0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar benim arabada ne sorunu var o halde anlamadım gitti 229 tl ye 400 km yapıyordum benzinde lpg de ise 0,33 krş yakıyorum 50000 bakımı serviste yaptırdım buji hava filtresi vs değişmesi için 70000 km olması gerekiyor kullanım kitsbında o şekilde görünüyor ne yapayım acaba anlamadım gitti
Bakım konusunda herşeyi kitaba göre yapmak her zaman mantıklı olmayabilir. Mesela Hava filtrenizi 10bin km de hava tutup temizlerler 20 bin km de değişirler ama o filtre artık kullanılmaz halde olduğunda değişirler. Ben bu yüzden Açık hava fitre kiti kullanıyorum ve her 5-6 bin km de bir temizlerim. Bujilerimi ise her 15-20 bin km de bir değişirim. Yağı ise 10/40 yarı sentetik yerine 5/40 mobil tam sentetik kullanır ve 7500-9000 km de bir değişirim yağ filtresini de servisten temin ederim. Kitap daki bilgiler benim için bir yere kadardır. Fazlası veya eksiği kullanıcıya kalmıştır.
Emre bey bende 60000 bakım için 5 40 yağ kullanacağım ilk defa servise gitmeyeceğim bakım için.sizce bujileride değiştireyim mi hava filtresi temiz geçenlerde söküp baktım bir sıkıntı yoktu.Ve geçenlerde bir konu oldu daha önce 10 40 yağ kullanıldı ise sonra 5 40 yağ kullanılmaz motora zarar verir diye.Böyle bir şey mümkün mü.
20 lt ile 300 km sırf test için depoyu doldurduğum yerden çıktım otobana 2 arkadaşım daha vardı yanımda inanmıyorlardı. sapancadan geri döndüm aynı pompaya yanaştım 45 tl lik gaz aldı. gazın litresi 2,28 tl (po/gaz) km ise 300 de idi.
Mustafa aracın maf sösörü ile hego sensörünü bir temizletsen diyorum .Geçen hafta yan dükyan oto aksesuarcısı bir tane otomatik e12 geldi vatandaş veni almış4-5 ay oldu dedi bende bendede var dedim benimki manuel dedim ne yakıyor dedim abi kışın 550-600 yaktı şimdilerde 500 yakıyor dedi durum bu hacım .Yani arbanın lpg de 270-290 felan yakması lazım gibime geliyor çünki araba 1,6 hani bunun manuelleri 250-260 yakıyor .seninkide 270-300 bandında ykasın.Bire bak şunu deyim arkadaşımda 2,0 RAV 4 var ATİKER SIRALI SİSTEM VAR 340-350 yaklıyor artı araç otomatik burdan degerlendirme yapabilirsin .
mustafa bey bence aracınız normalin az biraz üstünde cok can skacak bir durum yk 500 600 yaktığınız günleri düşünün ve keyfinize bakın