Gönderen Konu: yeni yakıt türü hidrogaz  (Okunma sayısı 5448 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
yeni yakıt türü hidrogaz
« : Ağustos 05, 2008, 21:49:29 »
bugün haberlerde izledim hidrogaz adında hidrojen enerjisi sayesinde %30 tasarruf sağlayan bir sistemmiş ve yüzde yüz türk malı. sistem tamamen suyla çalışıyor. biraz araştırma yaptım sitesine ulaştım. bana bayağı inandırıcı geldi çünkü birçok devlet kurumu araçlarında kullanmaya başlamış. bilgisi olan veya aracına taktıran varsa eksilerini artılarını bizlerle paylaşabilirmi. 

Toyota Club Türkiye

yeni yakıt türü hidrogaz
« : Ağustos 05, 2008, 21:49:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Ynt: yeni yakıt türü hidrogaz
« Yanıtla #1 : Ağustos 06, 2008, 09:07:49 »
Mehmet bey sitenin adresini verirmisin bizde incelesek biraz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2008, 10:05:03 »
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2008, 13:16:45 »
lpg ye rakip
çok iyi belki lpg 1 ytl olur  ::)
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2008, 13:47:33 »
bence bir gariplik var, elektroliz için gereken enerjiyi nerden alıyor? motordan alıyorsa saçma, çünkü elde edilen enerjiden daha fazla enerji gerekiyor suyun hidrojene çevrilmesi için.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Ağustos 08, 2008, 10:10:43 »
bence bir gariplik var, elektroliz için gereken enerjiyi nerden alıyor? motordan alıyorsa saçma, çünkü elde edilen enerjiden daha fazla enerji gerekiyor suyun hidrojene çevrilmesi için.

Alakalı siteyi ve başka siteleri inceledim bir araştırma yaptım arkadaşlar oldukça mantıklı...
Alper bey gerekli elektroliz için doğru çok fazla bir elektrik gerek buna aracın ne aküsü nede motor doğrudan elektrik üretse yetemez.Ancak sistem zaten böyle değil sadece alternatörü değiştirerek kendine özgü bir güç kaynağı koyuyorlar söylenildiğine göre bu elektroliz işinde araca yüklenen elektrik sadece bir farın elektriği kadarmış..Elektrolize edilen hidrojen yakıt borusuna ek yakıt olarak minimum düzeyde verilmekte tabi hidrojende co2 oranı çok düşük olduğu için çevre dostu olmakta motor ömrü uzamakta yağ ömrü uzamakta ve performans artışı görülmekte....Tabiii şu anda yavaş yavaş yaygınlaşmakta netten birinin tel aldım aradım adam bayrampaşa civarında şu anda bu dönüşüm yerini açmakla meşkul olduğunu söyledi...Bizim Ae 101 kasalarada 1500-2000 ytl arası masrafı olacağını söyledii..
Arkadaşlar bilirsiniz her zaman birşey ilk çıktığında pahalıdır dolayısı ile bekleyerek hem ücretin düşmesini hemde kullananların yorumlarını almak en mantıklısı bence ...Aslında Jandarma şu anda kullanıyormuş çok da memnunlarmış ama ...Türkiye genelinde şu anda 250 araçta mevcutmuş.....