Gönderen Konu: garanti kapsamında hoparlör yaptırabilirmiyim ? acil.  (Okunma sayısı 3800 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 elegant corolla.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
aracımla seyahat ederken arka sol hoparlörün cızırtı yaptığını farkettim.ses kısıktı uzunyolda canımı sıktı.hoparlör patlamış.hoparlör patladı ama benle ilgisi yok ses zaten kısıktı kısık olsa bile neden diğerleri patlamadı. araç 2012 model garanti kapsamında yaptırabilirmiyim ????

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: garanti kapsamında hoparlör yaptırabilirmiyim ? acil.
« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2013, 15:58:08 »
Servise bağlı yapabilirlerde yapmayabilirlerde diye düşünüyorum . Baştan gidin bir servise sorun yapmazsalar başka servisede sorun büyük bir ihtimal değiştirirler
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2013, 16:06:54 »
aracımla seyahat ederken arka sol hoparlörün cızırtı yaptığını farkettim.ses kısıktı uzunyolda canımı sıktı.hoparlör patlamış.hoparlör patladı ama benle ilgisi yok ses zaten kısıktı kısık olsa bile neden diğerleri patlamadı. araç 2012 model garanti kapsamında yaptırabilirmiyim ????
Cızırtı sorunu genelde patlamadan değil(patlama olsa ses gelmez hiç bir şey duymazsınız) yıkamacılar kapı arasını yıkarken su sıkarsa içeriye ıslanma sonucunda olabiliyor.Daha önce başıma geldi çünkü ve sökülüp uçların kontak spreyle temizlenmesi lazım
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 elegant corolla.
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2013, 19:43:46 »
Cızırtı sorunu genelde patlamadan değil(patlama olsa ses gelmez hiç bir şey duymazsınız) yıkamacılar kapı arasını yıkarken su sıkarsa içeriye ıslanma sonucunda olabiliyor.Daha önce başıma geldi çünkü ve sökülüp uçların kontak spreyle temizlenmesi lazım
bas seslerde cızırtı yapıyor hocam.normal elektrikçiye götürdüm hoparlörün patlak olduğunu söyledi.bende servise götüreceğimi söyledim.bu sökme işlemini nerde yaptırdınız ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 25, 2013, 21:21:59 »
bas seslerde cızırtı yapıyor hocam.normal elektrikçiye götürdüm hoparlörün patlak olduğunu söyledi.bende servise götüreceğimi söyledim.bu sökme işlemini nerde yaptırdınız ?
Ben kendim yapmıştım.Bas seslerde cızırtı yapıyorsa bunun sebebi bas verirken akımda dalgalanma olur.Dolayısıyla eğer hoparlörün destekleyemediği bir aralığa gelirse frekans belirttiğiniz cızırtılar olabilir.Bende sürekli oluyordu temizleyip taktım sorun kalmadı.Sökme işlemini size önermem araç garanti kapsamında çünkü.Patlak hoparlör kavramı dediğim gibi ya hiç ses gelmez yada her noktada sesde cızırtı ötesi şekilde bozulmalar olur.Sizin durum bence hoparlörün kalitesiyle alakalı bir durum.Verebileceği max bas değerinin üstündeki seslerde olur sadece.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 26, 2013, 00:13:29 »
Eğer hoparlörün alt kısmında (bagajdan görünen) hasar yoksa, hakkınızı arayabilirsiniz. (hasar varsa zaten kesin bagaja koydugunuz bir nesne hoperlör gömleğine hasar vermiştir)
"Kullanıcı hatası" ve ya "garantiye girmiyor" sözlerine mutlaka karşılık veriniz, hakkınızı arayınız.
Sonuçları da foruma yazarak bildiriniz... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 26, 2013, 09:42:58 »
Degisim yaparlar bence sorun olacagini sanmiyorum.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 elegant corolla.
« Yanıtla #7 : Mayıs 28, 2013, 01:36:05 »
haftaya gidicem izlenimlerimi paylaşıcam.verdiğiniz önerilerden dolayı teşekkür ederim.herhangi birşey yapmadık.aile aracı olduğundan çok sesli müzikte dinlenmiyor.hakkımı arıycam =)