0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2002 yılından itibaren Toyota benzinli araçlarda yakıt filtresi bulunmamaktadır.
Yakıt filtresi 2005 corollamda var(1.6 benzinli) ve 80000 bakımında depo içerisindekide dahil değişiyor.
Ertan bey, kaça maloldu filtre değişimi?
Tam olarak hatırlamıyorum ancak bu 80000 bakımında yapıldı ve eğer sonrasındada değişim yapılacak ise kesinlikle serviste yaptırın.Eğer ufak bir hata dahi olursa olmadık şeyler olabilir yangın gibi mesela.Hatta konu vardı bununla ilgili forumdaEdit: Konuyu buldum http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40630.0
teşekkür ederim.benden önceki sahibi değiştirdimi bilmiyorum, ben 90 binde aldım aracı, olmadı servis kayıtlarına bir baktırayım, eğer değişmediyse gerekeni yapmak lazım.
pompadamı değişecek acaba?
Benzinli araçlarda eğer yakıt filtresi mevcutsa ve tıkalıysa sadece motorun çalışmasını engelleyerek stop etmesine veya teklemesine neden olur, onun haricinde yangın gibi sorunlar oluşturmaz.
Eğer montaj düzgün olmaz ise dediğinizin dışında yangın durumu söz konusu olabiliyor.Filtre daha önceki mesajımdada belirttiğim gibi 80000 bakımında değişiyor ve elimde yapılan işlemler arasında yazıyor.Dediğiniz gibi 1 adet filtre var ancak 80000 km de değiştiriliyor.
2. yakıt filtresi eğer motor bölümünde ise ve giriş çıkış hortumları çok ivedi bir şekilde takılmışsa elbette buradan püskürecek olan basınçlı benzin yangına sebep olabilir. Bahsettiğiniz 2. filtrenin Corollanın neresinde olduğunu öğrenebilirmisiniz?
Koltuğun altında olan filtre değişiyor yanılmıyorsam zaten başka filtre yok(kitapçıkta bakım için yakıt filtresi kısmında depo içindekide dahil diyor) ancak servis faturasında 1 adet yakıt filtresi olarak geçiyor.
Koltuk altı derken sanırım arka koltuktan bahsediyorsunuz ve onun altında da yakıt deposu mevcut.Kitapçığınızda yakıt deposu içindeki ön filtrenin değişmesi/kontrol edilmesi gerektiği ibaresi var mı?Yoksa, filtre değişimi konusunda "*Yakıt filtresi mevcut modellerde" diye yıldızlı uyarımı var?
Yok hayır sadece dediğim gibi yakıt filtresi(depo içerisindeki dahil) şeklinde bir ibare var.Arka koltuk çıkarılıyor hemen altında şamandıradan ayrılıp yeni filtre takılıyor.
O zaman demek ki 2007'den itibaren benzinlilerde depo içi filtre değişiminden vazgeçildi. Servis müdürü bir arkadaşım değişim yapılmadığından bahsetmişti.