Gönderen Konu: Ortalama yakıt tüketimi sayacı...(lt/100 km.)  (Okunma sayısı 1647 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
Ortalama yakıt tüketimi sayacı...(lt/100 km.)
« : Mayıs 13, 2013, 13:55:21 »
Merhabalar;
Dizel Manuel Auris kullanıcısıyım, ortalama yakıt tüketimi son 2000 km.'lik kullanım zarfında 6,6'lardan 5,9'lara kadar indi. (Arabayı aldığımdan beri bu sayacı hiç sıfırlamadım.) Bu kadar kısa sürede (2-3 ay) böyle bir düşüş sağlayabilmem için son 2.000 km.'yi 3 lt/100 km. civarında bir ortalama ile kullanmam gerekiyor ki durum imkansıza yakın. Durum böyle olunca bu sayacın çalışma prensibinin daha farklı olduğu aklıma geliyor. Sanki hesabı en baştaki km üzerinden değilde, son katedilen km. üzerinden yapıyor gibi görünüyor. Bilgi sahibi olan varsa ve açıklarsa çok sevinirim. Teşekkürler... 

Toyota Club Türkiye

Ortalama yakıt tüketimi sayacı...(lt/100 km.)
« : Mayıs 13, 2013, 13:55:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
Ynt: Ortalama yakıt tüketimi sayacı...(lt/100 km.)
« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2013, 13:58:11 »
Benim dizel Auris'te aynı Tarkan bey..Yol bilgisayarı 6-7 lt civarı gösteriyor :(  Fakat gittiğim km bakıyorum,onunla alakası yok.
Anlamadım gitti bu işi..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 13, 2013, 14:01:10 »
Bana çok ahımşahım bir durum var gibi görünmedi. Soğuk havalardan sonra normaldir diye düşünüyorum. Şu geçirdiğimiz 2-3 aylık aman en minimum yakıt sarfiyatının yapıldığı zamanlardanbiridir.
2012 Auris 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 13, 2013, 14:16:43 »
Bana çok ahımşahım bir durum var gibi görünmedi. Soğuk havalardan sonra normaldir diye düşünüyorum. Şu geçirdiğimiz 2-3 aylık aman en minimum yakıt sarfiyatının yapıldığı zamanlardanbiridir.

Tamam havaların ısınmasıyla sarfiyatın düşmesi normal ama; 5,9'a düşmesi için çok düşük değerlerde kullanmam gerekiyor. Kullanım şartlarında dir değişiklik olmadı. Hemen hemen aynı yolları kullanıyorum. (13.000*6,6+2.000*X)/15.000    X değeri(son 2.000 km'deki kullanım oranı) 3'ün bile altında çıkıyor????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 13, 2013, 15:31:22 »
Tamam havaların ısınmasıyla sarfiyatın düşmesi normal ama; 5,9'a düşmesi için çok düşük değerlerde kullanmam gerekiyor. Kullanım şartlarında dir değişiklik olmadı. Hemen hemen aynı yolları kullanıyorum. (13.000*6,6+2.000*X)/15.000    X değeri(son 2.000 km'deki kullanım oranı) 3'ün bile altında çıkıyor????

Sizden başka aracı kullanan birisi var mı? Şayet olduysa onun sıfırlamış olabileceği ihtimali akla geliyor, yoksa bence de ortalama tüketim son sıfırlamadan itibaren yapılan km.nin ortalaması olması gerekir. Eğer başka birinin sıfırlaması mümkün değil diyorsanız, son 2.000 km.de daha önceki güzergahınızla aynı ise akla gelen ihtimal ortalama sıfıranmasa bile belli bir periyotta kendini sıfırlayabilir belki, ya da son 1000, son 5000 km.nin ortalamasını gösterebilir. Yani ortalamasını göstereceği km.nin bir üst sınırı olabilir.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 13, 2013, 15:57:40 »
Sizden başka aracı kullanan birisi var mı? Şayet olduysa onun sıfırlamış olabileceği ihtimali akla geliyor, yoksa bence de ortalama tüketim son sıfırlamadan itibaren yapılan km.nin ortalaması olması gerekir. Eğer başka birinin sıfırlaması mümkün değil diyorsanız, son 2.000 km.de daha önceki güzergahınızla aynı ise akla gelen ihtimal ortalama sıfıranmasa bile belli bir periyotta kendini sıfırlayabilir belki, ya da son 1000, son 5000 km.nin ortalamasını gösterebilir. Yani ortalamasını göstereceği km.nin bir üst sınırı olabilir.

Ben de böyle düşünüyorum Emre Bey; son 1.000 km. ya da 5.000 km.'yi baz alıyor sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Levent Erdal
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 05, 2013, 21:52:06 »
Arkadaşlar
Benim aurisim (dizel) 2200 km'de. hep kendi kendime soruyordum anlık yakıt tüketimi neden bu kadar sabit diye. Aracı teslim aldıgımda 6.9 idi zamanla 6.1 ve 6.2'ye sabitlendi. Sürüş stilim ne olursa olsun değişmemeye başladı. Ancak tesadüfen sıfırladım bu sayacı ve şimdi anlık olarak göstermeye başladı. Rahat kullandıgımda özellikle yokuş aşagı 4 lere kadar düşüyor ya da tersi durumlarda 7.5'lere kadar yükseliyor. Sanırım şimdi doğru göstermeye başladı sıfırladıktan sonra. Siz ne dersiniz?