Gönderen Konu: Uzun Yol Şoförlüğü Tecrübe İster. Tecrübelerimizi paylaşalım...  (Okunma sayısı 8290 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
En önemlisi, son kez bildiğimiz benzinciden aracın deposunu fullemek, çünkü sahil kasabalarına gidiyorsak, nereye gidersek gidelim, benzin kalitesi düşük olacaktır. Bilmediğimiz benzincinin yakıtıyla , aracımızı hor kullanmamalıyız
, ileriye dönük ve anlık büyük sıkıntılar yaşayabiliriz. Cruise control ümüz varsa, gideceğimiz yolun mesafesi hiç önemli değildir. Göbeğimiz varsa, kemer gevşetmek işe yaramayabilir. Eşofman veya iklim ve gideceğimiz yer buna uygunsa şort giyebiliriz. Yanımıza asla yiyecek almamalıyız, çünkü bunlarla midemizi doldururuz ve yol üzerindeki farklı alternatif lokantalarda, bambaşka zevkleri tadamayız. Sıla nın diskografisini cd ye kaydedersek, yaklaşık 1000-1100km yolu durmadan gidebiliriz. Hayırlı Yolculuklar.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
çoğu insanın bilmediği bir konuyu paylaşmak istiyorum

otobanda arıza yapan aracınızı karayolları görevlileri en yakın gişeye kadar bedava çekmektedirler, yapmanız gereken en yakın çağrı cihazından arayıp durumunuzu aktarmak.
polislere kanmayın, anlaştıkları çekicileri çağırıp size yardımcı olduklarını sanmayın sakın.
benden söylemesi
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
ben de önemli bir bilgi paylaşayım. yolculuk sırasında herhangi bir anda kalp krizi seviyesinde bir sıkışma, daralma vb. durum ile karşılaşıldığında arabada yardım edebilecek kimse yoksa mümkün olduğu kadar çabuk şekilde emniyet şeridi ya da emniyetli bir konuma yanaşmalı, dörtlü flaşörleri yakıp aracın arkasına (arkamızdan gelebilecek diğer sürücülerin bizi görebileceği bir konuma yani) geçip ayaklarımız yukarıda kalacak şekilde (bagaj kısmına dayanabilir) sırt üstü yere uzanmalıyız. böylece yardım alma ve hayata tutunma şansımız en üst düzeye ulaşacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Uzun yolda gece ve gündüz seyire göre seyehatimiz sırasında dikkat etmemiz gereken konularda farklılaşıyor tabi.

1. Otobanda ve ya duble yolda değilsem ve özellikli ilçeyi illere bağlayan ara yollardan geçiyorsam gece sürüşlerinde en çok korktuğum ve dikkat ettiğim konu römorkunda hiçbir ışık sistemi ve reflektör olmayan kara kutu gibi görünün traktörler. Bu yüzden ara yollarda dikkatli gitmeye özen gösteririm. Çünkü bu yollarda yol aydınlatmaları yok ve şeritlerde bakımsızlıktan belli olmuyor yol adeta kara yılan gibi gözüküyor.

2.  Bir de gece yolculuğunda kamyon ve tır trafiği birhayli fazla olduğu için onları sollamadan önce en az iki üç kere selektör ile ikaz ederim.

3.  Karşılaşmalarda ve arkadan takiplerde kısa farla kullanmaya dikkat ederim.

4.  Gündüz sürüşlerinde güneşin doğuşu ve batışına göre karşıdan etkilenmiyecek saatlerde yola çıkmaya dikkat ederim. Örneğin doğuya doğru gidiyorsam öğleden sonra, batıya doğru gidiyorsam sabah erken saatlerde güneş doğmadan yola çıkmaya özen gösteririm. 

5. Yasin beyin yazdıklarına aynen katılıyorum.

6. Hem gündüz hem gece uykusuz yola çıkmamaya özen gösteririm. Kaza saniye bile değil sanisyelik iş.

7. Mola verdiğim yerlerden beğendiklerimi aklıma not alırım ve birdaha ordan geçersem muhakkak aynı yere uğrarım. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kamyon ve tırların yoğun olarak mola verdikleri bir tesise girmiştim 5 kez aynı yere tekrar uğradım. kuru fasulyesi, sac kavurması ve menemeni harikaydı.

8. Tasarruflu sürüşten yanayım o yüzden yüksek hızlara asla çıkmam. Nasıl olsa gideceğim yere mutlaka gideceğim ha bir saat önce ha bir saat sonra. Önemli olan sağ salim ve güler yüzle gitmek. Bekleyenlerimize doyasıya sarılmak. Herkese keyifli ve kazasız belasız sürüşler. Sağlıcakla kalın.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
bana da bir usta limon yememi tavsiye etmişti. Gerçekten de faydası var, ekşi tat uyarıcı etki yapıyor. 1-2 çeyrek limon diriltiyor bence. bir de çay olayı var tabi. Ben şahsen termos aldım ve uzun yolda çayım hazır oluyor. Kazasız, belasız, cezasız yolculuklar herkese
                                                                                                                                                                                                  Aklimin bir kosesine yazdim. Tesekkurler.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
koltuk ayarını da unutmayalım. kısa kullanımda farketmeseniz bile uzun yolda sıkıntı çıkarır :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
koltuk ayarını da unutmayalım. kısa kullanımda farketmeseniz bile uzun yolda sıkıntı çıkarır :)

Benim gibi sonuna kadar yatırıp da gitmeyin , sonra çivileri görmez lastiği patlatırsınız mazallah :)
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi

+1
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
Fazlaca uzun hatta uzuuun yol gittiğim için çok ihtiyaç duyulacak 2 husus var. Kış ayları ise zincir ve eldiven çok önemli, kar lastiğine güvenmeyin her zaman.(bir de yola çıkmadan önce bir kaç kez sökme-takma antrenmanının faydasını görürsünüz). İkinci husus "havası inmemiş" stepne ve kriko.Bunlar da yolculuk öncesi muhakkak kontrol edilmeli.(hiç ummadık yerde ıssız,tlf çekmeyen bir yerde karşılaşabilirsiniz). Diğer hususları arkadaşlar büyük ölçüde yazmışlar, hepsine katılıyorum.
Ancak Yasin bey ile Ahmet Can beyin selektör yapma durumuyla ilgili sohbetinde sanırım bir düzeltme yapmam lazım. Öndeki araç sollamaya çıktıysa amenna, arkadan takip eden bekleyecek. Ancak arkanızdan gelip sizi geçmek için sinyal verip, selektör yapan bir araç varsa onun geçişini beklemek zorundasınız. "Ben sinyalimi verdim,ben daha öndeyim" mantığı doğru değil. Trafik kanununda sizin bir aracı geçmeniz için güvenli geçiş dediğimiz hususları (karşıdan gelen araç olmaması, sizi geçmeye çalışan araç olmaması,sollama yasağı olmaması) göz öünde bulundurmamız gereklidir.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Bir de en önemli durumlardan biri de inat etmemek, bırakın kim ne yapıyorsa yapsın.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Sollamalar özellikle akşamları. adamın farı çok uzaktaymış gibi geliyor ama sollamaya çıktığın anda tamponunda. ilk otoyol tecrübemden edindiğim bir tecrübe...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Bu gün karşıma sol şeritte tam sollama anında bi 5x10 diye tabir edilen bi kalas çıktı ki sormayın son anda kırdım kurtardım ama siz bi de beni düşünün.. 1 metre uzunluğunda bi kalası aracın altına alsanız o hız da mazallah takla bile attırır.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Bu gün karşıma sol şeritte tam sollama anında bir 5x10 diye tabir edilen bir kalas çıktı ki sormayın son anda kırdım kurtardım ama siz bir de beni düşünün.. 1 metre uzunluğunda bir kalası aracın altına alsanız o hız da mazallah takla bile attırır.
Gecmis olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Herkes birşeyler paylaşmış tecrübelerini paylaşmış ne güzel.
Bende 1-2 şey yazayım.1) Olabildiğince en uzak noktaya bakmaya çalışın, yolun ufkuna bakın. Allah korusun bir kaza olur, yol çökmesi olur önceden görüp zincirlemeye girilmez yada tehlike önceden savuşturulur sıkıntı olmadan.
2) Virajlara girerken yol çizgilerini asla kaçırmayın, araç viraja burnunu soktuğu an gaza yavaşça dokunun. Virajlarda ne olursa olsun frene fazla basmayın.
3) Yolculuğun tadını keyfini çıkarın, hız yapacam diye strese gireceğime keyifli keyifli müziğimi dinler sohbetimi ederim. Yeri gelince basın ama gerekmesin o yer :)

Gece yolu tecrübesi olmayanlar yola sabah çıksın. Ve sabah yada akşam güneş doğuş yada batış saatlerine dikkat etsinler. Eğer güneşi karşınıza alırsanız zehir olur o yol.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar herşeyi yazmış ben de eğer uzun yola gidiyorsam asla yol kenarındaki lokantalardan yemek yemem,Hiç üşenmem 5 km fazla yol yapar şehir içinde hem daha güvenli hem daha ucuza yemek yerim :)
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
geçen hafta sakaryadan ağrı doğubeyazıta gittim
1450 km ve 16 saatte vardık 2 şöför ve kısa molalar vererek
ablamların tayini çıkması dolayısıyla onlarla birlikte  gitmek durumda kaldım ve 2 gün sonra uçakla döndüm
araç skoda fabia idi araç güzel ve rahat yalnız hız sabitleyiciyi gerçekten çok aradım
uzun yolda siz siz olun hız sabitleyicisiolmayan araçla gitmeyin
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
geçen hafta sakaryadan ağrı doğubeyazıta gittim
1450 km ve 16 saatte vardık 2 şöför ve kısa molalar vererek
ablamların tayini çıkması dolayısıyla onlarla birlikte  gitmek durumda kaldım ve 2 gün sonra uçakla döndüm
araç skoda fabia idi araç güzel ve rahat yalnız hız sabitleyiciyi gerçekten çok aradım
uzun yolda siz siz olun hız sabitleyicisiolmayan araçla gitmeyin
bizim arabaları çöpe mi atalım?
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
bana kalırsa arabanın anahtarınıda almalıyız :D