120 de titreme yaparken boşa almadan ayağını gazdan çekince titreme devam ediyorsa akislerdendir, kesiliyorsa balans ayarındandır. Benim arabadada titreme var.
Şuan corollam toyotronic serviste akisler değişti, diskler torna oluyor.
Balansı bozuk araçta, ayağınızı gazdan çekerseniz titreme devam eder, balans ayarı isminden anlaşılacağı üzere denge ayarıdır, lastik dönerken oluşan merkezkaç kuvvetinin dengelenmesidir prensip olarak, gaza basıp basmamanız bir değişikliğe yol açmaz. Sanıyorum ki tam tersini yazmak istediniz ve ufak bir hata yaşandı.
İlk mesaja dönecek olursam, belirttiğiniz derecede bir titreme durumu, yüksek ihtimalle jantlarınızda eğrilik olduğuna işarettir, fakat jant değiştireceğiniz için masrafa gerek yok benim fikrime göre. Fakat kış lastiğinizde mevcut jantlarınızı kullanacaksanız kesinlikle jantlar düzeltilmeli.
Sorununuzun kesinlikle rot ayarınızla alakalı olmadığını söyleyebilirim.
Son olarak ise, bijonlardan birinin sıkı diğerinin nispeten gevşek olması bile balans sorunu oluşturabilirken, jant-lastik satan firmaların lastik aracın üstünde değilken yaptıkları bedava balanslardan çok randıman beklememenizi tavsiye ederim. Ve de çok araç gördüm lastiği oturtamadıkları için 50-60gr kurşunlarla balans yapılmış, aslında 10-15gr'lık balanslı.
Ve tabi bence.