Gönderen Konu: Boya koruma sorunu  (Okunma sayısı 1994 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '11
  • 84 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Boya koruma sorunu
« : Mayıs 27, 2013, 14:02:43 »
Arkadaşlar merhabalar,

Sıfır auris aracımı yeni teslim aldı (beyaz 1.33). Eski arabama 5. senesinde boya koruma yaptırmıştım açıkçası performansından memnundum.

Bu aracımada boya koruma yaptırmak istedim ama gerek yok denildi. Özellikle polisajla yapılan boya koruma daha çok zarar verebilirmiş.

Bu nedenle kendim çeşitli boya koruma yada tavsiye edilen ürünleri alıp kendi araba yıkamacıma uygulatmak istiyorum.

Sizce hangi ürünleri almalıyım?

Nasıl ve ne sıklıkla uygulatmalıyım?

Birde kaput filmi düşünüyorum sizce olmalı mı?

2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Toyota Club Türkiye

Boya koruma sorunu
« : Mayıs 27, 2013, 14:02:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Boya koruma sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2013, 14:13:32 »
Boya koruma olayı bana da gereksiz görünüyor, kaput filimine de sıcak bakmıyorum hem yeterli korumayı sağlayamıyor, hemde alttaki boyayı öldürüyor
en güzeli kendin cilalayacaksın
ben hoşuma gittiği için her ay cila atıyorum, gerçi polisaj makinam da var ama elle atmak daha iyi gibi, biraz yoruyor tabiki ama sonuç yorgunluğuna fazlasıyla değer
alışkanlıktan sanırım hep "turtle" kullanıyorum, ama her kes maiguariusun en iyisi olduğunu söylüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2013, 14:25:48 »
kesinlikle maguars diyorum hafta sonu maguars ın plastx diye far cilası var videolardan izledigim gibi zımpara ve cila uygulması yaptım farlarım ilk günki gibi çık çok igrenç bir görüntüsü vardı sararmış bulanık güneş yanıkları anlayacagınız ne isterseniz vardı.2000 binlik zımpara ile ilk önce yüzeydeki tortuyu aldım bütün yüzey eşit oldu daha sonra plastx ile iyice bastıra bastıra cila yaptım görmelisiniz ilk günki gibi çıktı harika oldu .Babamın aracını yapacaktık amn oglum dedi dokunmayın daha kötü edersiniz sonra benim aracı görünce oglum bu gavur arbasımı şunada sürün dedi :D
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2013, 14:32:06 »
Baban yerli arabamı kullanıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 27, 2013, 14:48:44 »
Ahmet bey, size tavsiyem koruma ve benzeri işleri işin ehli birisine yaptırmanız, bir de araba sıfır ise o işlere hiç girişmeyin derim.Eski arabam hondamı kendi kendime yok cıla yok pasta yaparak boyasını nerdeyse kavlatmıştım.ve arabanın en çok uğraştığım yerlerinde güneş yanığı oluşmuştu.çünkü ayarlarını yapamamıştım.zaten araba sıfır olduğundan bir süre bekleyin derim ben mesela öyle yapacağım ve kendim bu işlere kesinlikle girişmeyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '11
  • 84 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 27, 2013, 15:25:50 »
Arkadaşlar yanıtlar için teşekkür ederim.

Açıkçası kafam iyice karıştı.

Hangi ürün ne sıklıkla ve ne zaman uygulanmalı şaşırmış durumdayım?

2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 27, 2013, 17:27:14 »
alışkanlıktan sanırım hep "turtle" kullanıyorum, ama her kes maiguariusun en iyisi olduğunu söylüyor
Magirus değil kemal amca Megiuars. ::)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 27, 2013, 19:20:56 »
Türkiyede çok ilgi gören Finish Kare 1000p, Collinite 845, 915 veya 476s doğal carnuba waxlarını tercih edebilirsiniz. sünger ile uygular ve silersiniz. Hava şartlarına göre 3-6 ay, bazen 1 yıla kadar koruma elde etmiş olursunuz.

Ya da daha pahalı ve yeni geliştirilen nano teknolojik ürünleri tavsiye ederim. Bunlarda da aklıma gelen markalar Gtechniq, Nasiol (türk menşei). Özellikle aracınız yeni olduğu için en kısa sürede yapmanız boya korumanın daha iyi boyaya yapışmasını ve uzun ömürlü olmasını sağlar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2013, 17:48:53 »
boya koruma asıl yeni arabaya yapılır ;) biraz paraya kıyarsanız bayilerde yaptırın derim (sonax,turtle wax,meguiars,würth... v.b.)
arabamı 2. el almıştım hemen boya koruma yaptırdım sonrasında 3-4 ay gibi aralıklarla kendim elle cilaladım yorucu ama bir o kadar da keyifli :D
kendi yaptığımız cila işlemi 1 kat ise bayide yaptırılan gerçek boya koruma 5 kattır bunu unutmamak ve karıştırmamak gerek
bu arada cilalı ve sürekli bakımı yapılan araba ile bakımsız arabanın farkını dün akşam gördüm dediğim gibi kendim yılda 3-4 kere cila yaparım ve yıkarken sünger çok rahat kayar dün ise arkadaşımın en son 3 yıl önce cila yüzü gören arabasını yıkadım ve çok şaşırdım resmen yüzey zımpara gibiydi ve sünger kaymıyordu bile zor yıkadım arabayı.
bu arada önce turtle wax sonrada uygulama kolaylığından dolayı meguiars ürünleri kullanıyorum arabam saten gümüş dolayısıyla yaptığım işi pek göstermiyor ama siyah veya bordo olsaydı epey göz alıcı olurdu.
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 28, 2013, 22:29:52 »
Yikamaciniza yaptirirsaniz asil o zaman sorunlar dogabilir. Bu isi hakkiyla yapan cok guzel yerler var cok degil dun arkadasimin aracina yaptirdim 2.el almisti o da sizin gibi yikamaciya pata cila yaptirmis kaportayi cizmisler aksine ve harelenmeler olusmus. Gayrettepe Emniyet mudurlugunun hemen arka sokaginda 4 katli sonax var muduru Musa abi var onunla gorusun cok guZel bir uygulama yapar, Toyotaci arkadaslar gonderdi derseniz bizlere yaptigi fiyattan yapar diye dusunuyorum. Hayirli olsun aracinizda gule gule kullanin, madem sifir arac aldiniz bence isi ehline birakin. ;)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 29, 2013, 16:37:22 »
Magirus değil kemal amca Megiuars. ::)

bi tek şu mereti kıvıramıyorum, nece bu..)   fransızca mı, düzgün bi isim bulamamışlarmı... böylemi dikkat çekmeye çalışıyorlar...başarıyorlarda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 29, 2013, 18:06:26 »
bir tek şu mereti kıvıramıyorum, nece bu..)   fransızca mı, düzgün bir isim bulamamışlarmı... böylemi dikkat çekmeye çalışıyorlar...başarıyorlarda
İngilizce bayağı eski bir marka.Adamlar dünya çapında 1 numara sayılır.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 30, 2013, 16:48:44 »
Arkadaşlar bu boya badana işlerinden pek anlamam hatta arabamı bile zor yıkıyorum. ama bende pasta boya koruma işini yapmak istiyorum. ancak bulunduğum yerde bu işi yapacak yer yok. kendim deneyeceğim ama hiç bilgim yok. bunu tam açıklayacak biri var mı?  yani ne yapmam gerekiyor.  örneklerle önce aracı yıkayacam kurutacağım. sonra şu markayı alacağım sonra onu şöyle uygulayacağım. gibi. yardımcı olursanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 30, 2013, 23:14:28 »
Arkadaşlar bu boya badana işlerinden pek anlamam hatta arabamı bile zor yıkıyorum. ama bende pasta boya koruma işini yapmak istiyorum. ancak bulunduğum yerde bu işi yapacak yer yok. kendim deneyeceğim ama hiç bilgim yok. bunu tam açıklayacak biri var mı?  yani ne yapmam gerekiyor.  örneklerle önce aracı yıkayacam kurutacağım. sonra şu markayı alacağım sonra onu şöyle uygulayacağım. gibi. yardımcı olursanız sevinirim.

Forum içerisinde arama yapın, çeşitli uygulamalar mevcut anlatımda mevcut.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey