Gönderen Konu: Genel sağlık sigortası hakkında  (Okunma sayısı 1435 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Genel sağlık sigortası hakkında
« : Mayıs 29, 2013, 18:19:52 »
Arkadaşlar artık çalışan çalışmayan herkes sağlıkdan faydalanabilsin diye genel sağlık sigortası çıkartılmıştı.Ama primlerini nasıl oluyorda vatandaştan alıyor pek anlayamadım.Ben öğrenciyim ve kısmi süreli bir iş yerinde çalışıyorum.3bin lira ceza gözüküyor üstümde sizde bir sorgulatın istedim.

https://sgk.ziraatbank.com.tr/
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Toyota Club Türkiye

Genel sağlık sigortası hakkında
« : Mayıs 29, 2013, 18:19:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Genel sağlık sigortası hakkında
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2013, 18:26:20 »
Arkadaşlar artık çalışan çalışmayan herkes sağlıkdan faydalanabilsin diye genel sağlık sigortası çıkartılmıştı.Ama primlerini nasıl oluyorda vatandaştan alıyor pek anlayamadım.Ben öğrenciyim ve kısmi süreli bir iş yerinde çalışıyorum.3bin lira ceza gözüküyor üstümde sizde bir sorgulatın istedim.

Normalde yanlış bilmiyor ise part-time işlerde iş yeri aylık yatması gereken tutarın bir kısmını yatırıyor geri kalanını sizin yatırmanız gerekiyor.Siz yatırmazsanız cezası oluyordu bu işin bu miktarda o sanıyorum.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2013, 18:42:49 »
Normalde yanlış bilmiyor ise part-time işlerde iş yeri aylık yatması gereken tutarın bir kısmını yatırıyor geri kalanını sizin yatırmanız gerekiyor.Siz yatırmazsanız cezası oluyordu bu işin bu miktarda o sanıyorum.

Bu ay 5.ayım dolacak çalıştığım yerde ayda 600 lira sigorta primide çıkmaz diye düşünüyorum.
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2013, 18:46:01 »
Bu ay 5.ayım dolacak çalıştığım yerde ayda 600 lira sigorta primide çıkmaz diye düşünüyorum.
1 ay tamamen çalışıyorsanız aylığı o miktara yakındır cezayla beraber düşününce olabilir.Ancak hiç yatırılmamış mı bu prim? Ayrıca bu durumu en kısa zamanda çözüme kavuşturmalısınız aksi durumda başınız ağrır baya.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2013, 18:51:24 »
yaşınızı ne zaman doldurdunuz bilemiyorum fakat 25 yaşı doldurduğunuz andan itibaren öğrenci olsanız bile hiçbir şekilde bir aile ferdine bağlı kalamıyorsunuz. ayrıca yasa çıktıktan sonra öğrenci olduğunuzu belgelemediyseniz sigorta prim borçlarınız en üst kademeden hanenize işliyor. zaman içinde faiz ile katlanarak büyümeye devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2013, 19:07:54 »
yaşınızı ne zaman doldurdunuz bilemiyorum fakat 25 yaşı doldurduğunuz andan itibaren öğrenci olsanız bile hiçbir şekilde bir aile ferdine bağlı kalamıyorsunuz. ayrıca yasa çıktıktan sonra öğrenci olduğunuzu belgelemediyseniz sigorta prim borçlarınız en üst kademeden hanenize işliyor. zaman içinde faiz ile katlanarak büyümeye devam ediyor.
Bana sgk dan gelen ceza 156 lira ama netten araştırırken bulduğum linki sorgulattıgım zaman çıkan borç 3bin küsür lira
Anlamadım gitti yaşım yıl itibari ile bu sene 25 oldu işede bu sene başında başladım. Son 5 senedirde üniversite öğrencisiyim hiç bir şey anlamadım bu işten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2013, 19:12:37 »
Bana sgk dan gelen ceza 156 lira ama netten araştırırken bulduğum linki sorgulattıgım zaman çıkan borç 3bin küsür lira
Anlamadım gitti yaşım yıl itibari ile bu sene 25 oldu işede bu sene başında başladım. Son 5 senedirde üniversite öğrencisiyim hiç bir şey anlamadım bu işten.
En güzeli yarın sgk müdürlüğüne başvurun durumu anlatın.Tam olarak öğrenin nedir ne değildir.Böyle net bir şey diyemeyiz sonuçta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '11
  • 12 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 12, 2015, 10:45:35 »
Merhaba arkadaşlar,

Genel sağlık sigortası kapsamında SGK bir çok hata yapabiliyor. Örneğin ben 2009 yılından beri kamu sektöründe çalışmama rağmen 2012 yılında bu kapsama alınıp 991 tl borçlandırılmışım. Üstelik bu bilgi bana dün tebliğ edildi 332 tl gecikme zammı ile birlikte. Bu konuda e-devlet üzerinden sorgulama yamanızı tavsiye ederim. Konuyla ilgili olarak neler yapılabilir bundan sonraki süreçte paylaşmaya çalışıcam.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 12, 2015, 11:02:55 »
Merhaba arkadaşlar,

Genel sağlık sigortası kapsamında SGK bir çok hata yapabiliyor. Örneğin ben 2009 yılından beri kamu sektöründe çalışmama rağmen 2012 yılında bu kapsama alınıp 991 tl borçlandırılmışım. Üstelik bu bilgi bana dün tebliğ edildi 332 tl gecikme zammı ile birlikte. Bu konuda e-devlet üzerinden sorgulama yamanızı tavsiye ederim. Konuyla ilgili olarak neler yapılabilir bundan sonraki süreçte paylaşmaya çalışıcam.

Sigortalı olarak çalışanları etkileyen bir durum değil sigortanız yatıyorsa ayrıca GSS primi tahakkuk ettirilmemeli. GSS, sigortalı olmayanları mevcut asgari ücret krtiterlerine göre prim tahakkuk ettirilerek sağlık hizmetlerinden yararlandırmayı sağlayan bir müessese. Geliri Asgari ücretin 3'te birinden az olanları da devlet karşılar ve sağlık hizmetlerinden yararlandırır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 12, 2015, 11:14:57 »

Ömer en yakın sgk ya gidip gelir tespiti yaptırman gerekiyor. Yaptırdımdan sonra bu borç büyük ihtimal silinir. Sigorta birimini örnek veriyorum iş yeri bir aylık süre için senin adına 25 gün prim yatırdı. Bu kalan 5 günü sen prim borcu olarak ödersin. Benim kuzene de gelmiş 3000 tl borç Sgk ya gidip gelir tespiti yaptırdı borcu sildiler ( Düzelttiler )
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."