0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar artık çalışan çalışmayan herkes sağlıkdan faydalanabilsin diye genel sağlık sigortası çıkartılmıştı.Ama primlerini nasıl oluyorda vatandaştan alıyor pek anlayamadım.Ben öğrenciyim ve kısmi süreli bir iş yerinde çalışıyorum.3bin lira ceza gözüküyor üstümde sizde bir sorgulatın istedim.https://sgk.ziraatbank.com.tr/
Normalde yanlış bilmiyor ise part-time işlerde iş yeri aylık yatması gereken tutarın bir kısmını yatırıyor geri kalanını sizin yatırmanız gerekiyor.Siz yatırmazsanız cezası oluyordu bu işin bu miktarda o sanıyorum.
Bu ay 5.ayım dolacak çalıştığım yerde ayda 600 lira sigorta primide çıkmaz diye düşünüyorum.
yaşınızı ne zaman doldurdunuz bilemiyorum fakat 25 yaşı doldurduğunuz andan itibaren öğrenci olsanız bile hiçbir şekilde bir aile ferdine bağlı kalamıyorsunuz. ayrıca yasa çıktıktan sonra öğrenci olduğunuzu belgelemediyseniz sigorta prim borçlarınız en üst kademeden hanenize işliyor. zaman içinde faiz ile katlanarak büyümeye devam ediyor.
Bana sgk dan gelen ceza 156 lira ama netten araştırırken bulduğum linki sorgulattıgım zaman çıkan borç 3bin küsür liraAnlamadım gitti yaşım yıl itibari ile bu sene 25 oldu işede bu sene başında başladım. Son 5 senedirde üniversite öğrencisiyim hiç bir şey anlamadım bu işten.
Merhaba arkadaşlar,Genel sağlık sigortası kapsamında SGK bir çok hata yapabiliyor. Örneğin ben 2009 yılından beri kamu sektöründe çalışmama rağmen 2012 yılında bu kapsama alınıp 991 tl borçlandırılmışım. Üstelik bu bilgi bana dün tebliğ edildi 332 tl gecikme zammı ile birlikte. Bu konuda e-devlet üzerinden sorgulama yamanızı tavsiye ederim. Konuyla ilgili olarak neler yapılabilir bundan sonraki süreçte paylaşmaya çalışıcam.