Gönderen Konu: dün sık sık stop yaşadım, triptronik benı mutsuz etmeye başladı :(  (Okunma sayısı 1170 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
merhaba arkadaşlar. daha önce vites düşürürken titremeyi sormuştum. ve stop nedenını sormuştum. fakat stop sebebi elektrik  akımdan degıl,  hız ani düşüşü galiba. hız düşerken vitesi düşürüyorum ve pat arac stop ediyor.. neden acaba. haftaya servise gidecegım fakat buıradan da merak edıp sormak ıstedım. triptronik benı mutsuz etmeye başladı.
ARACIN VİTES DÜŞÜRÜRÜKEN STOPU NORMAL Mİ?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Aracınız benzinli ve LPG dönüşüm kiti kullanıyorsunuz, servise gittiğinizde MM-T sisteminden ziyade LPG sisteminizde sorun aranacaktır ki bence de sorun muhtemelen LPG sisteminiz de, LPG sistemini devre dışı bırakıp aynı şekilde kullanmayı denediniz mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
evet dün lpg yi devredışı bırakıp benzinde kullandım. aynı hatta daha fazla stop etmeye başladı. gaza biraz yüklendim fakat sorun devam etti. hatta CHENG ENGİNE( MOTOR KONTROLÜ) uyarısı vermeye başladı artık :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Hava akışmetrenizi kontrol ettirmenizi mümkün ise bilinçli biri tarafından temizlenmesini tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '14
  • 19 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Benim araçta da aküyü söküp takınca ilk başlarda aynen bahsettiğiniz gibi problem oluyor, bir kaç gün sonra düzeliyor. (Ama CHENG ENGİNE uyarısı vermiyor) Sanırım aracın beyni sıfırlanıyor, duruma göre ayar yapınca düzeliyor. Düzelinceye kadar kırmızı ışıkta veya duracak kadar yavaşlayınca devir inişe geçiyor ve kendini toparlayamayıp stop ediyor.
Siz de bu aralar aküyü söktünüz mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
Boğaz kelebeği ve hava akış metreyi temizleyin veya temizletin.
''Düşmanlarımız önce subayları öldürür''

Mustafa Kemal ATATÜRK