Gönderen Konu: Orman Yangınları  (Okunma sayısı 638 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Orman Yangınları
« : Mayıs 24, 2013, 02:15:07 »
Dünya üzerindeki tüm canlıların yaşam kaynaklarından biri oksijendir. Bize bu oksijeni sağlayan, birçok canlıya yuva olan ve eşsiz doğaya sahip olan ormanlarımız bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde yanıyor, yakılıyor! Sıcak hava ve yüksek nemde bu işi iyice kolaylaştırıyor. Bununla birlikte bazı vicdansız insanlarda otel, villa yapabilmek amacıyla arazi açmak için ormanları yakıyor veya yaktırıyor. Bilinçsiz piknik yapan vurdumduymaz insanlar ise cabası...

Bu yazıyı kimseye hakaret etmek yada aşağılamak için yazmıyorum. Ben 1 ay sonra kısmetse Ziraat Mühendisi olacağım.Mesleğim gereği bu konuya dikkat çekmek istedim.

Ülkemizde çeşitli ÇILGIN! projelerle, otoyollarla, köprülerle zaten büyük ölçüde ormanlarımız tahrip edilmekte. En azından çoğunlukla yazın gerçekleşen orman yangınlarını bir nebze olsun engelleyebilirsek doğal zenginliklerimizin bir kısmını korumuş oluruz. Ben bu sitede ve ülkenin genelinde bu konuda bilinçli insanlar olduğuna eminim. Amacım orman yangınlarına bir nebze olsun dikkat çekebilmek. Birazdan söyleyeceklerimi eminim ki hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Ancak ben yinede hepinizi bu sene bunları uygulamaya ve bunları uygulamayanları uyarmaya davet ediyorum.

* Araç kullanırken cam şişede muhafaza edilen ürünleri tükettikten sonra şişeleri camdan dışarı fırlatmayın. Bu şişelerin dipleri mercek görevi görmekte ve kuru yaprakları tutuşturarak yangınlara sebep olmaktadır.
* İçtiğiniz sigaraların söndüğünden emin olmadan ormanlık alanlarda asla yere atmayın.(Aslında nerede olursanız olun çöplerinizi ve izmaritlerinizi yere atmayın) Yine aynı şekilde araç kullanırken içilen izmaritler hiç söndürülmeden camdan fırlatılıyor. Çok büyük yanlış!
*Piknik alanlarında size gösterilen yerler dışında asla mangal yakmayın. İşiniz bittikten sonra ise ateşin söndüğünden emin olun.
* Tarlalarda kalan anızları yakmak hem toprak için hemde ormanlar için büyük tehdit oluşturmaktadır. Anızlar asla yakılmamalıdır.
* Evlerdeki çakmak, kibrit vs. alev alabilen cisimler çocuklardan uzak tutulmalıdır.

Konular daha çok uzatılabilir. Konu daha fazla uzamasın diye kısa kesiyorum. VE EN ÖNEMLİSİ ORMANLIK ALANLARDA DUMAN GÖRÜLDÜĞÜNDE 177 ORMAN YANGIN hattına derhal bildirilmelidir.
 Ormanlar hepimizin geleceği, gelin hep birlikte sahip çıkalım...
Güneşi göremedim diye ağlarsan yıldızları da göremezsin.

Toyota Club Türkiye

Orman Yangınları
« : Mayıs 24, 2013, 02:15:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Orman Yangınları
« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2013, 06:24:21 »
kimi hayvanlar ATES YAMAK YASAKTIR yazisina ragmen ve yaziyi gore gore ates yakarlar.muhendis kardesim simdiden hayirli olsun...