0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Her ikisi de performans yönünden hemen hemen aynı. Hangisi daha sorunsuz derseniz Toyota derim. Bunu 1992 de 1992 model Vectra kullanmış biri olarak söylüyorum. Fiziki güzellik ise görecelidir.
Vectra serisi kapanmış ve oldukça sert bir araç, Bunun yanında o dönemlerde satılan avensisler, hele bir de elegant olarak geçen yüksek donanımdaki araçlar bence çok daha doğru tercih olur. Avensisin bu kasası sanıyorum, vectradan 1 veya 2 yıl sonra çıkmıştı, ilk başta gerçekten vectranın taklidi gibi duruyordu, çünkü ön dizayn nerdeyse çalıntı denilebilecek kadar benziyordu. Ama 2 aracada zaman içinde binildikçe, avensis bence daha iyi olduğunu kanıtladı, vectrada uzun dönemde, malzemelerde yıpranma fazla oldu , vectra ismininde kaybolmasıyla araçlar bir anda değerini yitirdi.Vectrayla tecrübelerim kısa sürdü, genel olarak ta opelin orta konsol tasarımı bana itici geliyor, tuşların ekranların kalitesi bence yetersiz. Bunun yanında, avensisin o kasası , ciddi konforlu bir araç, 2.0 benzinli, motoruda tatminkar performans sağlayacaktır. Bunun yanında yakıt tüketiminin biraz yüksek olduğu söyleniyor genel olarak avensisin, ama vectradan her koşulda, çok daha az tüketeceğine eminim. Ben peder beye bile, bakmayı düşünüyorum bu araçlardan, gerçekten, performans söz konusu olmadıkça, diğer konularda kullanıcıyı ciddi mutlu edebilecek bir araç.1.6 demişsiniz onu atladım, Performans beklemeyin, aracınız genel statüye göre gerçekten çok yavaş bir araç olacaktır, çünkü hem d segmenti, hem 1.6motor, hemde atmosferik, jjaponlar bile bu konuda maalesef kayıtsız kalıyorlar. Ama rampada kalacak halinizde yok, sadece düşük viteslere sık ihtiyacınız olacak.
Kesinlikle temiz Avensis düşünmenize bile gerek yok.Vectra daki fazla aksesuar sakın sizi yanıltmasın.O yaştaki araçta ne kadar az o kadar iyi..
bilgiler için teşekkür ederim hocam, toyota alacaz gibi zaten gene büyük ihtimalle 1-2 milyardan kaçılmaz araba işinde bide işte uzun süreli binmek için alacağız birazda geniş ve konforlu olması ve yakıt tüketiminin de az olması gerekiyor pek uzun yol yapmıyoruz çünkü ayrıca vergi konusundan da tırsıyoruz açıkcası 1040 lira 2004 model arabanın vergisi ya 2.0 motorların bu kadar olmaz ki devlet sömürüyor valla
Haklısınız, benim peder beydede 2000model var 2.0lt, o bir alt vergi diliminde, ama ona bile ödüyoruz yılda 620tl, nerdeyse, sıfır 1.6yla aynı rakam. Avenisisin o kasası , gerçekten mercedes kullanıcılarına bile konforlu gelen bir kasa, misal sıfır alacam deseydiniz, ben şahsen tavsiye etmezdim. Ama o kasa avensis güzel bir araba. Performansta fazla aramıyorsanız, 1.6 sındada , gayet mutlu olursunuz. Güzel tarafından bakmak lazım, 1.6nında yakıt tüketimi güzel , jantları 16 inch, lastik değişiminde daha az para ödersiniz, vergiden ciddi kar var, vs. vs. Hayırlı olsun diyelim şimdiden:)
Galeri yazdığına bakmayın kuzenimin aracı, amcam galerici olduğundan İlan iş yerinden, önceki sahibide arkadaşımız...http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=122960857Not: ilanı mobilden verdim pcden açılır mı bilmiyorum
Ic mekan kalitesinde Avensisi onde buluyorum bahsettiginiz kasalarda. Ama her iki aracinda performansi ortalamanin altindadir ama bayikta degildir tabi. Avensis bence daha bir tercih edilir gibi duruyor.
2001 Vectra elegance 1.6 bir süre kullandım, motor olarak beş para etmez, içine 4 kişi binin bayılır kalır. konforuna diyecek sözüm yok.