Gönderen Konu: corollanın yere yakınlığı  (Okunma sayısı 16291 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
corollanın yere yakınlığı
« : Ağustos 07, 2008, 13:00:11 »
2006 corolla sahibiyim.araç yere gerçekten çok yakın.avantajı da dezavantajı da var tabi.corollanın yere yakınlığı için ne düşünüyorsunuz.ve bir koruma var mıdır altta ? bilgilerini paylaşanlara çok teşekkür ediyorum. :alkis:

Toyota Club Türkiye

corollanın yere yakınlığı
« : Ağustos 07, 2008, 13:00:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: corollanın yere yakınlığı
« Yanıtla #1 : Ağustos 07, 2008, 13:07:06 »
altı yere yakından korkacan demiş atalarımız :D
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 07, 2008, 13:10:03 »
:hoş:

merak etmeyin 17 yıldır kasislere vuruyor benim arabanın altı, ve kaldırıp bakınca neresinin vurduğunu bile fark etmiyorsunuz. Tahminlerinizden çok daha sağlam ve galvanize olduğu için çürüme vs gibi problemler de olmuyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 07, 2008, 13:16:06 »
doğrudur ancak ben nedense eski kasaların yenilere oranla daha sağlam olduğunu düşündüm arabayı alınca.bilmiyorum umarım bir sorun yaşamam.teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #4 : Ağustos 07, 2008, 16:20:33 »
düzgün yolda arabanın yere yakınlığı çok büyük avantaj sağlıyor ancak ben tatil için memlekete gittiğimde köy yolları bozuk olduğu için altını sürte sürte gezdim arabayı yerinden kımıldatmaya korktum  altı çok vurdu bi şey var mı bilmiyorum görünürde yok ama komşumuzun bir sienası var altını vurup depoyu deldirmiş bayağı bi uğraşmış allah korusun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ağustos 07, 2008, 16:30:34 »
:hoş:

merak etmeyin 17 yıldır kasislere vuruyor benim arabanın altı, ve kaldırıp bakınca neresinin vurduğunu bile fark etmiyorsunuz. Tahminlerinizden çok daha sağlam ve galvanize olduğu için çürüme vs gibi problemler de olmuyor.

alper abi senin araba benimkinden daha tecrübeli tabi. gerçektende sorun yok :)

ANGELLLL...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ağustos 07, 2008, 17:40:19 »
2006 corollalar 94 98 kasalara gore daha yuksek alcak araba daha iyidir zarar gelmez bozuk yollardada dikkat ederseniz birsey olmaz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 07, 2008, 18:13:06 »
yere yakın araba iyidir; hayat kurtarır, tümsekli yerlerdede dikkat edildiğinde hiç birşey olmaz. iyi sürüşler arkadaşlar.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ağustos 07, 2008, 18:58:19 »
Paçalıklar sürtüyor çoğunlukla ki biz onu arabanın altı sürttü sanıyoruz. Fabrika verilerine göre AE101 in yerden yüksekliği 15 cm. Milletin ağzında bu arabaların altı çok  alçak diye laflar dolanıyor ama ben her türlü köy yoluna da gittim sıkıntı olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 07, 2008, 22:15:59 »
  Şimdiye kadar hiç altını vurmadım.98 modelleri biraz yükseltmişler. Alırken söylemişlerdi.Birde Oto-Haber mecmuasında okumuştum.Bilmem doğru mu?
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ağustos 07, 2008, 22:49:40 »
aracın yere yakınlığı direk yol tutuşunu etkiler, yere yakın olması bence iyi bir özellik. corollalar özelikle eski kasalar yere daha yakın olduğu için asvalt yolda adeta yola yapışıyor. Korkmayın Recep bey dikkat ederseniz kolay kolay bir şey olmaz.....
2006 COROLLA SOL OV

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 08, 2008, 07:57:26 »
  Selam.
 Dediklerin doğru Kemal. Ama hangi modelden sonra yükselttiler bilmiyorum. Çok değişik üretim yılı modellerini kullandım Corolla'nın ve bana yere en yakını 95 model geldi. 94 Japon çok az daha yüksek. 96'da yakındı ama 95 gibi değildi. Sanırım 96 dan sonrakileri yükseltmişlerdir.
 Bende yere yakın aracı daha çok seviyorum. Bir de 4 aks da bağımsız ise. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ağustos 08, 2008, 08:45:48 »
  Selam.
 Dediklerin doğru Kemal. Ama hangi modelden sonra yükselttiler bilmiyorum. Çok değişik üretim yılı modellerini kullandım Corolla'nın ve bana yere en yakını 95 model geldi. 94 Japon çok az daha yüksek. 96'da yakındı ama 95 gibi değildi. Sanırım 96 dan sonrakileri yükseltmişlerdir.
 Bende yere yakın aracı daha çok seviyorum. Bir de 4 aks da bağımsız ise. :)

4 aks derken salıncak olayını mı diyorsunuz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 08, 2008, 10:21:19 »
AE 101 Yere yakınlık konusundan biraz bende şikayetçiyim. Hatta İstanbuldan gelen AE 101 lerin eksozlarına bakıyorumda hemen hemen hepsinin bitim noktası yamuk her halde yollardaki setlerin geniş ve yüksekliğinden kaynaklanıyor. Benim hoşnut olmadığım durum ise çamurluklara bağlı olan paçalıkların sert plastikten yapılması bu nedenden dolayı 2 takım paçalık değiştirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 SSS 70
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #14 : Ağustos 11, 2008, 00:33:23 »
benden de bı uyarı arkadaslar gerı gerı gıderken dıkkat edın cukura yada sete depo delınme olayı var
95 corolla xei 1.6 16v

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #15 : Aralık 29, 2008, 19:51:08 »
bendede 93 1.3 corolla var bazılarınız dikkatli kullan diyor içinde sadece ben varken sürtüyor aldığımdan beri 4 kişi binmedim arabaya herhalde düz yolda askıda kalırım zaten 1 senedir antalya şehir içi yolları şantiye bazen çukuru görüp geri döndüğüm , bo yol çukurlu kasisli deyip yolumu uzattığım zamanlar oluyor jant ve lastikleri büyüteyim diye düşündüm araç zaten 1.3 karbüratörlü hiç gitmez amortisörlerin altına takoz konuluyormuş acaba 101 kasada bu mümkünmü 5 cm. yükselse kafii saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 29, 2008, 19:55:46 »
Allah allah, benim araba hiç vurmuyor altını nedense???
 ;)
Hatta trafik tıkandığında 40cm.lik refüjden karşıya geçebiliyorum tıpır tıpır :D
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 29, 2008, 21:19:31 »
bendede 93 1.3 corolla var bazılarınız dikkatli kullan diyor içinde sadece ben varken sürtüyor aldığımdan beri 4 kişi binmedim arabaya herhalde düz yolda askıda kalırım zaten 1 senedir antalya şehir içi yolları şantiye bazen çukuru görüp geri döndüğüm , bo yol çukurlu kasisli deyip yolumu uzattığım zamanlar oluyor jant ve lastikleri büyüteyim diye düşündüm araç zaten 1.3 karbüratörlü hiç gitmez amortisörlerin altına takoz konuluyormuş acaba 101 kasada bu mümkünmü 5 cm. yükselse kafii saygılar

Öncelikle jantları  büyüterek arabanızı  yükseltemezsiniz. Çünkü jant çapını   ne  kadar büyütürseniz  lastik  yanak  kalınlığını  düşürerek  brüt  lastik  çapını  aynı  tutmak  zorundasınız. Farklı  bir  uygulamada aracınızın km  göstergeleri  hatalı  gösterir.

Takoz  mantıklı  bir  çözüm  ancak  o da  arabanın  aerodinaminiğini  bozar  ve  virajlarda  savrulma  riski  ile  karşılaşabilirsiniz. Karar  sizin. Ben  aracıma her 3 veya 4 kişi bindiğimde çok  kez  paçalıklar  yere  sürtüyor, hatta  ani çıkışlı  rampa  başlangıçlarında  eksozum  bile  yere  sürtüyor  bazen.

Saygılar...
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 29, 2008, 22:07:40 »
adamlar yere yakın yapmasını ve saglam yapmasını bılıyor.Korkmayın ben kaldırıma cıktım altını full surttum neresı degmıs anlamadım bıle korkmayın
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 29, 2008, 22:27:26 »
mustafa bey merhaba.arabanız kaç model...