0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ertan abi herşeyi servisinde yapıldığı için normal. Diskler Balatalar 4 ay önce değişti. Lastiklerin havaları normal. Bu sorun birkaç yıldır var.
Aynı sorun bendede vardı michelin lastik alarak sorunu ortadan kaldırdım diye bilirim. Ama bazen frene basınca sonuna kadar basmadan ayağımın altında sertlik oluyor fren şişer gibi ozaman çok güzel duruyor nerdeyse abs devreye girmiyor bile ama çivi gibi çakılıyor araba resmen. Her zaman olmuyor bu acaba fren hidroliği ile alakalı bir durum söz konusumudur yada fren merkezi? Bazen yağ sanki iyi pompalıyorda ondanmı fren sert miş hissi verip çok güzel duruş sağlıyor......Ama toyotada Michelin lastiklerinden sonra yeri geldi nerdeyse camdan çıkaracak duruşlar yaptı 100 km hızdan fazla giderken 40 metreye kadar duruş yaptığımı biliyorum.
Benim lastikler bitik olduğu için direk abs giriyor devreye ama dozlamayı iyi yaptığım zaman gerçekten çivi gibi çakılıyor eğer biraz kaçırırsam direk abs ve bu sefer hem tırrttt sesi rahatsız ediyor birde fren mesafesi uzuyor gibi geliyor bana.
Herkeze iyi akşamlar.Aracımın freninde bana göre büyük bir sorun var. Frene tatlı sert bastığımda hemen abs devreye giriyor ve araçtan tırrt diye bir ses geliyor absden ama araç resmen durmuyor kayıyor. Bundan dolayı bugun hafif hasarlı bir kaza yaptım. Kırmızı ışıktan hareket ettim ve aşağı yukarı 30 km/h hızla giderken önümdeki araç aninden durdu. Aramızda 1.5 - 2 metre olmasına ragmen refleksle frene yüklendim ve dediğim olay oldu. Lastiklerim değişeli 2000 km anca olmuştur. Bu sorun sürekli meydana geliyor ani frende araba yağda kayıyor sanki. Bazende fren pedalına hafif bassamda araba ani fren yapmış gibi duruyor. Benim frene basma anlayışımdada sorun yok diğer araçları sürerken sıkıntı yok. Bundan önceki 2004 corollada hiç böyle sorunlar yaşamamıştım. Sizlerdende böyle sorunlar yaşayan varmı? Ne yapma mı önerirsiniz? Bu sorun cok canımı sıkmaya başladı.. Not: yapılan düzenli bakımlarda servis hiç bir sorun yok dedi.