Gönderen Konu: 2008 versodan dizel versoya geçmeye değer mi?  (Okunma sayısı 1738 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
2008 versodan dizel versoya geçmeye değer mi?
« : Mayıs 14, 2013, 00:46:18 »
Herkese selamlar. 2008 elegant verso sahibiyim. Dizel verso almak istiyorum. Özellikle trim kalitesi , ergonomi, yakıt , performans , servis masrafı açısından bu iki aracı değerlendirir misiniz ? Görüşleriniz ne olur ? Birde dizel versonun alt yapısı ile 2008 versonun altyapısı aynı mı acaba bilgisi olan var mı? Teşekkürler. :)

Toyota Club Türkiye

2008 versodan dizel versoya geçmeye değer mi?
« : Mayıs 14, 2013, 00:46:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 versodan dizel versoya geçmeye değer mi?
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2013, 09:16:34 »
tüm altyapı aynı sadece motorlar farklı doğal olarak tork değeri dizelde yüksek ancak ben her zaman benzinli araç kullanmayı tercih ederim,
ancak sizin yıllık yaptığınız km nedir bilmiyoruz eğer yıllık 30.000km yapacaksanız dizel size ekonomik olabilir , dizel verso zaten 2.0 otomatikman daha performanslı bir araç tabiki, ancak dizellerin olası turbo (her marka araç için geçerli) sorunlarında garantisiz olarak yaklaşık 6 -7.000 tl masraf çıkarabildiğini de göz ardı etmemek lazım
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2013, 16:55:38 »
Mohaç Bey,
Açtığınız son konulara bakarak yorum yapıyorum. Siz aracınızdan sıkılmışsınız; sert gelen direksiyonu, ses yapan camları, gaz tepki süresi , rölanti sorunu vs. bence imkanınız var ise size yeni kasaya geçmenizi tavsiye ederim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2013, 18:08:18 »
ben 2 yıla yakın bir süredir dizel verso kullanıyorum ,araba tek kelimeyle muhteşem ,satmaya kıyamadığım tek aracım bu oldu,arabayı ilk aldığım zaman debriyaj balatası fabrikasyon arızalı geldi,vites geçişleri zordu,sonra garantiden baskı balata komple değişti,şimdi süper
benzinli versodan sonra bu araba size uçak gibi gelir ,motoru çok güçlü,yakıtı lpg li corolla kadar,piyasadaki verso dizellerin yıllık vergisi bu sene 3 yaşını doldurduğu için 400 tl civarı ucuzlayacak ,sıfır bir versonun vergisiyle ,dizel versonun vergisi arasında  insanların abarttığı kadar bir fark kalmayacak .

dizel versonun  motoruna racechip ve pedalbox taktım , resmen 150 bin tl lik audilere kafa tutar oldu.böyle bir paraya, motoru güçlü,içi yayla gibi,dışdan jeepe benzeyen  araba sahibi olmak, gerçekten çok güzel.

yok turbo bozulur,yok enjektör bozulur,bu cins muhabbetler 5-10 yıl önce kaldı .devir dizel devri, heleki toyotanın dizeline kolay kolay bişey olmaz,(2011 model yağ yakan corolla lar hariç ,onlar fabrikasyon arızalı üretildi)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2013, 18:21:48 »
Selçuk Bey, valla haklısınız. Aslında aracı seviyorum, bugüne kadar bindiğim en ergonomik araç, ve aynı zamanda yol tutuşu mükemmel. Toyota'dan da vazgeçmediğime hiç pişman olmadım (birtakım kalite problemleri yaşamış olsam da...) Yeni kasayı da düşünüyorum, stili hoşuma gidiyor. Ama benzinli premium mu yoksa dizel mi karar veremiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 14, 2013, 18:30:46 »
Ahmet Bey, Corollalarda yaşanan şu turbo problemleri beni korkutuyor açıkçası. Bir de bu problem bazı arabalarda var bazılarında yok. Fakat dizel versodaki motorun aslında dizel avensis motoru olduğunu öğrenince internette biraz araştırdım, görüyorum ki 200.000 'e kadar ulaşan dizel avensisler var. Bu araçlarda hiç motor sıkıntısı oldu mu bilemiyorum... Dizel versoyu otobanda  kullanınca kendi aracımın performansının nerede olduğunu daha iyi anladım. Tabi bu kadar ağır ve büyük bir aracın yarış aracı olmasını beklemiyorum  ama en azından izmir'den ürkmez'e giderken tırmandığım dağ yolunda, araç full dolu iken sağ şeritten (traktör gibi) gitmeyi yada devri yükseltip bağırta bağırta çıkmayı istemiyorum artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 14, 2013, 22:46:20 »
Ahmet Bey, Corollalarda yaşanan şu turbo problemleri beni korkutuyor açıkçası. Bir de bu problem bazı arabalarda var bazılarında yok. Fakat dizel versodaki motorun aslında dizel avensis motoru olduğunu öğrenince internette biraz araştırdım, görüyorum ki 200.000 'e kadar ulaşan dizel avensisler var. Bu araçlarda hiç motor sıkıntısı oldu mu bilemiyorum... Dizel versoyu otobanda  kullanınca kendi aracımın performansının nerede olduğunu daha iyi anladım. Tabi bu kadar ağır ve büyük bir aracın yarış aracı olmasını beklemiyorum  ama en azından izmir'den ürkmez'e giderken tırmandığım dağ yolunda, araç full dolu iken sağ şeritten (traktör gibi) gitmeyi yada devri yükseltip bağırta bağırta çıkmayı istemiyorum artık.
dugularınıza canı gönülden katılıyorum, benim yaşadığım yerde dağlık bir yer ve ailece ağır insanlarız  :-[
 2008 corolla dizelimde bayırlarda resmen can çekişiyordu ,hele durduğu zaman kalkmak bilmiyordu,
güçlü bir araba arayışına girdim, o esnada versonun bu arabası satışa çıktı ve fiyatıda emsallerine göre gayet uygundu,hiç düşünmeden aldım ,anlıyacağınız bu arabayı alma nedenim tamamıyla motoru içindir ,
aldıkdan sonra aracın genişliğine öyle bir alıştıkki ,bundan sonra sedan bir arabaya sığamayız .

üzerindeki motor gerçekten kıymetli bir motor,aynısını avansisde kullanıyor ve o aracına 100 bin tl fiyat istiyor .bu arabada benim canımı sıkan tek kusuru yol bilgisayarı ve yakıt göstergesi çok saçma çalışıyor,
daha önce kullandığım 5 farklı toyotaya benzemiyor ,benzin deposu 55 litre, yakıt uyarı ışığı 38 litre deyken yanıyor ,depoda 17 litre varken, boşu boşuna ecel teri döktürüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2014, 22:36:30 »
69 km var dedi kalan mesafeye 193 tl ye 43 litre aldı
yani içinde en az 12 litre vardı
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai