Gönderen Konu: ---Efsane---  (Okunma sayısı 961 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
---Efsane---
« : Mayıs 31, 2013, 17:20:33 »
Öncelikle herkese merhaba.Burada siz değerli abilerime ve kardeşlerime bir kaç sorum olacak

Ehliyetimi alalı 4 ay oluyor ve araba almanında zamanı geldi artık ilk başta acemiliğimi atmak içi bir efsane kasa veya o farları yuvarlak olan modelden düşünüyoruz piyasası hakkında pek bilgim olmadığı için kazık yemekte istemiyoruz  ve sizlere aracın ne kadar edeceğini ve dikkat edelicek konuları sormak istiyorum.Bizimkiler sıfır almaktan yana ama ben pek istemiyorum hem garaj sıkıntısı hem acemi olduğum için araca zarar vermekten korkuyorum ailemdeki söylentiler ikinci el araba alınmaz senden önce milletin nasıl kulladığını bilemessin yok çok fazla sorun çıkartır çok masrafı olur vs vs.Bende her nekadar japonda olsa toyotada olsa yaklaşık 15 14 yaşında arabanın sorun açması olası olup olmadığını  yolda bırakıp bırakmayacağını öğrenmek istiyorum herkese çok teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

---Efsane---
« : Mayıs 31, 2013, 17:20:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Ynt: ---Efsane---
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2013, 17:48:46 »
Bence 0 km alabilecek imkanınız varsa 14-15 yaşında değilde maksimum 6-7 yaşında bir şey düşünebilirsiniz.Mesela temiz bir e12 hb yada ailenin 2.aracı olmayacaksa sedan olabilir.Böylece hem çoğu nimetlerden faydalanmış olursunuz hemde kafanız daha rahat olur.Yada e12 olmasın derseniz auris olabilir 2007-2008 falan.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2013, 17:56:05 »
Bence 0 km alabilecek imkanınız varsa 14-15 yaşında değilde maksimum 6-7 yaşında bir şey düşünebilirsiniz.Mesela temiz bir e12 hb yada ailenin 2.aracı olmayacaksa sedan olabilir.Böylece hem çoğu nimetlerden faydalanmış olursunuz hemde kafanız daha rahat olur.Yada e12 olmasın derseniz auris olabilir 2007-2008 falan.
Yok abicim yaklaşık 4 5 yıldır arabamız yok benimde niyetim ilk başlarda auristi sonra 30 vermişken biraz daha koyup sıfır almaktı niyetimiz ama dediğim gibi oturduğumuz yer çok işlek aşağıda oto yıkımacı fln var geleni gideni eksik olmuyo binanın otoparkı desek 3 4 araba zor sığıyo çoluk çocuk gani 40 binliralık arabayı sokağa bırakmakta içime sinmez açıkçası  bilmiyorum şu aralar kafam çok karışık her kafadan bir ses çıkıyo birazda takıntılıyım bu konuda arabanın bi yerine bişey olsa uyku uyuyamam o derece takıntılıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2013, 20:40:03 »
Yok abicim yaklaşık 4 5 yıldır arabamız yok benimde niyetim ilk başlarda auristi sonra 30 vermişken biraz daha koyup sıfır almaktı niyetimiz ama dediğim gibi oturduğumuz yer çok işlek aşağıda oto yıkımacı fln var geleni gideni eksik olmuyo binanın otoparkı desek 3 4 araba zor sığıyo çoluk çocuk gani 40 binliralık arabayı sokağa bırakmakta içime sinmez açıkçası  bilmiyorum şu aralar kafam çok karışık her kafadan bir ses çıkıyo birazda takıntılıyım bu konuda arabanın bir yerine bişey olsa uyku uyuyamam o derece takıntılıyım.

Bendensin otoparkta durduğu yerde çiziliyor güzelim araba :(  Sana tavsiyem E12 kasa corolla al fazla yorulmamıştır hem :) servise göster arabayı yani checkup yapsınlar arabaya sana söylesinler işte şuralar boyalı debriyaj değişmesi gerekiyor filan ondan sonra sigorta şirketine git ve aracın şase plaka motor no filan sorgulat kaza filan ondan sonra içine sinerse al :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2013, 21:08:50 »
Abi sen al birtane auris veya corolla hb bak keyfine. :):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2013, 21:14:43 »
Bendensin otoparkta durduğu yerde çiziliyor güzelim araba :(  Sana tavsiyem E12 kasa corolla al fazla yorulmamıştır hem :) servise göster arabayı yani checkup yapsınlar arabaya sana söylesinler işte şuralar boyalı debriyaj değişmesi gerekiyor filan ondan sonra sigorta şirketine git ve aracın şase plaka motor no filan sorgulat kaza filan ondan sonra içine sinerse al :)
Eyvallah kardesim tavsiyeni dikkate alacagim e12 lerin konsol pek hosuma gitmiyo biraz klostrofobik bi araba artik denk gelirse ona yonelecegiz tamamen sans isi hangisi ilk karsima cikarsa onu alacagiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 31, 2013, 21:20:58 »
Eyvallah kardesim tavsiyeni dikkate alacagim e12 lerin konsol pek hosuma gitmiyo biraz klostrofobik bir araba artik denk gelirse ona yonelecegiz tamamen sans isi hangisi ilk karsima cikarsa onu alacagiz.
:-) Bakalim kardesim  auris daha onde corollaya gore benim gozumde ama iste dedigim gibi acemi oldugum icin ve park kosullari sıkıntılı oldugu icin daha az butce ayircam.