Gönderen Konu: 34 lt lpg ile 248 km  (Okunma sayısı 7017 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: 34 lt lpg ile 248 km
« Yanıtla #40 : Mayıs 29, 2013, 08:20:00 »
Gazı nereden alıyorsunuz acaba ? Biz totalden almıştk 32 litre 270 km'de kırmızı yanmıştı fazla yanıcı sanırım. PO ve Opetten aldığımda ise şehir içi 320 km anko gidiyor. 32-33 litreye

petrol ofisinin gazını kullanıyorum depom tam 41 litre doluyor şehir içi yaptığım en az yol 450 km gidiyorum bir depoyla aracımda brc sıralı sistem takılı performansında da değişiklik olmadı hiç.
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 29, 2013, 08:20:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 29, 2013, 09:24:45 »
Merhaba mustafa abi bizde brc sistemi kullaniyoruz aracimiz 2006corolla 1.6sol otomatik sedan 6000kmde lpg takildi suan 16binde orj. Bizde istanbul trafiginde 11,4lt yakiyor suan lpg de. Bakima nerde sokmayi dusunuyorsun abi? Biz haziranin sonunda veya temmuzun ilk haftasi arabayi kartal oto sanayisinde bir usta var gecen sene begenmistik toyotadan ayrilmis usta istersen senin makina ile birlikte bakima girebiliriz. Orda mucib otogazda var brc yetkili servisi biz lpgyi orda taktirdik. Ordada lpgnin senelik bakimini yaptiracagiz.
ilker kardeş tam karar vermedim ki daha servisemi gitsem özelemi bilemedim yani sonuçta yetkili servis ve özellikle şanjuman yağını serviste değiştirmek istiyorum gerisini belki burda birisine yaptırırım sonuçta bir yağ ve yağ filtrsi değişcek
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mayıs 29, 2013, 11:33:13 »
ilker kardeş tam karar vermedim ki daha servisemi gitsem özelemi bilemedim yani sonuçta yetkili servis ve özellikle şanjuman yağını serviste değiştirmek istiyorum gerisini belki burda birisine yaptırırım sonuçta bir yağ ve yağ filtrsi değişcek
Sanziman icin yetkili servise git abi ama biraz kaziklarlar yagi degistirdikten sonra bir kalibrasyon yaptirmani tavsiye ederim
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 29, 2013, 13:01:07 »
arkadaşlar kimsenin arabasında sorun yok insanlar şehir içi yakıt tüketiminden bahsediyor sizler yok otobanda su kadar gitti yok cevre yolunda su kadar gittim İstanbul şehiriçi trafiğiyle cevre yollarını otobanları kıyaslayarak az yakıyor cok yakıyor kıyaslaması nasıl yapabiliyorsunuz ?

Farkinda misiniz bilmiyorumda yada eskisehir trafigini bilmiyorsunuz cevreyolu diye gecen yer max 10 km uzunlugunda ki bunun alt tarafi tas catlasin 3 yada bilemediniz 5 kmsini kullanabilirsiniz geri kalan trafik evlere aenlik gecen hafta arkadasim geldi istanbuldan dedigi tek sey su istanbulda ya tikaniyor yada akiyor burda surekli bir dur kalka maruz kaliyorsun allah sabir versin. 250 metre arqyla isik olan ve arqsina 3 tanr kasis sigdirilabilen bir sehir eskisehir dikkatinizi cekerim.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mayıs 29, 2013, 18:58:41 »
petrol ofisinin gazını kullanıyorum depom tam 41 litre doluyor şehir içi yaptığım en az yol 450 km gidiyorum bir depoyla aracımda brc sıralı sistem takılı performansında da değişiklik olmadı hiç.

Bizde de prins var ve PO'dan alıyoruz &90 performans benzin ile arasında fark yok full kilma açık. 27,5 krş yakıyor şehir içi. Bence gayet iyi. Memnunum :)

Farkinda misiniz bilmiyorumda yada eskisehir trafigini bilmiyorsunuz cevreyolu diye gecen yer max 10 km uzunlugunda ki bunun alt tarafi tas catlasin 3 yada bilemediniz 5 kmsini kullanabilirsiniz geri kalan trafik evlere aenlik gecen hafta arkadasim geldi istanbuldan dedigi tek sey su istanbulda ya tikaniyor yada akiyor burda surekli bir dur kalka maruz kaliyorsun allah sabir versin. 250 metre arqyla isik olan ve arqsina 3 tanr kasis sigdirilabilen bir sehir eskisehir dikkatinizi cekerim.

Ercüment &100 haklı. Ben çok şehir gördüm İstanbul trafiği dahil ama bizim trafik gerçekten akmıyor. Kalkış 2. vites tam 3. vitese atıcan hoop ışık yada kavşak. Şehir içi çok tıkanık gerçekten. Işık süreleri de tramvay olduğu için zaman zaman 90-120 sn arasını buluyor.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 30, 2013, 15:09:51 »
eyvallah kardeş bide 60000 bakım için servis 400 tl istiyor şanjuman yağı dahil sence fiyat nedir ve bu olayda yağ fiyatını düşüp kendim 5 40 alıp götüreyim diyorum
Abi kaba taslak bir fiyat çıkartabilirsin kafandan.
Otomatik şanzıman yağı kaç lt alıyor bilmiyorum. Ama serviste kutudan açıpda doldurma şeklinde değil makinadan basılıyor. Dolana kadar kaç lt alırsa diye. Bu konuda da dikkat et eğer serviste yaptıracak isen. Kitabında bakıp kaç lt aldığını öğren ve sana çıkan fatura ile karşılaştır. Faturada fazla belirtip normal lt koyduklarını da bilirim. Şanzıman yağı haricinde zaten pek bir masrafın da yok.
Yağ: 5/40 mobil tam sentetik yaklaşık 75-80tl civarında ki yağı aldığın yerde ücretsiz değişimini yapan çok yer var.
Yağ filtresi servisten alsan: 20 tl olsa gerek. (Ben tek seferde 6 tane almıştım her seferinde gitmemek için)
Dışarıda bosch un da filtresi var 12 tl civarında.
Bujilerini değiştirsen: 30 tl ona desek.
Hava filtresini iyi diyorsun en azından bir hava ile temizletirsin. Yanlız içerden dışarı doğru hava bastırmalısın.
80 yağ
20 yağ filtresi
30 buji
100 Şanzıman yağı ve değişimi desek
Toplamda 230 TL yapar.
Bir yere götürsenizde değiştirecekleri malzemelerle birlikte hava filtresi falan size 250-260 TL falan söylerler. Yağı aldığınız yerde değişim yaptırırsanız en azından götüreceğiniz ustadan yağ değişim ücretini de düşmüş olursunuz.

İşlemler için ise Servisteki de dışarıda bulacağınız usta da aynı işlemleri yapmakta.
Kullanılan malzemelerden yok servis kalitesinde olsun diyorsanız servisten malzemeleri alıp dışarıda bir ustaya daha cüz i bir fiyata yaptırabilirsiniz.
Bence dışarıda işinin ehli bir usta bulduktan sonra servise gitmenize gerek yok. Aradaki farkla 1,5-2 depo yakıt alıp gezersiniz. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mayıs 30, 2013, 16:28:06 »
emre şanjuman yağı 150 tl yağ yağ filtesi polen fitlresi ve genel bakım için 400 tl isteniyor yani tam bende emin olamadım nerde yaptırsam diye yağ 4,2 lt alıyor 100 tl civarı 100 işçilik desen 28 tl yağ filtresi 40 civarı polen filtresi şanjuman ve motor yağ contası şanjuman yağı zaten fiyat çıkıyor ortaya en iyisi servise gitmek bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Mayıs 30, 2013, 18:10:30 »
emre şanjuman yağı 150 tl yağ yağ filtesi polen fitlresi ve genel bakım için 400 tl isteniyor yani tam bende emin olamadım nerde yaptırsam diye yağ 4,2 lt alıyor 100 tl civarı 100 işçilik desen 28 tl yağ filtresi 40 civarı polen filtresi şanjuman ve motor yağ contası şanjuman yağı zaten fiyat çıkıyor ortaya en iyisi servise gitmek bence
Abi şanzıman yağının litresi ne kadar bilmiyorum. Geçen sene bende değiştirmiştim indirimli zamana denk gelmişti serviste değişimini yaptırmıştım. Dediğin gibi 4.2 litre alıyorsa ki Otm. daha fazla alıyor, o kadar tutabilir.
Şu fark da var servis 10/40 yağ koyacaktır ki onların koyduğu litre fiyatı da normalden fazladır. O fiyata sen dışarıdan 5/40 Tam sentetik yağ kullanırsın. Karşılaştırma hesabı yaparken o zaman dışarıda da 10/40 yarı sentetik olarak hesaplayıp kıyaslama yapmak daha doğru olur. Abi sen birde kendince şuna karar vermelisin. Ben şu şu şu parçaları servisten alıcam geri kalanını dışarıdan temin edicem diye. Malzemeler ve dışarıdaki işçiliğin toplamıyla servis arasında 50 tl gibi bir fark oluyorsa da hiç sağda solda uğraşma dışarıdan Motor yağını alıp serviste yaptır abicim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Mayıs 30, 2013, 22:01:03 »
evet en kötü öyle yapacağım yağ dışardan alıp servise değiştirebilirim bu arada motor yağı 4,2 alıyor şanjuman yağı 3 lt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Mayıs 30, 2013, 22:35:34 »
evet en kötü öyle yapacağım yağ dışardan alıp servise değiştirebilirim bu arada motor yağı 4,2 alıyor şanjuman yağı 3 lt
Hayır abi orda yanlış var. Servisin 4.2 lt yazması tamamiyle ticari.

Kitabına bakarsan filtresiz 3.7 lt filtreli 3.9 lt yağ almakta. Yani sen eline 4 lt lik yağı aldığında yeterli olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Mayıs 30, 2013, 23:57:06 »
evet kitapta o şekil yazıyor ama gene lolarak baktığında forumuda incele 4,2 aldığını görürsün

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 31, 2013, 06:35:08 »
evet kitapta o şekil yazıyor ama gene lolarak baktığında forumuda incele 4,2 aldığını görürsün
O motor yagi icin abi :) 4+1seklinde aliyoruz
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mayıs 31, 2013, 09:54:56 »
Artısını eksisini bilmem ben yag degişimine gidince 4 litre alırım 10-40 hepsini koyarlar tamamdır.Ha 150 gram eksik kalıyormuş zaten onun ayarını yapamıyorlar fazla olunca bu seferde keçelerden sagdan soldan atıyor ne güzeli 4 litre koydurmak 150 gram yag eksik olsa nolur olmasa nolur.Ben yagı degiştireli 3000 bin felan oluyor geçenlerde baktım eksilme felan yok
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mayıs 31, 2013, 20:05:21 »
Seat cordoba 1.4 lpg de yakıt 78 tl ye 270 yaptı şehir içi 75 km ye yakın klima açık gitti. lpg ile şehir içinde küçük motor çok zorlanıyor klimayıda açınca. kullanım olarakta hem seri kullanım hemde yoğun trafik dur kalk dur kalk. Yakıt çokmu bilmiyorumda bu şekil kullanmaya göre ben memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #54 : Haziran 07, 2013, 11:57:34 »
istanbul gibi bir şehirde şehir içi trafik sıkışıklığı ve kullanım tarzı yakıtı çok etkiler çok yükesek devirlere çıkmak kadar düşük devirde gaza yüklenmek te fazla yaktırır benzinde 600 yakıyorsan lpg de 300-350 gayet normal değerler sıkıntı lpg de değil
sen bence birde usta kullansın arabanı beraber  bir 50 -60 km yapın ve tekrar hesaplayın yine yüksek çıkarsa o zaman kurcalamaya başlamalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Haziran 07, 2013, 12:05:17 »
yarın sabahtan ilk defa uzun yola çıkacağım ( lpg taktırdığımdan beri ) bakalım uzun yolda ne kadar yakacak git gel 420 km yol.Ondan sonra zaten 1000 km oluyor bir ayara gireceğim tam olarak netlik kazanır km yaktığım km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Haziran 07, 2013, 17:25:39 »
Hadi artık hayırlı yakıt  haberlerini bekliyoruz .Valla ne yalan söyleyeyim yaz geldi geleli yakıttan pek şikayetim yok 380-400 bandında yakıyor.Tüp te taksam 280-290 yakar diyorlar .Bakalım bazen satıp efsane kasaya dönmeyş düşünüyorum .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Haziran 08, 2013, 12:44:58 »
Hadi artık hayırlı yakıt  haberlerini bekliyoruz .Valla ne yalan söyleyeyim yaz geldi geleli yakıttan pek şikayetim yok 380-400 bandında yakıyor.Tüp te taksam 280-290 yakar diyorlar .Bakalım bazen satıp efsane kasaya dönmeyş düşünüyorum .

Abi şu aralar temiz efsane bulmak zor bulsanda zaten bildiğin uçuk fiyat istiyorlar ayrıca model düşürmüş teknoloji düşürmüş olacaksın en kötü e11 kasalara  bak onların motorda vvt-i fakat şanzıman falan farklı efsane yapısına biraz daha yakın araçlardır ama tavsiyem model düşürmemendir.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Haziran 08, 2013, 13:56:21 »
Son ölçümüm arkadaşlar 2005 Sol Hb Benzin .Litre fiyatı 4,73.  170 tl lik benzin ile 450 km belki daha fazla da yapardı ama lamba yakmaya gerek yok .150 km si uzun yol gerisi full şehir içi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Haziran 08, 2013, 20:43:24 »
benzine göre gayet iyi.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.