Gönderen Konu: Rolanti ve Vuruntu Sorunu  (Okunma sayısı 3241 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 2 kere teşekkür etti
Rolanti ve Vuruntu Sorunu
« : Mayıs 15, 2013, 14:16:46 »
Arkadaşlar 2000 model Toyota cor. terra (4aFe Motorlu)  lpg/benzinli bir aracım var. benzinde ve 2-3 bin devir arasında kullanırken gazdan ayağımı çektiğimde vuruntu yapıyor eğer debriyaja basarsamda devir saati neredeyse 0'layıp stop edecekmiş gibi oluyor ama kendini toplyor. Devir saati düşük devirde kullandığımda çok fazla düşmüyor ama  gazdan ayağımı çektiğimde 1-2 bin arasında vuruntu sorunu devam ediyor. Lpg de vuruntu yok ama rolanti sorunu devam ediyor. Bir Ustaya gösterdim. Sorun yok benzinde uzun zaman kullanılmadığından dedi. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlardan çözenler varsa nasıl çözdüler? Çözüm önerisi olan bilgili ardaşların da mesajlarını bekliyorum. Saygılar...

Toyota Club Türkiye

Rolanti ve Vuruntu Sorunu
« : Mayıs 15, 2013, 14:16:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Rolanti ve Vuruntu Sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 15, 2013, 18:23:20 »
Biraz benzinde kullanın derim ayrıca benzini iyi bir benzinlikten alın derim yakıtla ilgilide olabilir başıma geldiği için söylüyorum.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 16, 2013, 08:23:01 »
Dediğiniz gibi bir kaç gündür marka bir şirketten doldurdum kullanıyorum. bir fark yok gibi ama sonucu bir kaç hafta sonra görücez hocam teşekkürler. Yinede çözüm önerisinde bulunanları bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2013, 16:40:46 »
Arkadaşlar aracı benzinde bir kaç hafta kullandım ve biraz devirli kullandım şikayetler hatırı sayılır seviyede azaldı. bir iki hafta lpg'de kullandıktan sonra yine deneyim dedim sorunlar yine tekrarlıyor. Artık lpg de sürüyorum fazla kafaya takmamak en iyisi. kurcaladıkça kurdu çıkıyor hesabı olacak yoksa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 08, 2013, 12:38:06 »
Arkadaşlar aracı benzinde bir kaç hafta kullandım ve biraz devirli kullandım şikayetler hatırı sayılır seviyede azaldı. bir iki hafta lpg'de kullandıktan sonra yine deneyim dedim sorunlar yine tekrarlıyor. Artık lpg de sürüyorum fazla kafaya takmamak en iyisi. kurcaladıkça kurdu çıkıyor hesabı olacak yoksa.

Benzinde kullanırken keşke wurth enjektör temizleyici koysaydınız daha iyi açılırdı yollar. Ayrıca gidip lpgyi ayarlatın derim.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 15, 2013, 17:09:54 »
hocam ayni sorunu bende 2002 1.4 terra da yasadim ustamin onerisi motor ozellikle osguk oldugu zamanlarda biraz rolantide calistirmami onerdi calistirir calistirmaz hemen hareket etmemek isede yaradi bilgin olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2013, 23:20:04 »
merhaba. benim araba karbüratörlü ama aynı şekilde lpg ve benzinde rölanti durumu çok değişken.

örneğin lpg de rölanti sorunsuz oluyor, benzine aldığımda rölanti yüksek. ya da giderken boşa aldığımda 80 le falan diyelim lpgde araba stop ediyor. o yüzden boşa almıyorum.

sanırım bu lpg olayının ayarları karbüratör ve enjeksiyon sistemi açısından daha hassas. soğuk sıcak hava durumu, motorun ısı durumu, lpg deponun doluluğu, hatta gaz alınan yere göre bile değişiyor. karbüratörcüyü bir ziyaret etmem gerekiyor bu arada...
2004 Yaris 1,3 Sol vvt-i AT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 21, 2013, 09:34:14 »
Arkadaşlar bayrama memlekete giderken enjektör temizleyici wurthü bir deneyim dedim. araçta baya bir düzelme oldu lpg de kullanıp tekrar benzine aldımda da bir sorun olmuyor artık birde rolanti düşmesi probleminde dediğiniz gibi aracı marştan sonra hemen kaldırmamak,  biraz (10-15 sn) rolantide çalıştırmak gerçekten işe yarıyor. Bu arada benzinlikteki pompacı abi bunlara hiç gerek yok benzin zaten yakıcıdır ve de şirketler bazı katkı maddeleri kullanıyor dedi ama her şirket böle değil tabi benzinlik seçimi gerçekten önemli. ilgilinen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. kazasız-belasız-arızasız yolcuklar