Gönderen Konu: 2008 corolla fren sorunu  (Okunma sayısı 2888 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '21
  • 2 kere teşekkür etti
2008 corolla fren sorunu
« : Mayıs 29, 2013, 20:44:47 »
Herkeze iyi akşamlar.

Aracımın freninde bana göre büyük bir sorun var. Frene tatlı sert bastığımda hemen abs devreye giriyor ve araçtan tırrt diye bir ses geliyor absden ama araç resmen durmuyor kayıyor. Bundan dolayı bugun hafif hasarlı bir kaza yaptım. Kırmızı ışıktan hareket ettim ve aşağı yukarı 30 km/h hızla giderken önümdeki araç aninden durdu. Aramızda 1.5 - 2 metre olmasına ragmen refleksle frene yüklendim ve dediğim olay oldu. Lastiklerim değişeli 2000 km anca olmuştur. Bu sorun sürekli meydana geliyor ani frende araba yağda kayıyor sanki. Bazende fren pedalına hafif bassamda araba ani fren yapmış gibi duruyor. Benim frene basma anlayışımdada sorun yok diğer araçları sürerken sıkıntı yok. Bundan önceki 2004 corollada hiç böyle sorunlar yaşamamıştım. Sizlerdende böyle sorunlar yaşayan varmı? Ne yapma mı önerirsiniz? Bu sorun cok canımı sıkmaya başladı.. Not: yapılan düzenli bakımlarda servis hiç bir sorun yok dedi. 
M. KEMAL ATATÜRK

Toyota Club Türkiye

2008 corolla fren sorunu
« : Mayıs 29, 2013, 20:44:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 corolla fren sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2013, 20:58:37 »
Lastikleriniz ne marka?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2013, 21:09:21 »
Dunlop marka tekin abi.
M. KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2013, 21:47:39 »
Modeli ve hız endeksi nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2013, 22:11:48 »
onları bilmiyorum abi bakmam lazım
M. KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2013, 23:30:41 »
Birde lastik havalarınız ne değerde? Ayrıca ön fren disk ve balatanız ne durumda biliyor musunuz? Belki onlardan kaynaklı bir sorun olabilir,fren hidroliği ne zaman değişti ve değişirken makine ile mi değiştirildi hava kalmış olabilir mi sistemde?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2013, 19:32:31 »
Ertan abi herşeyi servisinde yapıldığı için normal. Diskler Balatalar 4 ay önce değişti. Lastiklerin havaları normal. Bu sorun  birkaç yıldır var.
M. KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2013, 19:41:07 »
Ertan abi herşeyi servisinde yapıldığı için normal. Diskler Balatalar 4 ay önce değişti. Lastiklerin havaları normal. Bu sorun  birkaç yıldır var.
Bence araçtan çok sürüş şekliyle alakalı bir şey gibi geliyor.Yani dozlamada sıkıntı var gibi.Çünkü frenin denge aralığını tutturamıyorsunuz anlattıklarınız sorduğum şeylerin dışında bunu gösteriyor gibi.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2013, 20:11:15 »
Aracım 2011 corolla.Şehir içi kısa mesafede,ani duruşlarda bende corollayı iyi bulmuyorum.Ufak bir kazada ben yaptım.En iyisi öndeki araçla arayı daha fazla açmak.Aynı kasa araç kullanan bir kaç arkadaşta bu sorunu belirtiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 31, 2013, 20:17:07 »
Aynı sorun bendede vardı michelin lastik alarak sorunu ortadan kaldırdım diye bilirim. Ama bazen frene basınca sonuna kadar basmadan ayağımın altında sertlik oluyor fren şişer gibi ozaman çok güzel duruyor nerdeyse abs devreye girmiyor bile ama çivi gibi çakılıyor araba resmen. Her zaman olmuyor bu acaba fren hidroliği ile alakalı bir durum söz konusumudur yada fren merkezi? Bazen yağ sanki iyi pompalıyorda ondanmı fren sert miş hissi verip çok güzel duruş sağlıyor. Aynı durum seat cordoba abs li olan araçtada aynı. Bazen hiç durmuyor lastikleride yeni brıstone arada bir denk gelincede fren böyle tatlı yumuşak oluyor basıncada abs devreye girmeden çok güzel duruş sağlıyor.Ama toyotada Michelin lastiklerinden sonra yeri geldi nerdeyse camdan çıkaracak duruşlar yaptı 100 km hızdan fazla giderken 40 metreye kadar duruş yaptığımı biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 01, 2013, 10:09:57 »
Bence bu sorun araç kaynaklı olabilir
M. KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Haziran 01, 2013, 10:16:10 »
Aynı sorun bendede vardı michelin lastik alarak sorunu ortadan kaldırdım diye bilirim. Ama bazen frene basınca sonuna kadar basmadan ayağımın altında sertlik oluyor fren şişer gibi ozaman çok güzel duruyor nerdeyse abs devreye girmiyor bile ama çivi gibi çakılıyor araba resmen. Her zaman olmuyor bu acaba fren hidroliği ile alakalı bir durum söz konusumudur yada fren merkezi? Bazen yağ sanki iyi pompalıyorda ondanmı fren sert miş hissi verip çok güzel duruş sağlıyor......Ama toyotada Michelin lastiklerinden sonra yeri geldi nerdeyse camdan çıkaracak duruşlar yaptı 100 km hızdan fazla giderken 40 metreye kadar duruş yaptığımı biliyorum.

Fren sisteminiz mükemmel dozlama çıkartıyor, lastiklerinizde yumuşak hamurlu, herşey olması gerektiği gibi.
Sizin yapmanız gereken tek şey, fren hidroliğinizi her 40.000km'de değiştirmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 01, 2013, 12:00:43 »
Benim lastikler bitik olduğu için direk abs giriyor devreye ama dozlamayı iyi yaptığım zaman gerçekten çivi gibi çakılıyor eğer biraz kaçırırsam direk abs ve bu sefer hem tırrttt sesi rahatsız ediyor birde fren mesafesi uzuyor gibi geliyor bana.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 01, 2013, 12:03:36 »
Benim lastikler bitik olduğu için direk abs giriyor devreye ama dozlamayı iyi yaptığım zaman gerçekten çivi gibi çakılıyor eğer biraz kaçırırsam direk abs ve bu sefer hem tırrttt sesi rahatsız ediyor birde fren mesafesi uzuyor gibi geliyor bana.
Abs devreye girince elbette fren mesafesi uzar.Sürtünmeyi azaltıyor sonuçta ve tekerler dönmeye devam ettiği için geç duruyor araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 235000
  • Model Yılı: '08
« Yanıtla #14 : Haziran 20, 2013, 16:55:07 »
Herkeze iyi akşamlar.

Aracımın freninde bana göre büyük bir sorun var. Frene tatlı sert bastığımda hemen abs devreye giriyor ve araçtan tırrt diye bir ses geliyor absden ama araç resmen durmuyor kayıyor. Bundan dolayı bugun hafif hasarlı bir kaza yaptım. Kırmızı ışıktan hareket ettim ve aşağı yukarı 30 km/h hızla giderken önümdeki araç aninden durdu. Aramızda 1.5 - 2 metre olmasına ragmen refleksle frene yüklendim ve dediğim olay oldu. Lastiklerim değişeli 2000 km anca olmuştur. Bu sorun sürekli meydana geliyor ani frende araba yağda kayıyor sanki. Bazende fren pedalına hafif bassamda araba ani fren yapmış gibi duruyor. Benim frene basma anlayışımdada sorun yok diğer araçları sürerken sıkıntı yok. Bundan önceki 2004 corollada hiç böyle sorunlar yaşamamıştım. Sizlerdende böyle sorunlar yaşayan varmı? Ne yapma mı önerirsiniz? Bu sorun cok canımı sıkmaya başladı.. Not: yapılan düzenli bakımlarda servis hiç bir sorun yok dedi. 

Ben de de 2008 corolla d4d var aynı sorunu ben de yaşadım. lastiklerinizin değiştiğini yazmışsınız lastik ebatlarınızı bilmiyorum ama bende Balatalar, Diskler ve hidrolik yağı değiştiği ve lastikler de yeni alınmış olduğu halde abs çabuk deyreye giriyordu. Ne zaman 195/65/15 olan lastikler 205/55/16 ile değişti. hem fren sorunum hem yan rüzgardan etkilenme hem de virajlardaki yana yatma hissedilir derecede azaldı. kalkıştaki hantallığım bile biraz daha iyi oldu. Sanırım Corollada son kasada class donanım haricinde hiçbir modelin standardında 195/65/15 de  kullanmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 20, 2013, 17:11:30 »
Benim lastiklerin ebatı nedir bilmiyorum ama dikkat edicem buna teşekkürler.
M. KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 20, 2013, 23:51:52 »
Herkeze iyi akşamlar.

Herkes doğru yanlış bir şekilde size yardımcı olmaya çalışmış.Hatta Ahmet Arslan beyin belirttikleri haklı da olabilir ama kaza yapmanızın en büyük nedeni ne lastikler,ne ABS ne de başka bir şey.Tek sorumlu sizsiniz.Nedeni yazdıklarınızda kırmızı ile belirttiklerim kaza yapmanızın en büyük nedeni.Hızınız ne olursa olsun "hızınızın yarısı kadar metre takip mesafesi" kuralını hiçe saymışsınız.1-2 metre mesafe ile araç takibi yaparsanız kaza her zaman kaçınılmaz olur.Geçmiş olsun ve Allah daha büyüklerinden sakınsın...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR