Gönderen Konu: 2003-4-5 Toyota Avensis 1.6 elegant mı ? yoksa Opel vectra 1.6 elegance mı ?  (Okunma sayısı 12808 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
Merhaba arkadaşlar tekrar bir karşılaştırma ile karşınızdayım biliyorum sende çok oluyorsun diyenler olabilir eyvallah ama ne yapalım usta bilgilerden ve tecrübelerden faydalanmak için :)

evet başlıkta da belirttiğim gibi 2003-2004-2005 model Japon harikası Toyota Avensis mi ? yoksa Alman konforlu Opel vectra 1.6 Elegance mı ?

biliyorum ikisi farklı segmentteki arabalar ama genede bilginizi almak istiyorum

23-27 milyar arası bir fiyat için siz olsanız hangisini tercih edersiniz ( Başka markada olabilir sebebi belirtilirse :) )

yorumlar tarafsızca olursa çok memnun kalırım ayrıca tartışmaya sebep olacak söylemlerden kaçınalım maksat muhabbet can sıkmaya gerek yok  Saygılar..
Opel corsa

TOYOTA COR'ONA :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Her ikisi de performans yönünden hemen hemen aynı.  Hangisi daha sorunsuz derseniz Toyota derim. Bunu 1992 de 1992 model Vectra kullanmış biri olarak söylüyorum.
Fiziki güzellik ise görecelidir. :)
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Her ikisi de performans yönünden hemen hemen aynı.  Hangisi daha sorunsuz derseniz Toyota derim. Bunu 1992 de 1992 model Vectra kullanmış biri olarak söylüyorum.
Fiziki güzellik ise görecelidir. :)

Performans olarak zaten LPG li olduğu için hemen hemen aynı opelde confort olsa 100 beygir de eleganceların beygiri daha yüksek diye biliyorum çekiş olarak hemen hemen aynıdır hocam dediğin gibi

kalite deyince almandan şaşılmaz ama istisnai olduğu durumlardan birisi de toyota orasına eyvallah ama toyota da o para verilen bi arabada sorunsuzluk var tamam ama donanım yok ki kardeşim adamlar yapmış da biraz da donanım koysalar ne vardı hız sabitleyici bile confort modelinde yok elegant da da var mı bilmiyorum en basitinden söyledim yani o yüzden aklımı bu seferde opel çalıyor ama toyota sorunsuzluk deyince işte orda insanı düşünmeye sevkediyor :)
Opel corsa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Katlanır ayna, yağmur sensörü, park sensörü , xennon far , far yıkama , arka kolluk, arka perde ve kapı aydınlatmaları standart. Daha ne olsun :)
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
http://www.arabam.com/Test/Toyota-Avensis-20-Executive-Elegant/Detay-324
Şimdi almanlar düşünsün :) 2.0 motor haricinde hiz sabitleyici yok ama diz hava yastığı var.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Valla hocam toyota bence burda kaybediyor ama satış politikası güzel sorunsuz araba kardeşim bu kadarına razı olacaksın diyor adam :)

Bu arada iç mekan kalitesi olarak opelle kıyaslandığında nasıldır beyler yani iç hacmi güzel opelden geniş o bi kesin de kalitesi nasıldır iç mekanda
Opel corsa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Vectra serisi kapanmış ve oldukça sert bir araç, Bunun yanında o dönemlerde satılan avensisler, hele bir de elegant olarak geçen yüksek donanımdaki araçlar bence çok daha doğru tercih olur. Avensisin bu kasası sanıyorum, vectradan 1 veya 2 yıl sonra çıkmıştı, ilk başta gerçekten vectranın taklidi gibi duruyordu, çünkü ön dizayn nerdeyse çalıntı denilebilecek kadar benziyordu. Ama 2 aracada zaman içinde binildikçe, avensis bence daha iyi olduğunu kanıtladı, vectrada uzun dönemde, malzemelerde yıpranma fazla oldu , vectra ismininde kaybolmasıyla araçlar bir anda değerini yitirdi.
Vectrayla tecrübelerim kısa sürdü, genel olarak ta opelin orta konsol tasarımı bana itici geliyor, tuşların ekranların kalitesi bence yetersiz. Bunun yanında, avensisin o kasası , ciddi konforlu bir araç, 2.0 benzinli, motoruda tatminkar performans sağlayacaktır. Bunun yanında yakıt tüketiminin biraz yüksek olduğu söyleniyor genel olarak avensisin, ama vectradan her koşulda, çok daha az tüketeceğine eminim. Ben peder beye bile, bakmayı düşünüyorum bu araçlardan, gerçekten, performans söz konusu olmadıkça, diğer konularda kullanıcıyı ciddi mutlu edebilecek bir araç.

1.6 demişsiniz onu atladım, Performans beklemeyin, aracınız genel statüye göre gerçekten çok yavaş bir araç olacaktır, çünkü hem d segmenti, hem 1.6motor, hemde atmosferik, jjaponlar bile bu konuda maalesef kayıtsız kalıyorlar. Ama rampada kalacak halinizde yok, sadece düşük viteslere sık ihtiyacınız olacak.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Kesinlikle temiz Avensis düşünmenize bile gerek yok.Vectra daki fazla aksesuar sakın sizi yanıltmasın.O yaştaki araçta ne kadar az o kadar iyi..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Vectra serisi kapanmış ve oldukça sert bir araç, Bunun yanında o dönemlerde satılan avensisler, hele bir de elegant olarak geçen yüksek donanımdaki araçlar bence çok daha doğru tercih olur. Avensisin bu kasası sanıyorum, vectradan 1 veya 2 yıl sonra çıkmıştı, ilk başta gerçekten vectranın taklidi gibi duruyordu, çünkü ön dizayn nerdeyse çalıntı denilebilecek kadar benziyordu. Ama 2 aracada zaman içinde binildikçe, avensis bence daha iyi olduğunu kanıtladı, vectrada uzun dönemde, malzemelerde yıpranma fazla oldu , vectra ismininde kaybolmasıyla araçlar bir anda değerini yitirdi.
Vectrayla tecrübelerim kısa sürdü, genel olarak ta opelin orta konsol tasarımı bana itici geliyor, tuşların ekranların kalitesi bence yetersiz. Bunun yanında, avensisin o kasası , ciddi konforlu bir araç, 2.0 benzinli, motoruda tatminkar performans sağlayacaktır. Bunun yanında yakıt tüketiminin biraz yüksek olduğu söyleniyor genel olarak avensisin, ama vectradan her koşulda, çok daha az tüketeceğine eminim. Ben peder beye bile, bakmayı düşünüyorum bu araçlardan, gerçekten, performans söz konusu olmadıkça, diğer konularda kullanıcıyı ciddi mutlu edebilecek bir araç.

1.6 demişsiniz onu atladım, Performans beklemeyin, aracınız genel statüye göre gerçekten çok yavaş bir araç olacaktır, çünkü hem d segmenti, hem 1.6motor, hemde atmosferik, jjaponlar bile bu konuda maalesef kayıtsız kalıyorlar. Ama rampada kalacak halinizde yok, sadece düşük viteslere sık ihtiyacınız olacak.

bilgiler için teşekkür ederim hocam,

toyota alacaz gibi zaten gene büyük ihtimalle 1-2 milyardan kaçılmaz araba işinde bide işte uzun süreli binmek için alacağız birazda geniş ve konforlu olması ve yakıt tüketiminin de az olması gerekiyor pek uzun yol yapmıyoruz çünkü ayrıca vergi konusundan da tırsıyoruz açıkcası 1040 lira 2004 model arabanın vergisi ya 2.0 motorların bu kadar olmaz ki devlet sömürüyor valla :D
Opel corsa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Kesinlikle temiz Avensis düşünmenize bile gerek yok.Vectra daki fazla aksesuar sakın sizi yanıltmasın.O yaştaki araçta ne kadar az o kadar iyi..

Anladım teşekkür ederim hocam biraz yanıltıyor işte :)
Opel corsa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
bilgiler için teşekkür ederim hocam,

toyota alacaz gibi zaten gene büyük ihtimalle 1-2 milyardan kaçılmaz araba işinde bide işte uzun süreli binmek için alacağız birazda geniş ve konforlu olması ve yakıt tüketiminin de az olması gerekiyor pek uzun yol yapmıyoruz çünkü ayrıca vergi konusundan da tırsıyoruz açıkcası 1040 lira 2004 model arabanın vergisi ya 2.0 motorların bu kadar olmaz ki devlet sömürüyor valla :D
Haklısınız, benim peder beydede 2000model var 2.0lt, o bir alt vergi diliminde, ama ona bile ödüyoruz yılda 620tl, nerdeyse, sıfır 1.6yla aynı rakam. Avenisisin o kasası , gerçekten mercedes kullanıcılarına bile konforlu gelen bir kasa, misal sıfır alacam deseydiniz, ben şahsen tavsiye etmezdim. Ama o kasa avensis güzel bir araba. Performansta fazla aramıyorsanız, 1.6 sındada , gayet mutlu olursunuz. Güzel tarafından bakmak lazım, 1.6nında yakıt tüketimi güzel , jantları 16 inch, lastik değişiminde daha az para ödersiniz, vergiden ciddi kar var, vs. vs. Hayırlı olsun diyelim şimdiden:)
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Galeri yazdığına bakmayın kuzenimin aracı, amcam galerici olduğundan İlan iş yerinden, önceki sahibide arkadaşımız...

http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=122960857

Not: ilanı mobilden verdim pcden açılır mı bilmiyorum ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ic mekan kalitesinde Avensisi onde buluyorum bahsettiginiz kasalarda. Ama her iki aracinda performansi ortalamanin altindadir ama bayikta degildir tabi. Avensis bence daha bi tercih edilir gibi duruyor.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Haklısınız, benim peder beydede 2000model var 2.0lt, o bir alt vergi diliminde, ama ona bile ödüyoruz yılda 620tl, nerdeyse, sıfır 1.6yla aynı rakam. Avenisisin o kasası , gerçekten mercedes kullanıcılarına bile konforlu gelen bir kasa, misal sıfır alacam deseydiniz, ben şahsen tavsiye etmezdim. Ama o kasa avensis güzel bir araba. Performansta fazla aramıyorsanız, 1.6 sındada , gayet mutlu olursunuz. Güzel tarafından bakmak lazım, 1.6nında yakıt tüketimi güzel , jantları 16 inch, lastik değişiminde daha az para ödersiniz, vergiden ciddi kar var, vs. vs. Hayırlı olsun diyelim şimdiden:)

evet ya konfor olduğu belli zaten hiç deneme şansım olmadı ama tatmin edeceğini düşünüyoruz bizde her türlü bakalım hayırlısı artık dediğiniz + lar yüzünden zaten hep 1.6 ya kaçıyoruz millet olarak :)

Galeri yazdığına bakmayın kuzenimin aracı, amcam galerici olduğundan İlan iş yerinden, önceki sahibide arkadaşımız...

http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=122960857

Not: ilanı mobilden verdim pcden açılır mı bilmiyorum ::)

Ankarada ikamet ediyorum hocam valla babama göstermem lazım araba temize benziyor güzel bişey olabilir aslında :)

Ic mekan kalitesinde Avensisi onde buluyorum bahsettiginiz kasalarda. Ama her iki aracinda performansi ortalamanin altindadir ama bayikta degildir tabi. Avensis bence daha bir tercih edilir gibi duruyor.

Teşekkür ederim hocam zaten ralli yapmayacağımız için sorun olacağını düşünmüyorum ama 1.5 turbo dizel arabayı bırakıp 1.6 lpg li avensise geçeceğiz bakalım çok farkeder mi bilmiyorum valla ama tatmin edeceğini umuyorum :)
Opel corsa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Araba cidden temiz, önceki sahibine biz aldırmıştık gayet beğenerek.... Sonra arkadaş düğün yapacağı için bizden habersiz gidip amcamlara satmış acil bir yandan üzülmüş bir yandan sevinmiştim  satıldığında :D   Uzun yolda tadına doyulmuyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Katiliyorum uzun yolda Avensisin keyfi cok baskadir, yolda yuruyusu gercekten hos.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Alınabilir hocam valla aracın temiz olduğu belli fiyatı da makul geliyor tek sıkıntı olacak nokta rengi ve il dışı olması :) babam ankara dışı pek araba almayı sevmez burda alacak direk ustaya götürecek o yüzden sıkıntı olabilir ama göstereyim bi bu arada lpg markasını öğrenebilir miim hocam bide yakıt sarfiyatını sana zahmet hiç bilmiyorum ama netteki bilgilere de pek güvenli gelmiyo yakıt konusunda normal kullanım değerlerini alabilir miyim :)
Opel corsa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
2001 Vectra elegance 1.6 bi süre kullandım, motor olarak beş para etmez, içine 4 kişi binin bayılır kalır. konforuna diyecek sözüm yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Sorunsuzluk sizin için önemliyse kesinlikle Avensis. Ancak performans olarak birbirine yakın araçlar.
3) 2020 Peugeot 3008 1.6 Active Life Prime Ed., 2007 Toyota Yaris 1.0 Terra
2) 2012 Avensis Elegant Extra, 2012 Auris 1.33 Comfort
1) 2005 Focus Collection 1.6i HB.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2001 Vectra elegance 1.6 bir süre kullandım, motor olarak beş para etmez, içine 4 kişi binin bayılır kalır. konforuna diyecek sözüm yok.

benim dediğim modeller yeni kasa hocam eskilerine bende bindim yenisine de bindim ecotech motor güzel ama beygir çok düşük mühendislik hatası var bana göre yakıt 1. viteste yol bilgisayarında 35-40 lt yi görüyor yükseldikçe düşüyor değer bu çok abartı bi rakam o yüzden dediğiniz gibi vectra yaramıyor pek yani motoru güzel de mesela lpg sorunları olan bi model de sayılabilir bi tanıdığımda var buji çift tırnakmış orjinalı onun ustasının söylediğine göre tabi gaz olunca tek tırnak olması gerekiyormuş değiştirdi arabada tekleme var gaz yemiyordu tekrar çift tırnak yaptı düzeldi ama benim kendi ustamın da dediği gibi vectralar anadan doğma sorunlu arabalar bu yüzden toyota öncelikli geliyor bana
Opel corsa