0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Belli sıcaklıgın altında kızdırma bujileri devreye girer.Acaba çok sogudugunda devreye girerken çalışma sıcaklıgının altındaki ısılarda devreye girmiyor olabilirmi?
crank position sensöründen olabilir mi? bu sensör kontrol edildi mi? toyota da duymadım ama eski aracım renault'da bu sensörden dolayı aynı ibareleri gösteriyordu.
Ön ısıtma bujileri herdaim devreye giriyorlar, sadece sıcak havalarda çabucak istenen ısıya ulaştıklarından yarım sn'de hazır oluyor.Fakat, belirttiğiniz gibi motor yarı sıcak iken arıza üretebilirler, onları kontrol eden mekanizma/sensör kontrol edilmeli.Katılıyorum, o nedenle yetkili serviste ECU'dan arıza raporu alınmalı.
Arkadaslar arabamı yarı saat önce yetkili servise bıraktım, onlar da herhangi bir kılcal çatlak olup olmamasından şüphelendiler, kontrol edecekler. İnşaallah büyük bir arıza çıkmaz, yapılanlar içerde paylaşırım arkadaşlar, yardımlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Arkadaşlar bugün aracımı Antalya'ya Toyota yetkili Servisi'ne getirdim. Ustanın kurduğu ilk cümleyi söylüyorum. 'Birkaç hün öncede böyle bir araç gelmişti, beynini değiştirdik, %90 beyinden' dedi. Zaten bilgisayara takınca aracın beynine de giriş yapılamıyormuş. Gelişmelerden haberdar ederim, bu gece Antalyadayım.