0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bana çok ahımşahım bir durum var gibi görünmedi. Soğuk havalardan sonra normaldir diye düşünüyorum. Şu geçirdiğimiz 2-3 aylık aman en minimum yakıt sarfiyatının yapıldığı zamanlardanbiridir.
Tamam havaların ısınmasıyla sarfiyatın düşmesi normal ama; 5,9'a düşmesi için çok düşük değerlerde kullanmam gerekiyor. Kullanım şartlarında dir değişiklik olmadı. Hemen hemen aynı yolları kullanıyorum. (13.000*6,6+2.000*X)/15.000 X değeri(son 2.000 km'deki kullanım oranı) 3'ün bile altında çıkıyor?
Sizden başka aracı kullanan birisi var mı? Şayet olduysa onun sıfırlamış olabileceği ihtimali akla geliyor, yoksa bence de ortalama tüketim son sıfırlamadan itibaren yapılan km.nin ortalaması olması gerekir. Eğer başka birinin sıfırlaması mümkün değil diyorsanız, son 2.000 km.de daha önceki güzergahınızla aynı ise akla gelen ihtimal ortalama sıfıranmasa bile belli bir periyotta kendini sıfırlayabilir belki, ya da son 1000, son 5000 km.nin ortalamasını gösterebilir. Yani ortalamasını göstereceği km.nin bir üst sınırı olabilir.