Gönderen Konu: 2005 verso comfort direksiyon sertliği ve hantallık  (Okunma sayısı 3006 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
2005 verso comfort direksiyon sertliği ve hantallık
« : Mayıs 27, 2013, 17:19:37 »
2005 verso comfort un  direksiyonu  diğer toyotalara göre biraz ağır  mı ?  sağa sola dönerken sanki  doğan şahin  gibi  biraz  sert,  birde  kalkışlarda hantal, yol bilgisayarı  ilk kalkışta ve 2. viteste  1/100  km  de  anlık  80-90 litre yakıyo gösteriyo  bu  sizce normalmi,   

batan gemiden yük atar gibi   az  yaksın diye  istetmeyi bile  koymuyoruz  şehiriçi kullanımda :)     verso  hakikaten çok güzel  bi araba   2008  corolla  comfortu  verso sevdasına  sattım        sıfırını alamıyoruz  bari  2005  olsun dedik  ama    hem biraz  ağır   biraz   hantalmı  diyorum kendi kendime    katılan  varmı  arkadaşlar ?      yakıt  çokmu  yüksek  olacak bilemiyorum. 

Toyota Club Türkiye

2005 verso comfort direksiyon sertliği ve hantallık
« : Mayıs 27, 2013, 17:19:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 verso comfort direksiyon sertliği ve hantallık
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2013, 17:24:19 »
2005 verso comfort un  direksiyonu  diğer toyotalara göre biraz ağır  mı ?  sağa sola dönerken sanki  doğan şahin  gibi  biraz  sert,  birde  kalkışlarda hantal, yol bilgisayarı  ilk kalkışta ve 2. viteste  1/100  km  de  anlık  80-90 litre yakıyo gösteriyo  bu  sizce normalmi,   

batan gemiden yük atar gibi   az  yaksın diye  istetmeyi bile  koymuyoruz  şehiriçi kullanımda :)     verso  hakikaten çok güzel  bir araba   2008  corolla  comfortu  verso sevdasına  sattım        sıfırını alamıyoruz  bari  2005  olsun dedik  ama    hem biraz  ağır   biraz   hantalmı  diyorum kendi kendime    katılan  varmı  arkadaşlar ?      yakıt  çokmu  yüksek  olacak bilemiyorum.
Direksiyon sertliği araç elektrik destekli direksiyona sahip dolayısıyla akünüzü bir kontrol ettirin.Üzerinde yeşil görünebilir fakat mutlaka elektronik makineyle ölçüm alınmalı önce tam doluyken,sonra marş yapınca(hatta 2-3 marş yapıp ayrı ayrı ölçün peş peşe düşüş orantılı mı,birden çok mu gidiyor) en sonda şarjdan bir süre sonra ölçün bakalım.Eğer hiç değişmemiş ise sorun aküdendir muhtemelen.Normalde tüy gibi direksiyon çünkü.Ayrıca lastik havanızda düşük olabilir. Yakıt konusu ise sizin bakacağınız anlık tüketim değil ortalama tüketim olmalıdır.Anlık tüketim 2.viteste 100 litre gördüğümü biliyorum ben.Ayrıca devirli kullanım falanda baya etkiler durumu.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2013, 19:59:56 »
Direksiyon sertliği araç elektrik destekli direksiyona sahip dolayısıyla akünüzü bir kontrol ettirin.Üzerinde yeşil görünebilir fakat mutlaka elektronik makineyle ölçüm alınmalı önce tam doluyken,sonra marş yapınca(hatta 2-3 marş yapıp ayrı ayrı ölçün peş peşe düşüş orantılı mı,birden çok mu gidiyor) en sonda şarjdan bir süre sonra ölçün bakalım.Eğer hiç değişmemiş ise sorun aküdendir muhtemelen.Normalde tüy gibi direksiyon çünkü.Ayrıca lastik havanızda düşük olabilir. Yakıt konusu ise sizin bakacağınız anlık tüketim değil ortalama tüketim olmalıdır.Anlık tüketim 2.viteste 100 litre gördüğümü biliyorum ben.Ayrıca devirli kullanım falanda baya etkiler durumu.
Sanırım arkadaşımız yanlış biliyor bende de 2005 verso elegant var ancak direksiyon elektrikli değil hidrolikli, lütfen corolla ile karıştırmayalım.
2005 verso 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2013, 20:06:12 »
Sanırım arkadaşımız yanlış biliyor bende de 2005 verso elegant var ancak direksiyon elektrikli değil hidrolikli, lütfen corolla ile karıştırmayalım.
Elektrik destekli olması lazım.P/S simgesi yanıyor mu çalıştırırken? Ayrıca şu konuya bir bakabilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=41237.40
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 27, 2013, 22:48:03 »
Bende de 2005 verso elegant var direksiyon çok hafifi avuç içiyle rahat çevrilebiliyor. Muhtemelen senin araçtan kaynaklanan bir sorun...
Hantallığa gelince yaklaşık 1600 kiloluk bir araç biraz hantallığı olacak kilo nedeniyle yakıtı da fazla olacak elbette.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 28, 2013, 22:39:48 »

batan gemiden yük atar gibi   az  yaksın diye  istetmeyi bile  koymuyoruz  şehiriçi kullanımda :)     verso  hakikaten çok güzel  bir araba   2008  corolla  comfortu  verso sevdasına  sattım        sıfırını alamıyoruz  bari  2005  olsun dedik  ama    hem biraz  ağır   biraz   hantalmı  diyorum kendi kendime    katılan  varmı  arkadaşlar ?      yakıt  çokmu  yüksek  olacak bilemiyorum. 
aracınız hayırlı olsun. versolarda direksiyon biraz ağırdır çünkü elektrikli değildir. motor kaputunu açınca sol tarafta hidrolik direksiyon yağı  kutusu vardır. aracı devirli kullanırsanız çok yakar ama ideal sürüşte aynı model sedan Corollalar ile yakıtı hemen hemen aynıdır
2004 VERSO ELEGANT