Gönderen Konu: Arka cam kendiliğinden tuzla buz oldu!  (Okunma sayısı 9125 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '20
  • 22 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Arka cam kendiliğinden tuzla buz oldu!
« : Mayıs 19, 2013, 21:59:17 »
Merhabalar, öncelikle herkese kazasız günler dilerim.

Benim danışmak istediğim bir durum var, park halinde aracımın arka camı gözümün önünde tuzla buz oldu, polisi aradım bizlik birşey yok dediler tutanaklık birşey yokmuş ama yine de gelip baktılar sağolsunlar, genleşmeden olmuş dediler, ben de kaskoyu aradım değişebileceklerini söylediler.

Sorum şu olacak, 1. kasko bunu değişirse nasıl değişecek ve hasarsızlık vs indirimine bir zararı olacak mı? 2. Bu olay benim dışımda olan bir şey, günün hava sıcaklığı 25 dereceydi, akşam üzeri birden soğudu ve sert rüzgar esti. olan bu, toyota bunları zaten sıcak-soğuk testten geçirmiyor mu? hata toyotanın ise kaskoya kalmadan toyota kendi neden değiştirmiyor? araç daha 6 aylık (sıfır aldım). ne tavsiye edersiniz? bu konularda acemiyim, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Arka cam kendiliğinden tuzla buz oldu!
« : Mayıs 19, 2013, 21:59:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Ynt: Arka cam kendiliğinden tuzla buz oldu!
« Yanıtla #1 : Mayıs 19, 2013, 22:51:42 »
geçmiş olsun öncelikle evet 25 derece sıcaklık vs bu olmaması gerekirdi fakat tüm kaskolarda senede 1 defa cam far vs gibi değişim için kasko bozulmuyor ve anlaşmalı olan yerlede bu camı ücretsiz değiştirebilirsiniz
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 19, 2013, 22:56:46 »
cam degismi kaskoyu bozmuyor diye biliyorum ama siz yinede sigorta sirketiyle konusun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 19, 2013, 22:57:02 »
Gecmis olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 19, 2013, 23:08:09 »
geçen hafta denizlide bir tanıdığımın efsane kasa corollasının camıda böyle oldu gün içinde hava çok sıcaktı arkasından yarım saat içinde hava kapanıp sağanak yağış başladı ve cam bir anda çatladı ve 1 saat içinde yağmurla beraber bütün cam kırıldı

galiba ani değişimlerde oluyor ama bunca yıl olmayıp bu sefer olmasının sebebini bende merak ediyorum doğrusu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 20, 2013, 10:13:54 »
Fatih bey öncelikle hoş geldiniz.Sorunuza gelince lutfen kasko şirketinizi arayınız.Zira genelde hasarsızlık indirimi bozulmaz ancak buna kasko şirketleri karar verir.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 20, 2013, 19:45:16 »
 Selam, öncelikle geçmiş olsun.
Arkadaşlar güzel bilgiler vermişler, Mehmet yöneticimize de aynen katılıyorum, ayrıca sorunuzu uygun bölümde ve uygun başlıkla sorarsanız daha net bir şekilde cevaplara ulaşabilirsiniz.
Bu durumun cam üretim hatası kaynaklı olduğu tespit edilirse garanti kapsamında değişmeli ama bunun ispatı bu durumda zor.
 Özellikle dıştan hava alma konumunun(havalandırma sistemi) kapalı olduğu surumlarda, ani sıcaklık ya da basınç değişimlerinde camlardan birisi, özellikle büyük camlar patlayabilir. Bu bir fenomendir.
 Kasko kapsamında, bir kasko dönemi için, kasko anlaşmanıza bağlı olarak bir ya da daha fazla cam değişim hakkınız olabilir(indirim bozulmadan). Bunda özellikle orjinal cam taktırmanızı öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 20, 2013, 19:51:11 »
Geçmiş olsun. Bu konuya dikkat edin. Cam değişimini ücretsiz yapıyor kasko şirketleri fakat yan sanayi camlar oluyor genelde. Benim kelebek camı kırmışlardı. Anlaşmalı oldukları camcıya gönderdiler ve OLIMPIA isminde bir cam taktılar. Türkiye genelinde baya piyasası olan bir markaymış yanılmıyorsam.  Büyük camlardan biri olmadığı için önemsemedim ve taktırdım. Buna dikkat edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 20, 2013, 19:58:11 »
Orjinal camın tamamını kasko karşılamıyor. En azından her kasko karşılamıyor. Yan Sanayi cam takılacaktır. Aklınızda soru işareti kalmadan taktırabilirsiniz.Olası bir durumda (optik bozukluk vesaire gibi) bu şirketler camı tekrardan değiştiriyor.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 20, 2013, 20:49:01 »
Bu arada söylemeyi unuttum. hoş geldiniz foruma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2013, 15:38:55 »
tekrar hoşbuldum, tekrar teşekkür ederim.

geldiğim son durumla ilgili bilgi vereyim istedim. kasko araç sıfır oldugundan altın kasko olarak yapılmıştı. tamamını karşılıyormuş, yarın aracı aldığımda forumu bilgilendiririm. aslı merak ettiğim garantiden değişmesi gerekli diye düşünüyorum ama buna bilir kişi karar veriyor sanırım, bu da aracı tamir ettirmeden olmalı ki ben araçsız yapamıyorum işim gereği, mecburen toyota serviste orjinalini takıyorlar şuan. bir de şu konuda uyarıldım (hem servis hem de toyotadaki arkadaşlarım tarafından) eğer anlaşmalı herhangi bir yerden cam takılırsa ve bu cam orjinal olmazsa, tekrar etmesi durumunda kasko orjinalini taktırmadın diye 2. kez ödemeyebiliyormuş. ayrıntıları öğrenince yazarım, ben rizedeyim servis trabzonda çünkü.

herkese selamlar.

not: tanışma bölümüne girip yazmışım konuyu tamamen o akşamki beceriksizliğimden sanırım, stres içindeyken olmuş :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 31, 2013, 09:37:50 »
Yeniden Merhabalar,

Evet son durum şudur; kaskom camın tamamını karşıladı, senelik bir cam hakkını arka cama kullanmış oldum, hasarsızlık indirimi bozulmadı, kaza kendiliğinden de olsa kaydı alındı fakat kendiliğinden olduğu belirtildi, cam tuz buz olduğundan toyotanın yapacağı yokmuş, seyir halinde çıksa veya sızdırma yapsa o fabrika hatasıymış, kırılmış bir camı test edemeyeceklerinden kasko ile hallediliyormuş.

Umarım bir daha yaşamam ve kimse de yaşamaz. En büyük sorunumuz bu olsun diyorum, herkese tekrar teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 31, 2013, 09:47:41 »
Öncelikle geçmiş olsun benimde sıcak ve kasıntıdan ön camım durduk yere çatlamıştı .Camcıya sordugumda camda tansiyon vardır kasıntıdan sıcaktan çatlar  dedi hatta arka ve yan camlar olsaydı tuz gib olurdu dedi sizinkide bu sanırım.Nazar çıkmış deyin gitsin kaskodan ücretsiz ve kaskonuz bozulmadan halledebilirsiniz .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 31, 2013, 10:45:53 »
Geçmiş olsun Fatih Bey. Umarım bir daha sorun yaşamazsınız.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(