Gönderen Konu: PO Yeni Pro Dizel mi, V/MAX Euro Dizel mi?  (Okunma sayısı 20908 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ömrün eskir, toyotan asla!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '06
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
PO Yeni Pro Dizel mi, V/MAX Euro Dizel mi?
« : Mayıs 24, 2013, 11:07:14 »
Arkadaşlar merhaba,
Bu konu başlığında açmış olduğum sorunun asıl amacı PO firmasının yeni çıkartmış olduğu yakıtı kullanmakta olduğum içindir. Sıfır araçıma ister istemez akaryakıtı koyarken yakıtı aldığım firmadan tutunda yakıtın özelliklerine kadar bir çok detayı ister istemez düşünüyorum. Benim aklıma takılan Yeni Pro Dizel ile V/MAX Euro Dizel arasında çok (bariz) fark varmı?
Ben kendi şahsi fikrim Yeni Pro Dizelden yana fakat V/MAX Euro Dizel ne gibi artı sunuyor. Ayrıca Yeni Pro Dizelin araştırmalarımda motor bakımı konusunda ve daha fazla km konusunda artıları olduğunu PO çalışanlarından öğrendim. Akaryakıtı sabit bir yerden alıyorum ve tek tip yakıt konusunda tam bilgi sahibi olmak amacındayım ve   bu konuda bana PO firmasından yakıt alan arkadaşların fikirleri ile yardımcı olmasını istiyorum.
Herkese keyifli forumlar.
Mustafa Hızal

Toyota Club Türkiye

PO Yeni Pro Dizel mi, V/MAX Euro Dizel mi?
« : Mayıs 24, 2013, 11:07:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: PO Yeni Pro Dizel mi, V/MAX Euro Dizel mi?
« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2013, 11:33:30 »
Pro Diesel 50ppm kükürt oranıyla, eski nesil gaz pedal telli/sensörsüz diesel motorlar için fazlasıyla yeterken,

EGR, Katalizatör ve DPF'li yeni nesil diesel motorlarda, kesinlikle 10ppm veya altı kükürt oranlı V/Max türü yakıtlar kullanmalısınız.

Ben yıllarca V/max kullandım, fakat son zamanlarda, setan sayısı yüksek olduğu halde kükürt oranınında yüksek olduğunun farkına varınca, şimdilerde Shell GTL kullanmaktayım, şiddetle tavsiye ederim..
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2013, 13:23:32 »
Merhaba Tekin Bey,
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim fakat benim gerçekten kararsız kaldığım nokta PO'nin bu iki yakıtından hangisini kullanmam gerektiği. Açıkçası şunu net ifade edeyim artık bunun herkes tarafından net bilinmesi gerekiyor! Türkiyede kullanılan yakıtların hemen hemen tümü aynı rafinerilerden çıkıyor. Sonuçta işleme tabii tutulması ilgili şirketlerin yaptıkları işlemler. Her marka kendi labaratuvarlarında geliştirdikleri katkıları kullanarak piyasaya sürüyor. Ben PO akaryakıtlarından bu ikisinden birisini kullanmayı istiyorum ama sonuç itibari ile Yeni Pro Dizel mi yoksa V/MAX Euro Dizel mi?
Tekarardan teşekkürler.
Mustafa Hızal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2013, 13:50:41 »
Pro Diesel 50ppm kükürt oranıyla, eski nesil gaz pedal telli/sensörsüz diesel motorlar için fazlasıyla yeterken,

EGR, Katalizatör ve DPF'li yeni nesil diesel motorlarda, kesinlikle 10ppm veya altı kükürt oranlı V/Max türü yakıtlar kullanmalısınız.

Ben yıllarca V/max kullandım, fakat son zamanlarda, setan sayısı yüksek olduğu halde kükürt oranınında yüksek olduğunun farkına varınca, şimdilerde Shell GTL kullanmaktayım, şiddetle tavsiye ederim..
Tekin Bey Merhaba,
Shell GTL Dizel Yakıtı  her istasyonda bulamıyoruz galiba.Ben 1-2 kere sordum yok dediler :(
Ama kullanan arkadaşlarımda sizin gibi iyi yakıt olduğunu söylediler..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 24, 2013, 15:11:03 »
Bülent Bey Merhaba,
Shell'in internet sitesinde hangi istasyonlarda satıldığını gösteren link mevcut oradan bakabilirsiniz.

http://www.shell.com.tr/products-services/on-the-road/fuels/shell-vpower-diesel-gtl.html
Mustafa Hızal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 24, 2013, 15:18:45 »
Tamamdır Mustafa Bey sağolun :):) Bakıyorum sayfaya..
Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Araç: Başka Marka
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 24, 2013, 15:33:06 »
Mustafa Bey Shell tavsiye ederim PO'den ziyade..
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 24, 2013, 15:52:56 »
Ben shell  eurodizel kullanıyorum, gtl deneyebilirim belki ama olumlu, olumsuz ve nötr bilgiler var gtl konusunda, bu ilginç. Ayrıca; asıl önemli olan bence yakıt aldığınız istasyon, bu konuda hala sıkıntılar olabiliyor malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 24, 2013, 15:55:36 »
Evet katılıyorum size..Ben yıllardır,imkanım olduğu sürece yani depoya yakıt alacaksam evime yakın olan,sahibinin bile uzun süre el değiştirmediği,hatta pompacıların bile aynı kaldığı yerden almaya özen gösteriyorum..Marka söylemek istemiyorum fakat yakıtta da hiç sorun yaşamadım şükür :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 24, 2013, 16:54:06 »
Arkadaşlar az önce PO müşteri temsilcisi ile görüştüm kendileri V/MAX Euro Dizel'i önerdiler aradaki farkı sorduğumda yakıtın kalınlığından bahsetti ve binek araçların üstünde araçlarda kullanımı konusunda fikir verdi.
Ben V/MAX Euro Dizel ile Düzce-İstanbul Sabiha Gökçen arası yol yaptım açıkçası pek tatmin edici bir sonuçla karşılaşmadım. Yeni Pro Dizel aldıktan sonra km mesafemde baya fark çıktı ortaya 60 km civarı çünkü iki yakıtı da aynı oranda aldım ve Yeni Pro Dizel çok bariz şekilde önde çıktı.
Mustafa Hızal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2013, 15:25:24 »
Mustafa Hızal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mayıs 30, 2013, 18:08:34 »
http://www.poas.com.tr/PO_pdf/motorin_prodizel_analiz_raporu.pdf

Tekin bey rapor sizin açınızdan nasıl?

Mustafa bey, özelden aynı soruyu sormuşsunuz, bilgisayarı açar açmaz karşıma çıktığı için hemen yanıtladım, siz o yazıyı kopyalayıp burada yayınlarsanız herkes için faydalı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 31, 2013, 08:24:36 »
Merhaba Mustafa bey,

Günümüzde yakıt istasyonlarında satılan diesel yakıtların tamamı eurodiesel'dir.

Peki, her markada bulunan 2 adet farklı eurodiesel'den hangisi binek araçlarımız için uygundur?

Bildiğiniz gibi ticari araçların motorlarının çalışma süreleri daha uzundur, kamyonlar ve otobüsler gibi araçların motorları, dinlenme esnasında bile neredeyse stop edilmez.

Göndermiş olduğunuz PO prodiesel raporunun içeriği bir çok maddede, V max ile aynı ve hatta diğer markaların Vmax muadillerine göre dahi, daha iyidir.

PO Vmax yakıtını, binek araçlar için önceki dönemde yeri geldikçe övmemin sebeplerinden biri de buydu.

PO, prodiesel ve Vmax arasında su, kükürt ve setan sayısı anlamında neredeyse fark yoktur, ama soğuk filtre donma noktasını düzenleyen katkı anlamında aralarında oldukça büyük fark vardır.

Prodiesel donma noktası:   -1
Vmax donma noktası      : -20 (+-1C)

Bu binek araçlarda, uzun vadeli kullanımlarda, hem arıza hemde yakıt tüketimi konusunda problemler çıkartmaktadır.

Sonuç:
Eğer ticari araçlarınız var ise Prodiesel kullanabilirsiniz, fakat kendi özel aracınız için iyi bir şey yapmak istiyorsanız, kesinlikle hangi marka olursa olsun pahalı olanını kullanmanızı tavsiye ederim.

Shell'de 3 adet eurodiesel var.
PO ile karşılaştırırsak, Prodiesel - Vmax - X gibi olur.

Shellde ki bu X karşılığının ismi GTL

Ben 1 yıldır bu yakıtı kullanmaktayım ve kesinlikle piyasadaki en iyi yakıt olduğunu söyleyebilirim. En pahalı yakıt olduğu halde, tüketimde tasarruf ettirici özelliği nedeniyle bana ucuza gelmektedir, EGR'yi temiz tutmasıda bonus.

EGR'yi temiz tuttuğunu nasıl anlıyorum? PO Vmax'e göre çok daha temiz egzost, partiküller neredeyse yok gibi.
Ocak ayında girdiğim egzost muayenesinde, daha düşük çıkan CO sonucunu gören görevlinin şaşırması.

Değerli Yorumları için Sn. Tekin Bozbey'e teşekkürlerimi sunuyorum.
Mustafa Hızal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 08, 2013, 16:17:57 »
Tekin Bey Merhaba,
Yakıt konusunda bahsi geçen Shel V-Power Diesel+GTL ürününü tavsiyeniz üzerine denedim bu testi uzun yolda gerçekleştirdim.
1. izlenimim kesinlikle dediklerinize katılıyorum, çünkü anlattıklarınız tamamen doğru bunu pompa görevlisi arkadaş bizzat aynısını anlatarak doğruladı.
2.izlenim aslında benim için en önemlisi (bariz şekilde farkedildi) aracım otomatik vites D4D daha önce kullandığım v/Max ile araç 1 ve 2 vites geçişlerinde öne doğru bir hamle muhakkak yapardı 1'den 2 ye geçerken bu çok belli oluyordu dün en çok göze batan bu oldu belki aracım motor sıcaklığı olarak hazırdı bunu tam kestiremem fakat ben bu yakıtta bu problemi inanın ki yaşamadım!
Ve son bir kötü haberim...
Bugün Shell müşteri temsilcisini aradım bu yakıtın Düzce'de nereden bulabileceğim hakkında çünkü internet sitesinde yakıtın hangi şirketlerde (il bazında) gösterir tablo var ve Düzce yoktu bu konuda yardım alayım derken bir süprizle karşılaştım. Yetkili kişi yakın zamanda +GTL yakıtının piyasadan kaldırılacağı yönünde oldu. Bilginiz var mı bilmiyorum ama ben haber vermek istedim.
Saygılar.
Mustafa Hızal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Temmuz 12, 2013, 17:40:45 »
Sürekli kullanımda çok daha fazla iyileşmeler gerçekleştiğinden performansta artış ve tüketimde azalma kesin.

Evet, bizim buradaki Shell istasyonuda aynı şeyi söyledi, sanırım tüketimi çok az olduğu için istasyona kar ettirmiyor, İstanbulda ki istasyon böyle bir haberin kendilerine gelmediğini belirtti, belki büyük şehirlerde bulundurmaya devam edecekler.