Araçları eleştirmek tarzım değil ancak Avensisi almadan önce corolla ve yeni cıvıcide denemiştim.Avensis bambaşka diyebilirim.
performans için derseniz 1,6 132ps avensis az gelebilir düşük devirlerde ağır kalıyor bence...ama 3000 deviri gördümü arabanın akışı değişiyor...hele maksimum verimi verdiği 4000 devirde daha farklı oluyor..taabii o zaman yakıtta farklı oluyor

araç zaten D sınıfı bir araç. iç mekan olarak aile için fazlası ile yeterli kanısındayım...
teşekkür ederim herkese. umarım elimizdeki aracı satıp 2.el düşük km.de avensis alabiliriz tekrar paylaşımlarda bulunurum
Avensis D sinifi.
Anlatmak istediğim C sınıfı bir araç performansı beklememesi gerektiğiydi.
Temiz kullanılmışsa ve bakımları zamanında yapıldıysa KM'ye takılmak anlamsız.
Daha ucuza aynı arabaya binersiniz.
Simdi ilana baktim km fazla fakat araci iyi degerlendirmek gerekir uzerinde prins varmis prinsin fiyatllari malum 25 kurus cok iyi bir rakam (modeline gore fazla km )
Simdi ilana baktim km fazla fakat araci iyi degerlendirmek gerekir uzerinde prins varmis prinsin fiyatllari malum 25 kurus cok iyi bir rakam (modeline gore fazla km )
130 bin km avensis gibi bir araç için hiçbirşey değil. agır kusuru yoksa sıkıntı yoktur.
senede 26 bin km bana sanki biraz fazla gibi geldi.
Ben ilk mesajda yazdigim gibi toyota icin 130 bin hic bisey ama km model orantilaninca fazla cikiyor senede 26 bin yaptiysa matematiksel hesapta bencede fazla ama araç ta dedigim gibi kaliteli pahali bir kit var lpg kiti bakimlari tamdir eksiksiz agir bakimi falan yoktur ve yetkili servis bakimlidir alinir bilinir
Yüksek kilometreden korkmak araca göre değişir..2011model dizel corollamız vardı 230bin km'de verdik tek masrafı rutin bakımları oldu..Direksiyonda 1mm dahi boşluk yoktu..Şu anda 2013corolla var bir tane en son 60bindeydi 10bin km diye birine göstersem anlamasının imkanı yok.Araç devamlı uzun yolda ve kullanan aşırı titiz biri.Araçta su dışında sıvı bile tüketmez.
Mesele kilometre değil,kilometrenin nasıl ve hangi koşullarda kim tarafından yapıldığıdır bence..
Tesekkurler arkadaslar ben de sizler gibi dusunuyorum. 130.000km sorun edilmeyebilir ama kafami kurcalayan sey aracin sirket araci olarak surekli hor veya sert kullanilmis olabilecegi, o da biraz ic temizliginden anlasilabilir.
önceki kasada 1.6 110 hp motor vardı 132 likleri varmıydı bilmiyorum ama 1.6 110 olan ile hantal kaldığını söylüyorlardı ama 132 olan yetiyor galiba avensise. 1.33 ten sonra da düşük geleceğini zannetmem. yakıt konusunda şehir içi daha iyi olabilir 1.6 ama ikisini ortası 1.8 leri de düşünebilirsiniz 
132 bg olan var bende hiç sorun yaşamadım, sivas , yozgat çorum, adana nın dağları ve yayla ya çıktım araba full dü bazı rampalarda bire düşmek gerekiyor ama hızlanmadan yana sorun olmuyor biraz bağırıyor sadece 1. vites te
teşekkür ederim zaten artık performansından pek şüphem yok dediğiniz gibi ralli yapmıyoruz. şimdiki merak ettiğim avensis ile corolla arasındaki konfor farkı varmı belli bir şekilde. biz corolladan memnun değiliz açıkçası konforundan özellikle çukurlu yollarda aşırı konforsuz geliyor.
kardeş corolla c sınıfı
avensis d sınıfı
konfor farkı olacaktır tabii ki

forumda incelemem mevcut bakabilirsiniz
İyide senede 26.000 km nasıl yapılır ? Sürekli uzun yolda uzun yolda kullanılan araç sürekli şehiriçinde olan arabadan kat kat iyidir yatan veya sürekli dur kalklı araba sıkıntı para durumu yeterliyse araçta düzgünse düşünülmeden alınası bir araç.
İyide senede 26.000 km nasıl yapılır ? Sürekli uzun yolda uzun yolda kullanılan araç sürekli şehiriçinde olan arabadan kat kat iyidir yatan veya sürekli dur kalklı araba sıkıntı para durumu yeterliyse araçta düzgünse düşünülmeden alınası bir araç.
Büyük ihtimalle uzun yolda yapılmıştır.
Yoksa şehiriçinde fazla km yapmak için kimse 2.0 lt motorlu, otomatik vites Avensis almaz herhalde. [emoji4]