Gönderen Konu: Auris için Ana ünite bass anfi  (Okunma sayısı 2630 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 41 R 9776
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Auris için Ana ünite bass anfi
« : Mayıs 15, 2013, 16:08:09 »

Toyota Club Türkiye

Auris için Ana ünite bass anfi
« : Mayıs 15, 2013, 16:08:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris için Ana ünite bass anfi
« Yanıtla #1 : Mayıs 15, 2013, 16:22:14 »
Güzel cihazlar ancak fiyatlar yüksek gibi.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2013, 16:23:18 »
Özellikle amfinin fiyatı.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 41 R 9776
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 15, 2013, 16:41:18 »
Alternatif olarak önerilineriniz nedir ? Birazda o yüzden açtım konuyu :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2013, 17:20:26 »
aktepe sounddan ben multimedya sistemini taktırdım navigold gayet memnunum forum içinde aratırsan paylaşımlarımı görebilirsin :)
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 41 R 9776
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2013, 19:39:36 »
Araçta başka bir ekipman taktırdınızmı bass anfi vs :) Teybin ses kalitesi nasıl herhangi bir - 'si varmı kullanan  birinin yorumları önemli :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 15, 2013, 21:30:52 »
Mid takimi olarak İnfinity tavsiye ederim, amfide sony bass bence bu araca gereksiz.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 15, 2013, 21:54:22 »
Birinci olarak söylemek istediğim araca uyumlu aldığınız cihaz bir çok özelliği içinde barındırmasına karşın piooner ve kenwood alpine gibi ses üzerine ihtisas yapmış birçok marka kadar kaliteli ses çıkışlarına sahip olduğunu düşünmüyorum. Bunun yerine universal bir çerçeve ile kaliteli bir markanın double din cihazını almanızı tavsiye ederim. Evet içinde bir çok özellik olmayabilir ama ses konusunda üzerine düşeni yapar.

2. olarak .. Auris bagajının yarısını bu kabine ayırdığına göre yanlız takılıyorsun.  Eğer bagaj işime yaramaz diyorsan sorun yok.  Tavsiyem pandizot..

3. olarak.. amfi pahalı ama marka olarak eder etmez ona bişi diyemem. Bu 3 lüyü bozan tek şeyin teyp olduğunu düşünürsek amfi uçuk kalır bunların yanında..

ek olarak..

muhtemelen kurduğun sistemde basslardan dolayı müziği fazla hissedemeyeceksin, hatırladığım kadarıyla aurisin ses sistemi çok üst düzeyde değildi. muhtemelen bir kaç kompenant ilavesi isteyecektir.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 41 R 9776
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 15, 2013, 23:31:55 »
Birinci olarak söylemek istediğim araca uyumlu aldığınız cihaz bir çok özelliği içinde barındırmasına karşın piooner ve kenwood alpine gibi ses üzerine ihtisas yapmış birçok marka kadar kaliteli ses çıkışlarına sahip olduğunu düşünmüyorum. Bunun yerine universal bir çerçeve ile kaliteli bir markanın double din cihazını almanızı tavsiye ederim. Evet içinde bir çok özellik olmayabilir ama ses konusunda üzerine düşeni yapar.

2. olarak .. Auris bagajının yarısını bu kabine ayırdığına göre yanlız takılıyorsun.  Eğer bagaj işime yaramaz diyorsan sorun yok.  Tavsiyem pandizot..

3. olarak.. amfi pahalı ama marka olarak eder etmez ona bişi diyemem. Bu 3 lüyü bozan tek şeyin teyp olduğunu düşünürsek amfi uçuk kalır bunların yanında..

ek olarak..

muhtemelen kurduğun sistemde basslardan dolayı müziği fazla hissedemeyeceksin, hatırladığım kadarıyla aurisin ses sistemi çok üst düzeyde değildi. muhtemelen bir kaç kompenant ilavesi isteyecektir.

Teyp konusunda hemfikir sayılırız fakat malum aurislerde teyepten vitese kadar bir bütün şeklinde geliyor diğer markların double dinini takarsam konsol bütünlüğü bozulacak + direksiyon kumandaları çalışmayacak yada ek aparat ile çalışacak bagaj konusunda sıkıntım yok aracı tek başıma kullanıyorum bagaj yıkamadan yıkamaya açılıyor fakat anfi ve bass konusunda kararsızım açıkçası stock ses sisteminin tizleri tatmin ediyor fakat bass girince işin içine hiç bir şey kalmıyor daha çok cızırtıya dönüyor iş :S

Mid takimi olarak İnfinity tavsiye ederim, amfide sony bass bence bu araca gereksiz.

başlangıç olarak mid takımı almam zor bütçemi aşar fakat tatmin etmezse mecbur mid de alacağım iler ki zamanlarda bass olmadan da müziğin pek tadı çıkmıyor yada diğer araçlardan alıştığım için beni tatmin etmiyor bassı açınca yüksek ses ile dinleyemiyorum bassı kısınca da sanki telefondan çalıyormuş gibi oluyor  :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 16, 2013, 00:49:12 »
Aurisime ses sistemi yaptırmak istiyorum ortalama 2000Tl ayırdım bu iş için

bu cihazlar nasıl olur sizce kullananlar var mı veya başka önerebilceğiniz ürünler ?

http://www.aktepesound.com/?urun-3228-TOYOTA-AURIS-LF8400T-DVD-NAViGASYON-VE-MULTiMEDYA-SiSTEMi.html
http://www.aktepesound.com/?urun-3900-ALPINE-SBG-1244BP-30-CM-KUTULU-BAND-PASS-SUBWOOFER.html
http://www.aktepesound.com/?urun-3751-ALPINE-MRX-M50-DiJiTAL-MONO-AMPLiFiKATOR.html

2 tane mid bass koydun mu yeter yaa , ne gerek var o kadar para vermeye ? tabi zevk meselesi :)
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 41 R 9776
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2013, 11:34:33 »
Şu anlık kapıları söktürmek istemiyorum orjn hop. bass larını sevmiyorum tizler başlangıç için yeterli :) Teyp markası konusunda hala kararsızım ayrıca nerede yaptıracağım konusunda :S Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz yerlerde var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 21, 2013, 12:12:11 »
bence hiç bulaşmayın :) orjial orjinaldir yaptırdıktan sonra diceksiniz azdaha üstü olsun bu işin sonu yok ben yandım sizler yanmayın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 21, 2013, 12:17:30 »

ek olarak..

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 21, 2013, 18:51:58 »
İmzamda Opel Corsa'da yazılı olanları aynen Corolla'ma geçirdim.

Temel olarak konuşacak olursak, aracınızın üstündeki orjinal hoparlörler her sesi çıkarmayı deneyen tipte. Kaliteli bir müzik dinlemek için ise gerekli olan bunun tam tersini yapmaktır, her hoparlörün tek görevi olmalı ve görevlerine göre de yerleri seçilmeli.

Eğer bir sub-woofer ekleyecekseniz, müzik kalitesinde bir düşüş yaşayacaksınız, mid ve tiz sesler bas içinde boğulacaktır. Kesinlikle ve kesinlikle mid-tiz takımı tavsiye ediyorum.

Hoparlör alırken dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi de dinlediğiniz müzik zevkine hitap edeni seçmektir, bir marka her kulağa hitap eden hoparlör çıkaramaz, bunun için deneme standlarında ürünleri denemenizi tavsiye ederim.

Ana ünite de alacağınız ses kalitesinde önemli rol oynamakta, ben orjinal Corolla teybini kullanıyorum ve açıkçası yeterli değil, fakat yol bilgisayarı teybin üzerinde olduğundan değiştiremedim.

Alpine markasını senelerdir kullandığım için yorumlarımı yapayım;

Alpine hoparlörlerin tınısı kulağıma hoş geliyor, hafif metalik tınıları olduğunu kabul etmek gerekir. Sub-woofer konusunda Alpine tam benim istediğim düzeyde ürünler çıkarıyor, aracın içerisinde bas ne kadar size vurursa vursun dışarıdan sadece müziğiniz duyuluyor, yoldan geçen insanların içine güm güm vuran tipte değiller, basınızdan sadece kendiniz rahatsız olursunuz.

Kullanım ömrü olarak ise, imzamdaki bütün ürünleri 2.5 senedir kesintisiz kullanmaktayım. En ufak bir sorunum olmadı şimdiye kadar. Asker uğurlamaları vb. durumlarda sınırları zorlanmasına rağmen.

Kısaca özetlemek gerekirse, eğer hoparlör değişimine gitmeyecekseniz, sub-woofer tercihinizi "aktif sub-woofer" olarak adlandırılan modellerden yana kullanmanızı tavsiye ederim.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #14 : Kasım 10, 2013, 22:21:10 »
ana ünitenin sesini açınca woofer devredışı oluyor anfi mi yetersiz teyp mi yetesiz ? amfi 2 kanal mono bass 250 rms hertz 30 cm woofer