Gönderen Konu: “İlk Türk astronot”  (Okunma sayısı 2139 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
“İlk Türk astronot”
« : Mayıs 22, 2013, 15:08:21 »
Dünyanın en iyi 10 üniversitesinden biri olan Japonya ’nın en prestijli okulu Tokyo Üniversitesi’nde “Türk bilim sahtekarı” şoku yaşanıyor.
    “Uzay Asansörü” adlı projesiyle Japon ve dünya basınına konu olan, NASA’da iki yıl astronotluk eğitimi alarak “İlk Türk astronot” olduğu iddiasıyla ortaya çıkan Serkan Anılır, Japonya’yı karıştırdı.
       2003 yılında Tokyo Üniversitesi’ne verdiği doktora tezinin yüzde 40’ı “aşırma” çıkınca bir anda ülkede bilim dünyasının tüm şimşeklerini üzerine çekti. Anılır’ın Türk Ulaştırma Bakanlığı’nın kendisini NASA’ya gönderdiğine dair belgenin de sahte olduğunun belirlenmesinin ardından yardımcı doçent olarak görev yaptığı Tokyo Üniversitesi, 37 yaşındaki Türk’ün doktora tezini iptal etti, üniversite ile ilişiğini kesti.
      Vatan gazetesinden Uğur Koçbaş’ın haberine göre, Rektör Junichi Hamada, Yomiuri Shimbun gazetesine yaptığı açıklamada, “Şok içindeyiz. Bu inanılmaz bir durum. 130 yıllık tarihimizde hiçbir doktora tezini iptal etmedik, kimseyi görevden atmadık” dedi ve Anılır’ın doktora tezini kabul eden heyet hakkında da soruşturma açıldığını duyurdu. Anılır’ın internet sitesinde yayınladığı astronot fotoğrafının da fotomontaj olduğu ortaya çıktı. Illinois Üniversitesi ve İTÜ mezunu olduğunu belirten Türk’ün, bu okullarla da bir ilişiği olmadığı tespit edildi.
TÜRKİYE’YE DÖNDÜ
Hakkında belgede sahtecilik, intihal ve nitelikli dolandırıcılıktan soruşturma açıldı. Fahri Büyükelçilik yaptığı Wakayama vilayeti Kushimoto ilçesi verdiği bu fahri elçilik ünvanını geri aldı.
Anılır, hakkındaki bu olayların ardından Japonya’dan ayrılarak Türkiye’ye geri döndü.
     Anılır, kişisel internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Ben zaten işi bırakmak için başvurmuştum” ifadesini kullandı: Bir doktora öğrencisi olarak yazdığım ilk tezdi. O yüzden de alıntı yaptığım yerlere numara verip kaynak belirtme olayından haberim yoktu. Basit bir hatamdan kaynaklandı. Zaten işten ayrılmak için başvurmuştum. Astronot fotoğrafı da Houston’da eğlence için yapılmış bir fotomontajdı, biyografimde yer vermek hataydı.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/id/25443921

Yorum: Boyle rezil insanlar yuzunden Laos, Kambocya, Vietnam gibi Turkiyenin 20 sene gerisindeki ulkeler bile Bize vermemek icin ellerinden geleni yapiyorlar. Bide utanmadan salaga yatiyor.

Toyota Club Türkiye

“İlk Türk astronot”
« : Mayıs 22, 2013, 15:08:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: “İlk Türk astronot”
« Yanıtla #1 : Mayıs 22, 2013, 15:45:47 »
Gece 12 den sonra burda herkes pilot, astronot bea :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2013, 19:32:21 »
ANILIR'DAN İNCİLER

* Astronotum, olimpiyat şampiyonuyum, yazarım.
* Türkiye'nin ilk resmi astronot adayı olarak Ulaştırma Bakanlığı tarafından NASA'ya gönderildim. 2 yıl astronotluk eğitimi aldım. (Belge ve fotoğrafı sahte çıktı)
* Beni NASA'ya Türk Hava Kuvvetleri Komutanı tavsiye etti.
* Türk Milli Kayak Takımı'nda yer aldım. Olimpiyat madalyası kazandım.
* Illinois Üniversitesi ve İTÜ mezunuyum. (Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık mezunu)
* 2003 Sapacean Uzay Konferansı'nda bildiri sundum. (Katılımcı bile değildi)
* Japon Uzay Fiziği Departmanı Başkanıyım. (Öyle bir departman yok)
* Amerikan Onur Madalyası sahibiyim. (Birkaç bin dolara satın alınabilen bir ödül çıktı)
* Tokyo Üniversitesi'nin ilk yabancı yardımcı doçentiyim. (Başka birçok yabancı yardımcı doçent görev yapmış)

TÜRK BASININI DA KANDIRDI

Anılır, Türkiye'de birçok bilim konferansında katılımcı olarak yer aldı. Birçok TV kanalına röportaj verdi. İşte Türk basınında şimdiye kadar Anılır ile ilgili çıkan haberlerin başlıklarından örnekler:

* Japonya'daki süper beynimiz.
* İlk Türk astronot adayı
* Türk Bilim Adamı'nın Uzay Asansörü: ATA
* Uluslararası alanda yıldızı parlayan Türk bilimadamı
* Japonlar'ın Türk samurayı

Kaynak: Vatan gazetesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2013, 20:31:26 »
Doğru olamaz ya ?  İnanasım gelmiyor. Hadi birkaç kişiyi veya kurumu kandırdı. Ya diğerlerini ?   Bu kadar kolay mı bu işler ?  İTÜ mezunu olan birinin haberi yapıldı ve tüm dünyada duyuldu. İTÜ rektörü, dekanları, çalışanları hiç mi bakmadı bizim böyle bir mezunumuz var mı, kimdir, nerden gelmiştir diye ?   Haberin gerçek olduğuna inanasım gelmiyor inanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 25, 2013, 20:47:43 »
Doğru olamaz ya ?  İnanasım gelmiyor. Hadi birkaç kişiyi veya kurumu kandırdı. Ya diğerlerini ?   Bu kadar kolay mı bu işler ?  İTÜ mezunu olan birinin haberi yapıldı ve tüm dünyada duyuldu. İTÜ rektörü, dekanları, çalışanları hiç mi bakmadı bizim böyle bir mezunumuz var mı, kimdir, nerden gelmiştir diye ?   Haberin gerçek olduğuna inanasım gelmiyor inanın.

Bizde bunun gibi kac tane ornek var.:) Eyuplu Halit, Selcuk Parsadan, Ayse benli, Banker Bako, Banker Kastelli, Guney Zobu ve benim favorim  Sulun Osman :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2015, 08:11:42 »
   :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 21, 2015, 09:28:59 »
İkinci Cem Uzan Vakası.
Vodafone'nu bile dolandırır bu adam desenize  :rofl:

Şaka bir yana arkadaşlar ancak şöylede bir durum var.Elemanın tez olarak yazdığı konunun %40'ı aşırma yani çalıntı çıkmış diye yazılmış ama siz Türkiye'deki
bazı akademisyenlerde bu oranın %70-80 olduğunu biliyormuydunuz  :blink: :blink:
ve bunların bırakın ilişiğinin kesilmesi hala öğrenci yetiştiriyorlar ve kitap çevirilerinde adları geçiyor.
Yorum yapmayım en iyisi daha fazla...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 20, 2015, 21:40:53 »
İkinci Cem Uzan Vakası.
Vodafone'nu bile dolandırır bu adam desenize  :rofl:

Şaka bir yana arkadaşlar ancak şöylede bir durum var.Elemanın tez olarak yazdığı konunun %40'ı aşırma yani çalıntı çıkmış diye yazılmış ama siz Türkiye'deki
bazı akademisyenlerde bu oranın %70-80 olduğunu biliyormuydunuz  :blink: :blink:
ve bunların bırakın ilişiğinin kesilmesi hala öğrenci yetiştiriyorlar ve kitap çevirilerinde adları geçiyor.
Yorum yapmayım en iyisi daha fazla...

Sonuna kadar haklısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 20, 2015, 22:06:29 »
Amerika'da eyalet tren aktarma istasyonunda bilet kontrolü yapılmadığını gören bir vatandaşımız bilet satış görevlisine sorar:''Bilet almadan binersek olmuyor mu?''Satışta görevli personel elinde bilet uzun uzun vatandaşımıza bakar ve yardım için diğer görevliyi çağırır.''Lütfen bakar mısınız soruyu anlayamadım da''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 22, 2015, 15:15:13 »
1- ABD Mahkemelerinde ilk sorulan soru :Suçlu musun, suçsuz mu? Yalan söylersen bildiğin ağzına ederler. Bu yüzden orada herkesin doğru söylediği varsayımına göre yürür işler.
2- İlk Türk Astronot Ay'a ayak bastıktan sonra nihayet bir sigara yakmak üzere kaskını çıkarır ve vefat eder, toprağı bol olsun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 22, 2015, 15:33:39 »
1- ABD Mahkemelerinde ilk sorulan soru :Suçlu musun, suçsuz mu? Yalan söylersen bildiğin ağzına ederler. Bu yüzden orada herkesin doğru söylediği varsayımına göre yürür işler.
2- İlk Türk Astronot Ay'a ayak bastıktan sonra nihayet bir sigara yakmak üzere kaskını çıkarır ve vefat eder, toprağı bol olsun :D
:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 22, 2015, 18:34:31 »
Amerikan vatandaslari yalan soyleyemez, soylerse ergec yakalanir. Yalan boslugunu Devlet kapatir. :D