))) jeep in de atası kabul edilir jeep markası:))) Suzuki vitaralarda mevcut 100bin tl altı:)))

ancak jeep compass 'ın çok ucuz olmasının sebebi Euro n cap 'ten sadece 3 yıldız almış olması
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 02, 2013, 23:05:15 »
Arabayı alır beğenmez para sıkıntısı da yoktur satıp başka bir model alır.

Arabayı alır az bir şey kullanır ve yeni bir işe girmeye karar verdiğinden satabilir .

Arabayı alır çalıştığı şirket 2-3 ay sonra altına araba verir kendi aracını satmaya karar verir .

Arabayı krediyle almıştır . Alırken sadece kredi taksitlerini düşünürken birde arabanın masrafları adamın belini büker satmaya karar verir .

V.B.

Bana da aracı alıp 2000-5000 km sonra satmak tuhaf geliyor . Fakat hayat insanın karşısına ne çıkaracak kimse bilemez .

Gerçi konumuz bu değil ama sadece cevaplamak istedim . :)

teşekkür ler cvp için:)) tabi bu dediklerinde olası ama insan neyi ödeyip neyi ödeyemeyeceğini bilemez mi??? yada şirketteyse adamın altına vereceklerse bi araç o şirket arabasıdır.senin değildir... yada her neyse am sadece seat için değil vw golf skoda Toyota vs bütün markalarda var bu iş... acaba işin içinde başka bi iş mi var da biz bilmiyoruz ki???
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 02, 2013, 23:18:52 »
teşekkür ler cvp için:)) tabi bu dediklerinde olası ama insan neyi ödeyip neyi ödeyemeyeceğini bilemez mi??? yada şirketteyse adamın altına vereceklerse bir araç o şirket arabasıdır.senin değildir... yada her neyse am sadece seat için değil vw golf skoda Toyota vs bütün markalarda var bu iş... acaba işin içinde başka bir iş mi var da biz bilmiyoruz ki???
Aslında bir şey daha var,şöyleki bunlarda genellikle fatura kesilir falan gibi bir şey yazarlar ilana.Gider olarak gösterip vergi vermek verine araç alırlar(tabi bunun oranı ne oluyor bilemiyorum) sonra bunu satarak nakite çevirirler.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #24 : Haziran 02, 2013, 23:25:55 »
teşekkür ler cvp için:)) tabi bu dediklerinde olası ama insan neyi ödeyip neyi ödeyemeyeceğini bilemez mi??? yada şirketteyse adamın altına vereceklerse bir araç o şirket arabasıdır.senin değildir... yada her neyse am sadece seat için değil vw golf skoda Toyota vs bütün markalarda var bu iş... acaba işin içinde başka bir iş mi var da biz bilmiyoruz ki???

Abi rica ederim :) dediğim gibi bende tuhaf buluyorum . Ama bir arkadaşımın tanıdığının başına geldi . Adam sıfır avensis aldı adama 4-5 ay sonra çalıştığı şirket araç verdi ve yakıtını koyduğu müddetçe kendi işini de yapabilirsin hafta sonları gezebilirsin denildi  . Adam arabasını önce satmayı düşünmedi ama sonra gereksiz olduğunu düşünerek aracını aldıktan 7-8 ay sonra sattı ve şu an halen şirketin aracı adamın altında .

İşin içinde başka işte olabilir onu biz bilemeyiz . İhtimaller saymakla bitmez .

Aslında bir şey daha var,şöyleki bunlarda genellikle fatura kesilir falan gibi bir şey yazarlar ilana.Gider olarak gösterip vergi vermek verine araç alırlar(tabi bunun oranı ne oluyor bilemiyorum) sonra bunu satarak nakite çevirirler.

+1

Yüksek ciro yapan şirketler araç aldıklarında aracın faturası şirket adına kesilirse araca ödedikleri %18 vergi kendi ödedikleri vergiden düşer . Aracı aldıkları fiyattan %10 aşağı satsalar %8 kar ederler  bu da iyi bir kar . Tabi yasalarda buna engel bir madde varsa onu bilemem .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 02, 2013, 23:50:27 »
bilgiler için tekrar teşekkür ler arkadaşlar.. baktım d aaz önce sahibinden com a skoda Octavia bile hemen 2. ele düşmüş..dediğiniz gibi 300 -1500km arasında..valla dediğiniz gibi ise vergiden düşüyorsa şahane kar getirir bu iş şirketlere... benimde en sevmediğim şey ne olursa hangi marka olursa olsun arabayı aldığın zaman pat die 2.ele düşmeyecek her ne için yapılıyorsa yapılsın resmen sizin dediğiniz gibi bişi varsa bu araç fiyatlarının düşmesine sebep olur değerinden daha düşük olur ki bu da iyi bişey değil kanımca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Haziran 02, 2013, 23:57:44 »
bilgiler için tekrar teşekkür ler arkadaşlar.. baktım d aaz önce sahibinden com a skoda Octavia bile hemen 2. ele düşmüş..dediğiniz gibi 300 -1500km arasında..valla dediğiniz gibi ise vergiden düşüyorsa şahane kar getirir bu iş şirketlere... benimde en sevmediğim şey ne olursa hangi marka olursa olsun arabayı aldığın zaman pat die 2.ele düşmeyecek her ne için yapılıyorsa yapılsın resmen sizin dediğiniz gibi bişi varsa bu araç fiyatlarının düşmesine sebep olur değerinden daha düşük olur ki bu da iyi bişey değil kanımca
Sadece o değil,plazadan araç siparişi verip sahibindene ilan açıp komisyon almak şartıyla kendi aracını size verebileceğini söyleyen çok insan var.Yani bu sektörün her noktasında bir para akışı oluyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 06, 2013, 16:08:40 »
Fiyatların Toyota ile alakası yok. Hükümetle alakalı birşey. 2 sene önce 2011 2.0 dizel versoyu 54000 e aldık. şimdi satmaya kalksa 85-90 bin toyota napsın ki bu duruma. %80 vergi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Haziran 06, 2013, 16:13:21 »
Fiyatların Toyota ile alakası yok. Hükümetle alakalı birşey. 2 sene önce 2011 2.0 dizel versoyu 54000 e aldık. şimdi satmaya kalksa 85-90 bin toyota napsın ki bu duruma. %80 vergi.
Elbette fakat bir örnek vermek gerekirse mesela 1.6 dizel olabilir.Yani o ülkede vergi dilimi kötü olsada sonuçta diğer markalarda ve dolayıısyla rekabette var.Eğer amacınız satış yapmak değilse o zaman sorun yok,ancak satış yapmak daha çok müşteriye sahip olmak istiyorsanız daha çok kesime hitap edecek şekilde üretim yapmak gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Haziran 06, 2013, 16:18:40 »
çok kolay yapacağı şey... ülkelerin ithalatını yaptığı yerlerin vergi kanunlarını biliyorlar.. 2.0 motor koymasın 1.6-1.4-1.3.12 artık hangisi lazımsa onunla üretp yollasın.. bknz mersedese adamlar c serisini sırf türkiye için 1.6 motorlu yaptı ve yılda 3000 den fazla satış yaptı ilk geldiğiyle:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 06, 2013, 16:24:22 »
Toyotanın 1,6 d-4d motoru uretilmiyor. 1,4 d-4d versoya yetmiyor 1600 kg olduğu için.  1.6 dizel motor için en son bmw ile anlaşmaya çalışıyordu ama ne oldu bilmiyorum. İleride koyar inşallah. Ayrıca mercedesi gözünüzde buyutmeyin renault kangoyu mercedes citan diye satan bir marka sonucta. Toyotanın amacı sorunsuz arabalar yapmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 06, 2013, 16:25:36 »
Ayrıca verso ithal edilmiyor sakaryada yapılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Haziran 06, 2013, 17:37:45 »
Ayrıca mercedesi gözünüzde buyutmeyin renault kangoyu mercedes citan diye satan bir marka sonucta.
Bunu derseniz çok aşırı derecede yanlış olur.Mesela Dacia dokker modelide benziyor.O zaman ne gerek var diğer markalara? Madem birbirinin aynısı hepsi.Mercedesin kalitesiyle işçiliğiyle onu kıyaslarsanız yani diyecek bir şey bulamam size.Yada farklı bir örnek verelim bir dolap yaptıracaksınız sunta mı mdf mi alırsınız? Sunta ucuzdur fakat kalitesi mdfden çok daha düşüktür.Görüntü olarak benzer şekilde olsada dayanıklılık açısından yanına dahi yaklaşamaz.Bu durumda buna benzer yani bu kadar insan aptal olamaz değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #33 : Haziran 06, 2013, 20:39:47 »
Ayrıca mercedesi gözünüzde buyutmeyin renault kangoyu mercedes citan diye satan bir marka sonucta.

Toyotanın amacı sorunsuz arabalar yapmak.

Siz beni güldürdünüz Allah'ta sizi güldürsün.

Ayrıca bence siz toyotayı gözünüzde fazla büyütmeyin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 07, 2013, 16:07:28 »

Siz beni güldürdünüz Allah'ta sizi güldürsün.

Ayrıca bence siz toyotayı gözünüzde fazla büyütmeyin .

Allah hepimizi güldürsün inşallah. Ama fiyatına göre toyota cok iyi bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 07, 2013, 16:08:52 »
Bunu derseniz çok aşırı derecede yanlış olur.Mesela Dacia dokker modelide benziyor.O zaman ne gerek var diğer markalara? Madem birbirinin aynısı hepsi.Mercedesin kalitesiyle işçiliğiyle onu kıyaslarsanız yani diyecek bir şey bulamam size.Yada farklı bir örnek verelim bir dolap yaptıracaksınız sunta mı mdf mi alırsınız? Sunta ucuzdur fakat kalitesi mdfden çok daha düşüktür.Görüntü olarak benzer şekilde olsada dayanıklılık açısından yanına dahi yaklaşamaz.Bu durumda buna benzer yani bu kadar insan aptal olamaz değil mi?

Bazı insanlar renault kangoyu mercedes citan diye alacak kadar aptal olabilir. marka takıntısı sonucta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Haziran 07, 2013, 16:28:15 »
Bazı insanlar renault kangoyu mercedes citan diye alacak kadar aptal olabilir. marka takıntısı sonucta.
  Bakın işte yine farklı bir nokta,yani önceki mesajımdada söyledim şimdide söylüyorum aynı modeli 2 farklı marka yapsın model aynı olsada kalite farkı,işçilik farkı,donanım ve güvenlik farkı o kadar aynı olacaktırki.Yani en basiti belki biraz ilgisiz gibi olacak ama geçtiğimiz kış bir arkadaşım yolda giderken trafik tıkanıyor tabi duruyor doğal olarak,1-2 dk geçmiyor 5 katlı apartmanın üstünden çanak anten aracın tavanına düşüyor.Arkadaşıma hiçbir şey olmadan çıktı,aracın tavanı içe doğru bombe yapmıştı fakat bombe yaptığı yer tam iki koltuğun arası(antenin ağırlıklı kısmı sürücü tarafına gelmesine rağmen.Yani bunu yapan mühendisler öyle bir ayarlamışki o şekilde darbeyi emmiş tavan.Bu dediğim araç yeni bir araçta değil 2002 model bir bmw.Soruyorum size başka bir marka araç olsaydı ne olurdu bu tarz bir şeyde? Ben söyleyeyim en iyi ihtimalle boynunu kırardı sürücünün.Tamam görüntü benziyor ama en basiti içerisinde kullanılan metalin bileşimi o kadar farklıki.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #37 : Haziran 07, 2013, 16:33:15 »
Allah hepimizi güldürsün inşallah. Ama fiyatına göre toyota cok iyi bence.

Amin

Bence öyle değil . Şu an gidip 1.4 dizel elegant corollaya 60000 vereceğime gider her yönden daha iyi olan yeni octoviayı 63000 ne alırım .

Verso 1.8 e otomatiğe gelirsek . Tüketiciye ya bizim araç 1.8 ondan vergi dez avantajı var fiyatı düşüremiyoruz deme gibi bir lüksleri yok . Tüketici onu anlamaz tüketici alırken ve kullanırken ödüceği paraya ve bu paranın karşılığında ne alacağına bakar.

Ha diyeceksiniz madem çok biliyorsunuz neden gidip corolla aldınız . Ben corolla alırken daha ucuza çok daha donanımlı ve performnası olsun yol tutuşu olsun daha iyi araçlar alabilirdim ama ben sırf sorunsuzluğuna ve müşteri memnuniyetine güvendiğim için toyota aldım .

Sonuca gelirsek .

Sorunsuz diye aldığım aracın 12000 km civarı turbo ve vakum pompası değişti . 29000 de komple motor revizyondan geçti ve halende sorunum çözülmedi . Daha kötüsü müşteri memnuniyeti iyi olduğunu düşündüğümden kendilere güvendim ve müşteri memnuniyetinden anladıkları müşteriyi enayi yerine koymanktan başka birşey değil .

Ondan ben bundan sonra toyota aynı sınıf başka bir araçla kıyasla %50 daha ucuz olsa almam gidip bakmam bile .

Memnun olanlarda muhakkak vardır ve toyotayı doğal olarak tavsiye edebilirler saygı duyuyorum zaten olması gerekende bu fakat benim toyotadan beklediğim müşteri memnuniyeti ve sorunsuzluk tırt çıktı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 07, 2013, 16:56:49 »
Amin

Bence öyle değil . Şu an gidip 1.4 dizel elegant corollaya 60000 vereceğime gider her yönden daha iyi olan yeni octoviayı 63000 ne alırım .

Verso 1.8 e otomatiğe gelirsek . Tüketiciye ya bizim araç 1.8 ondan vergi dez avantajı var fiyatı düşüremiyoruz deme gibi bir lüksleri yok . Tüketici onu anlamaz tüketici alırken ve kullanırken ödüceği paraya ve bu paranın karşılığında ne alacağına bakar.

Ha diyeceksiniz madem çok biliyorsunuz neden gidip corolla aldınız . Ben corolla alırken daha ucuza çok daha donanımlı ve performnası olsun yol tutuşu olsun daha iyi araçlar alabilirdim ama ben sırf sorunsuzluğuna ve müşteri memnuniyetine güvendiğim için toyota aldım .

Sonuca gelirsek .

Sorunsuz diye aldığım aracın 12000 km civarı turbo ve vakum pompası değişti . 29000 de komple motor revizyondan geçti ve halende sorunum çözülmedi . Daha kötüsü müşteri memnuniyeti iyi olduğunu düşündüğümden kendilere güvendim ve müşteri memnuniyetinden anladıkları müşteriyi enayi yerine koymanktan başka birşey değil .

Ondan ben bundan sonra toyota aynı sınıf başka bir araçla kıyasla %50 daha ucuz olsa almam gidip bakmam bile .

Memnun olanlarda muhakkak vardır ve toyotayı doğal olarak tavsiye edebilirler saygı duyuyorum zaten olması gerekende bu fakat benim toyotadan beklediğim müşteri memnuniyeti ve sorunsuzluk tırt çıktı .

Ben sorun yasamadığımdan boyle dusunuyorum. Ama senin yerinde olsam senin gibi dusunurdum. %100 haklısın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 07, 2013, 17:07:24 »
  Bakın işte yine farklı bir nokta,yani önceki mesajımdada söyledim şimdide söylüyorum aynı modeli 2 farklı marka yapsın model aynı olsada kalite farkı,işçilik farkı,donanım ve güvenlik farkı o kadar aynı olacaktırki.Yani en basiti belki biraz ilgisiz gibi olacak ama geçtiğimiz kış bir arkadaşım yolda giderken trafik tıkanıyor tabi duruyor doğal olarak,1-2 dk geçmiyor 5 katlı apartmanın üstünden çanak anten aracın tavanına düşüyor.Arkadaşıma hiçbir şey olmadan çıktı,aracın tavanı içe doğru bombe yapmıştı fakat bombe yaptığı yer tam iki koltuğun arası(antenin ağırlıklı kısmı sürücü tarafına gelmesine rağmen.Yani bunu yapan mühendisler öyle bir ayarlamışki o şekilde darbeyi emmiş tavan.Bu dediğim araç yeni bir araçta değil 2002 model bir bmw.Soruyorum size başka bir marka araç olsaydı ne olurdu bu tarz bir şeyde? Ben söyleyeyim en iyi ihtimalle boynunu kırardı sürücünün.Tamam görüntü benziyor ama en basiti içerisinde kullanılan metalin bileşimi o kadar farklıki.....

Mercedes ve bmw nin kalitesine bişey diyemeyiz elbette ama bildigim kadarıyla mercedes citan ı renault fransa fabrikasında üretiyor. İtirazım buna. Elbetteki mercedes bmw diğer markaların cok ustunde. Ben sadece citan ı renault a yaptırıp mercedes diye satmasını yakıstıramadım.