Gönderen Konu: 1994 corolla dirksiyon titremesi ve jant şeçimi  (Okunma sayısı 2455 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
1994 corolla dirksiyon titremesi ve jant şeçimi
« : Mayıs 14, 2013, 00:13:32 »
öncelikle selam arkadaşlar bende 1994 xli var hızladığı zaman direksiyon çok titriyor 110 120 olduğunda resmen kolumdaki saatim sallanıyor ayrıca latiklerimi ve jantımı değiştirmek istiyorum 15" alsam sorun yaşarmıyım kimisi yaşarsın diyor kimisi yaşamazsın diyor arada kaldım 14" mi 15 " ince yanaklı mı ?
1.6xli 1994

Toyota Club Türkiye

1994 corolla dirksiyon titremesi ve jant şeçimi
« : Mayıs 14, 2013, 00:13:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1. Gülen bebek sesi 2) corollanin ekzoz sesi...
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 1994 corolla dirksiyon titremesi ve jant şeçimi
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2013, 01:52:09 »
Murat Bey, lastik havalarını kontrol edelim önce aşarı yüksekse belki bundan yapabilir. eğer lastik havaları normalse tamirciye gitmeden önce ön düzen ve balans ayarını iyi yapan birine göstermeniz bence daha mantıklı olur. bu işin ustası ön takım ayarları yapılırken eğer varsa sıkıntı olan kısımları size daha net söyler.

eğer jant ve lastikleri yeni alacaksanız rot balans ayarını ve hatta far ayarlarını ücretsiz yapan büyük firmalardan alın ki boş yere 50-60 tl para vermemiş olursunuz.

jant olayına gelince lastik ebatlarını %3 den fazla değiştirmemek daha mantıklıymış. lastik satan sitelerde bir hesaplama aracı var. Bu araçtan yardım alabilirsiniz. ben jantları değiştimeden önce şöyle bir hesap yapmıştım sizinle paylaşayım.

175 taban 70 yanak 13 jant
175 taban 65 yanak 14 jant
185 taban 55 yanak 15 jant

bu ölçüdeki lastikler birbirleriyle hemen hemen uyumlu. Benim arabada orjinalde 13 jant vardı. ustam her ne kadar orjinalini bozmayalım dediyse de ben 14 taktırdım. gayet hoş durdu. Amacım 15 jant almaktı ama araba 1,3 motor olduğu için motoru yorar diye taktırmaktan vazgeçtim.

benim şahsi düşüncem "yeni arabalardaki gibi ince lastik ve 15-16 gibi jantlar bence daha güzel durur" ama kaş yapalım derken göz çıkarmak durumu da var işin ucunda...
Dost gerçekleri..
Düşman işine geleni..
Deli ağzına geleni..
Aşık içinden geçeni söylermiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2013, 01:31:25 »
Aracımı ilk satın aldığımda aynı sorun bende de vardı lastiklerimde diş yoktu ve aşırı derece sertleşmişlerdi dediğiniz gibi 110~~120 lerde baya bi titreme yapıyordu..Sonrasında lastiklerimi yeniledim ve sorun tamamen çözüldü...Jant konusuna gelirsekte 14 ü tavsite etmem hangi jant ı takarsanız takın tekerlekler dolma gibi görünüyor :) bence 15 ideal. 16 dersenizde aracınız çok yorulur ve yakıtınız gözle görülür biçimde artar..
Gördüğünüz elde ettiğinizdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 15, 2013, 10:09:38 »
AE101 kasalar ön takımları çok saglam arçalardır .Çok yüksek ihtimal jatlarınızda balans vardır .Ayrıca alastiklerinizin sırt deseni bozulmuş olablir eger lastikleriniz düzgün ise iyi bir usta güzel bir balans ve lastik hava basıncı ayarı ile sorun çözülür.Düzelemeyecek durumda ise lastik jant alacaksanız .Büyük jant lastik hem aracı yorar hem araca yakıt artışı yapar .Fabrikasyon standardı 175.65.14 dür fakat bu araçların motorları güçlüdür 13 yıl bindim ordan biliyorum .185.65.14 en ideal lastik ölçüsüdür Jant seçimi olarak birçok marka model güzel yakışır .Lastik seçimi size kalmış
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 16, 2013, 14:06:19 »
120 de titreme yaparken boşa almadan ayağını gazdan çekince titreme devam ediyor mu ?
1993 Corolla Xl StationWagon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 16, 2013, 15:03:47 »
balans ayarı yaptırın jantlara ben yaptırdım 15 tl verdim hiç sıkıntı kalmadı ön düzeni bozmadan yaptırın derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 17, 2013, 12:14:44 »
120 de titreme yaparken boşa almadan ayağını gazdan çekince titreme devam ediyorsa balans ayarındandır , kesiliyorsa akislerdendir . Benim arabadada titreme var.
Şuan corollam toyotronic serviste akisler değişti, diskler torna oluyor.

(Düzeltildi) Gökhan Toy Teşekkürler
1993 Corolla Xl StationWagon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 22, 2013, 03:31:23 »
120 de titreme yaparken boşa almadan ayağını gazdan çekince titreme devam ediyorsa akislerdendir, kesiliyorsa balans ayarındandır. Benim arabadada titreme var.
Şuan corollam toyotronic serviste akisler değişti, diskler torna oluyor.

Balansı bozuk araçta, ayağınızı gazdan çekerseniz titreme devam eder, balans ayarı isminden anlaşılacağı üzere denge ayarıdır, lastik dönerken oluşan merkezkaç kuvvetinin dengelenmesidir prensip olarak, gaza basıp basmamanız bir değişikliğe yol açmaz. Sanıyorum ki tam tersini yazmak istediniz ve ufak bir hata yaşandı.

İlk mesaja dönecek olursam, belirttiğiniz derecede bir titreme durumu, yüksek ihtimalle jantlarınızda eğrilik olduğuna işarettir, fakat jant değiştireceğiniz için masrafa gerek yok benim fikrime göre. Fakat kış lastiğinizde mevcut jantlarınızı kullanacaksanız kesinlikle jantlar düzeltilmeli.

Sorununuzun kesinlikle rot ayarınızla alakalı olmadığını söyleyebilirim.

Son olarak ise, bijonlardan birinin sıkı diğerinin nispeten gevşek olması bile balans sorunu oluşturabilirken, jant-lastik satan firmaların lastik aracın üstünde değilken yaptıkları bedava balanslardan çok randıman beklememenizi tavsiye ederim. Ve de çok araç gördüm lastiği oturtamadıkları için 50-60gr kurşunlarla balans yapılmış, aslında 10-15gr'lık balanslı.

Ve tabi bence.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 23, 2013, 23:34:56 »
herkese teşekkür arkadaşlar lastikle cant aldım 14 aldım 185 60 14 sanırım yokohama 900 e geldi daha 120 basmadım konfor arttı resmen asvalt sesi bile azaldı hissettim resmen ama bu gün dikkatimi bişey çekti lastiklerin yönü olurmu benim sol traftaki lastikler üçgenleri yere doğru sosağdakiler yukarı doğru sıkıntı olur mu ki? balans ön tekere yaptı ama gelişi güzel yaptı tekrar gidicem
1.6xli 1994

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 24, 2013, 04:50:10 »
herkese teşekkür arkadaşlar lastikle cant aldım 14 aldım 185 60 14 sanırım yokohama 900 e geldi daha 120 basmadım konfor arttı resmen asvalt sesi bile azaldı hissettim resmen ama bu gün dikkatimi bişey çekti lastiklerin yönü olurmu benim sol traftaki lastikler üçgenleri yere doğru sosağdakiler yukarı doğru sıkıntı olur mu ki? balans ön tekere yaptı ama gelişi güzel yaptı tekrar gidicem

Her lastiğin olmamakla birlikte lastiklerin yönü vardır. Oklar lastiğin dönmesi gereken tarafı göstermeli.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 24, 2013, 15:37:58 »
ok dediğiniz üçgen gibi oluyor o zaman yanlış takmış cmts değiştiriyim o zaman arabanın çekişi tutuşu etkiler diye düşündümde
1.6xli 1994