0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Asgari ücreti gözden çıkarın bence..
Abi 250 350 arasidir, balatalar ne alemde?
Abi yapma ne 250-350 si . Bu bakımda hava filtresi ve yakıt filtresi de değişiyor . Sırf bunlar 100 tl civarı . Birde servis eften püften şeyler için faturayı kabartırsa Tuncay abinin dediği gibi asgari ücretin gözden çıkarılması lazım . Eften püften şeylerden kastım . Ben ilk bakımda silecek suyuna para aldıklarını görünce 2. bakım evden çıkmadan silecek suyunu ağzına kadar doldurup öyle gittim sırf kendilere silecek suyu katmayın demeyim diye eve geldiğimde faturaya bir göz attım silecek suyu adı altında para almışlar artık ağzına kadar dolu bir depoya nasıl eklediler bilemicem . Şaka bir yana asgari ücret kadar olmasa da ben bir 450-500 gider diye tahmin ediyorum .
Mahmutum zaten olagan bakimin fiyatini soyledim extra bisi cikarsa yapacak bisi yok Benim 20.000km bakimim 870 liraya maal oldu ama extra bisiler yaptim araca normal bakimi hesapladigimda 210 lira
Abi ona bakarsan ben 30000 bakımını 5w30 yağ dahil 90 tl ye yaptırdım . Malum revizyon gören motorların garantiden yağ ve yağ filtresi de değiştiğinden. 30000 bakımı için sadece işçilik ücreti olan 90 tl yi ödedim .
mahmut kardeşim silecek suyu ile alakalı meseleyi bire bir bende aynısı yaşadım müşteri hizmetleri aradığıdna 250ml suyu neresine nasıl eklediğini merak ettiğimi ve o ustanın bu becerisinden dolayı elinden öpmek istediğimi söyledim...
Abi ben pek üzerinde durmamıştım ama ondan sonraki her bakımda kayıt yapan personele sarf malzemesi kullanılmamasını söylüyorum bir nebzede olsa fiyat düşüyor . Fakat yaptıkları şey hiç etik değil kendilerini uyanık sanıyorlar . Sırf fatura kabarsın diye olmadık şeyler yansıtılıyor faturaya ve bu benim hiç hoşuma gitmiyor . Diğer markalarda da durum aynı ama bu bizim için teselli olmamalı . Zaten ben aracımda sorun olduğu için bakımları serviste mecburen yaptırıyorum yoksa 2 bakımdır dışarıda yaptıracam diyorum ama bir türlü sorunu çözemediler .
Son durum nedir Mahmut? Hala fazla yağ eksiltiyor mu?Bundan önceki toyotayı 3,5 yıl kullandım bakım haricinde servise gitmedim. Bunda kaporta dışında herşey sıfırlanacak galiba. Garanti bitmeden ne sorun çıkacaksa çıksa bari.Forumda dolaşan japon sorunsuzluğu alman konforu konusunu görünce acaba hangi sorunsuzluk demeden geçemiyorum.