Paranın dini imanı olmaz diye boşuna söylememişler. Daha yarım saat evvel şahit olduğum olay beni inanın çok üzdü.
Allah kabul etsin öğle namazı bittti. Cemaat camiden dağılmaya başladı. Dışarıa ayakkabılarımı giymek üzereyken baktım tam ayakkabılarımızı giydiğimiz cami önünde katlanmış bir 100 TL var. Daha ne yapayım diye düşünürken arkamdan gelen tahmini 55-60 yaş arası bir amca eğildi ve parayı cebine attı

Öğle namazından çıkan kişi sayısı belli. Taş çatlasın 20 kişi ancadır. Acaba "para buldum kim düşürdü" diye bağırırmıki derken abdetshane tarafına yöneldi. Tabi ben duraksadım baktım hala abdetshanede. Sonra cami avlusundan dışarı çıktım. Vicdanım elvermedi. Ya o parayı ben kaybetseydim veya gerçekten düşürenin son parasıysa ?
Cemaatten simaen tanıdığm, cuma namazları sonrası yardım kutusunun başında duran abiye " bak şu vatandaş 100 lira buldu, para kaybettim diyen olursa para onda" dedim. Adamcağız önce kendi cebini kontrol etti. Vatandaşa baktı ve " o benim bilader" demez mi.
Ben topu o abiye attım. Bakalım yarın soracağım ne oldu diye.
Velhasıl ibadetini yapan bir insan böyle bir vicdansızlığa nasıl alet olabilir. Hakkı olmayan, hatta düşürenin 20 kişinin içinden olabileceği bir ortamda nasıl o hakkı yer!