Gönderen Konu: Web Sitesi Açmak(bu işten anlayan arkadaşlar yardım)  (Okunma sayısı 659 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Hepinize merhaba arkadaşlar işletmeciliğini yaptığımız işyerimiz için web sitesi açmayı düşünüyorum şimdilik kimseye fikir danışmadım ama sürekli kafamı kurcalıyor aklıma gelmişkende forumdan arkadaşları. Önerilerini almak istedim. Aklımdaki site hem işyerimin tanıtımını yapacak hemde ürünlerimi kredi kartı yluyla güvenli bir şekilde satabiceğim bir site . Böyle bir sitenin yapımından anlayan arkadaşlar varmımaramızda ve bu işin maliyeti ne kadardır ... Bu sitede dükkanımda bulunan belli başlı oto aksesuarlarını traktör yedek parçalarını ve madeni yağları kendi bölgemde satmayı düşünüyorum böyle bir sitenin maliyeti artıları eksileri nelerdir sizce ??
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Web Sitesi Açmak(bu işten anlayan arkadaşlar yardım)
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2013, 03:07:03 »
web sitesi açmak çok kolay senelik 40 50 tl maliyeti olur (alan adı ve sunucu için sadece. yazılım desteği olmadan) ancak işin içine e-ticaret girecekse işler değişir. E-Ticaret girerse maliyet otomatik olarak 1500 ile 5000+ arasına çıkar. Maliyet derken, e-ticaret sitesi yazılımı (hepsine güven olmaz, çünkü işin içinde para var. güvenilir olmak zorunda açıkları vs leri olmamalı), sunucu giderleri (mutlaka bir vps üzerinde çalışmalı ki TR de en ucuz fiyatı aylık 40 50 dolardan başlıyor), sanal pos anlaşmaları (banka sitelerine bakabilirsiniz), vergi dairesine ait giderler ve işlemler gibi giderler maliyeti oluşturur.

Ancak ben ürünlerimi listelerim, sipariş veren havalesini yapar ben de fatura makbuz vs ne ise keser ürünle gönderirim diyorsanız o zaman dediğim gibi, ilk etapta 50 TL sunucu maliyeti, az biraz anlıyorsanız hazır sitelerle kendiniz, anlamıyorsanız ücretine mukabil 100 ila 1000 tl arasında da yazılıma verirsiniz. işleriniz döner. bu sektörde çok para verip iş yaptıramayabilirsiniz, az para verip dünyaları da kaldırabilirsiniz, ancak ne yaparsanız yapın, bu işe başladğınız adam ile neler olacağını en ince detayına kadar konuşup kağıt altına alıp imzalayın.
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Kan Grubu: 0+
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2013, 13:26:10 »
Mehmet bey tanıdığım 2 kişi bu işle uğraşıyor , 500 Liraya bile site kurulabiliyor.

Eğer düşünürseniz sizi yönlendirebilir yada sizin için konuşabilirim.
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2013, 18:26:54 »
Web sitesini açmak için bir isim almanız gerekiyor maliyeti 15 tl den başlıyor diye biliyorum.Birde sitenizin kurulması gereken bir alan gerekiyor  bunun için ise sitenizin büyüklüğü içindeki bilgilerin çokluğuna göre sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir host alınıyor. Fiyatı 40-50 tl den başlayıp ihtiyaçlara göre çoğalıyor. Web sitesi için ise web site uzmanlarıyla anlaşıp sitenizi kurdura bilirsiniz. Web sitesi yıllık maliyeti alan isimleri için 150-200 tl ye yakın bir gideri oluyor. Web  sitenin ilk kurulumu için ise bir kereye mahsus 500 tl den başlayıp 5000 leri bulan veya geçen maliyetler çıkıyor.
www.triolift.com kendi web sitem çok maliyetli olduğunu düşünmüştüm fakat araştırınca maliyetinin düşük olduğunu öğrendim ve hemen yaptırdım.
İlgilenirseniz yardımcı olabilirim sitemi kuran arkadaşla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 09, 2013, 19:39:27 »
Şimdi değil ama bende yıl sonu gibi bir e-ticarret sitesi düşünüyorum . Şu an 1650 tl gibi rakamlara olduğunu öğrendim ama şu an düşünmediğim için fazlaca detay sormadım .

http://www.ticimax.com/ 

Bu kurumu arayıp sormuştum en yüksek pakete sitelerinde yazdıkları gibi 1650 dediler ama dediğim gibi fazlaca detay sormadım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Kan Grubu: 0+
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 09, 2013, 21:40:49 »
website kurmak isteyen arkadaşlar bana müraacat edebilirler , yakın dostum uğraşıyor bu işlerle sınırsız alan kampanyası gibi şeyler var cüzi miktarda bişeyler yapar TCT ailesine :)
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '