Gönderen Konu: Avensis Far sorunu hangi modellerde var?  (Okunma sayısı 1941 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Avensis Far sorunu hangi modellerde var?
« : Mayıs 28, 2013, 15:58:30 »
Şu anda 2010 model Chevrolet Aveo Classic 1.2  Sedan  araca sahibim. Aracım çok güzel ve yakıtı da cok dusuk   ancak ben daha konforlu ve ust duzey bir araç almayı planlıyorum. Yaklasık 1-2 yıl içinde ( duruma gore 6-7 ay icinde de olabilir). yaptığım araştırmalar sonucunda  2011 Avensis 1.6 Elegant Extra  (Benzin/LPG) Almaya karar verdim. Tahminimce 42-43 bin TLye temiz bulunabilecek bir araç ve bence cok uygun bu klastaki araca göre...

Avensis far sorunu bir önceki kasada mı var yoksa yeni kasalarda da var mı onu merak ettim.

Toyota Club Türkiye

Avensis Far sorunu hangi modellerde var?
« : Mayıs 28, 2013, 15:58:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Far sorunu hangi modellerde var?
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2013, 16:53:17 »
Dogru bir karar verdiginizi düşünüyorum inşallah hayırlısı olur bildigim kadarıyla 2003ila 2006 arası mercekli modellerde bu problem var
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2013, 17:28:24 »
Şu anda 2010 model Chevrolet Aveo Classic 1.2  Sedan  araca sahibim. Aracım çok güzel ve yakıtı da cok dusuk   ancak ben daha konforlu ve ust duzey bir araç almayı planlıyorum. Yaklasık 1-2 yıl içinde ( duruma gore 6-7 ay icinde de olabilir). yaptığım araştırmalar sonucunda  2011 Avensis 1.6 Elegant Extra  (Benzin/LPG) Almaya karar verdim. Tahminimce 42-43 bin TLye temiz bulunabilecek bir araç ve bence cok uygun bu klastaki araca göre...

Avensis far sorunu bir önceki kasada mı var yoksa yeni kasalarda da var mı onu merak ettim.

Önceki kasalarda bahsettiğiniz sorunun olduğunu okumuştum. Şuanki kasalarda öyle bir sorun duymadım ve okumadım da.

Bahsettiğiniz fiyata beyaz renklisi hariç orta kilometrelerde bulabilirsiniz. Ben 3,5 ay evvel aldım aracımı. Pişman olacağınızı sanmıyorum. Tabi bu beklentiylede alakalı.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 28, 2013, 17:37:20 »
Avensisin far sorunu falan yok, kim veriyor bu yanlış bilgileri :o
birisinin farı arıza yapsa hemen avensisin kronik sorunu ilan ediyor >:(
her duyduğunuza , her söylenene her yazılıp çizilene inanmayın :kötü:
avensisin hiç bir sorunu yok, şahane bir araç, üstelik kalıbına ve sınıfına göre gayette ekonomik yakıtı var :alkis:
azıcık tipi kayık, tipini düzeltsin direk avensis alacağım :P
bu arada o kore üretimi çakma chevroletten bir an evvel kurtulmaya bak :asikadam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2013, 21:05:13 »
Bilgiler için tesekkurler..

Aracımla ilgili yoruma cevap yazayım;
Bu klasmanda bu fiyata en ideal araç bence şu an kullandıgım arac, kilometrede  18 kurus civarı yakıyor ve yüksek hız bastıgım zaman da en ufak sarsma olmuyor, clio ve benzeri araclarda 120 yi gecince hisediliyor. Kullanmadan yorum yapmayın yani, B sınıfında fiyat/performans olarak bu aracı herkese öneririm. ABS, Klima, Cift Airbag, 2010 model...
 Ust segment almadıgım surece de bu aracı değiştirmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 28, 2013, 21:10:13 »
Serdar bey Chevrolet lerde subap başlarında kurumlanma gibi bir kronik sorunu oluyordu hala sürüyormu acaba?
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '09
  • 23 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 28, 2013, 21:28:45 »
2004 MODEL AVENSİSLERDEDE OLUYOR
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Mayıs 28, 2013, 21:38:01 »
Serdar bey Chevrolet lerde subap başlarında kurumlanma gibi bir kronik sorunu oluyordu hala sürüyormu acaba?

Ben aracı  25.000 km de iken aldım. Su anda 40.000 km de.
Yokus asagı  otobanda yüksek hız e kadar hız olarak bastım. Normal duz yolda da yüksek hız i goruyor. Antalya -Sivas arası genelde yüksek hız arası basıyorum hep... Bendeki 1.2 motor benzin/lpg. Binen  biriyim yani aslında daha 1 sene dolmadan 15.000 km yapmısım...
Henuz en ufak problem yasamadım.

Dediğim gibi bu fiyatlardaki en ideal arac bence bu..

Yakıtı az,
vergisi az (1.2)
Bagajı geniş
Abs
Klima
Airbag var.

Su anda piyasası 23-24 e cıkmıs ben aldıgımda 20.500 e almıstım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2013, 22:06:23 »
2004 MODEL AVENSİSLERDEDE OLUYOR

Ben aracı  25.000 km de iken aldım. Su anda 40.000 km de.
Yokus asagı  otobanda yüksek hız e kadar hız olarak bastım. Normal duz yolda da yüksek hız i goruyor. Antalya -Sivas arası genelde yüksek hız arası basıyorum hep... Bendeki 1.2 motor benzin/lpg. Binen  biriyim yani aslında daha 1 sene dolmadan 15.000 km yapmısım...
Henuz en ufak problem yasamadım.

Dediğim gibi bu fiyatlardaki en ideal arac bence bu..

Yakıtı az,
vergisi az (1.2)
Bagajı geniş
Abs
Klima
Airbag var.

Su anda piyasası 23-24 e cıkmıs ben aldıgımda 20.500 e almıstım.

Foruma yeni gelmiş abilerim arkadaşlarım .. İlk önce şunu söylemeliyim ki Kemal amca/abi ile herkesin ilk tanışması genelde kötüdür. Ama aslında iyi bir toyota fanatiği olmakla beraber  kendisinin hondası vardır. Zamanla alışırsınız..

1- forumda büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir .. Anca gerekli durumlarda bu özelliği kullanırız..

2-Serdar bey aracınızın hız limitlerinin inanın sizin kadar bizde iyi biliyoruz. Ama aramızda küçük arkadaşlarımız da var ve trafikte bizde varız. Bu kadar hızlı kullanmamanızı tavsiye ederim. Lütfen forum içinde yazarkende trafik ve hız kuralları çerçevesinde yazı yazarsanız seviniriz..

Forum ilk başlarda sıkıcı gelebiliyor prosedürler gereği. Yok tanışma msj.. yok o kuralı yok bu kuralı.. Ama alışınca yada bu kuralları bilince inanın sohbet de güzel oluyor muhabbet de..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Mayıs 28, 2013, 22:51:28 »

Foruma yeni gelmiş abilerim arkadaşlarım .. İlk önce şunu söylemeliyim ki Kemal amca/abi ile herkesin ilk tanışması genelde kötüdür. Ama aslında iyi bir toyota fanatiği olmakla beraber  kendisinin hondası vardır. Zamanla alışırsınız..

1- forumda büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir .. Anca gerekli durumlarda bu özelliği kullanırız..

2-Serdar bey aracınızın hız limitlerinin inanın sizin kadar bizde iyi biliyoruz. Ama aramızda küçük arkadaşlarımız da var ve trafikte bizde varız. Bu kadar hızlı kullanmamanızı tavsiye ederim. Lütfen forum içinde yazarkende trafik ve hız kuralları çerçevesinde yazı yazarsanız seviniriz..

Forum ilk başlarda sıkıcı gelebiliyor prosedürler gereği. Yok tanışma msj.. yok o kuralı yok bu kuralı.. Ama alışınca yada bu kuralları bilince inanın sohbet de güzel oluyor muhabbet de..

Uyarılar için teşekkürler, arkadaşın sordugu subap olayını acıklamak için hız degerlerını vermıstım, yeterince arabayı zorluyorum yani ona ragmen bir sorun yasamadım demek istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 29, 2013, 16:43:23 »

Forum ilk başlarda sıkıcı gelebiliyor prosedürler gereği. Yok tanışma msj.. yok kemal amcaya alışma süreci..yok o kuralı yok bu kuralı.. Ama alışınca yada bu kuralları bilince inanın sohbet de güzel oluyor muhabbet de..