Gönderen Konu: 1.0 Yaris Performans ?  (Okunma sayısı 7518 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.0 Yaris Performans ?
« Yanıtla #40 : Mayıs 14, 2013, 23:02:08 »
Allah razı olsun verdiğin bilgi için.. Birçok insan kullanmadan sadece motor hacmine bakıp yorumda bulunuyor .. Dışarıdan bakıldığında da olumsuz bir iz bırakmakta idi 1.0'lar.. Suan içimde bir şüphe kalmadı.. Fakat hala düzgün temiz ve az km'li araç bulamadım ona üzülmekteyim..
estafurullah ne demek yardımcı olabildi isem ne mutlu. evet haklısınız yaris çok zor bulunuyor bizde çok aradık hep 100.000 km 150.000 km vardı. bu da 2,500 tl daha pahalı idi olsun dedik. km düşük artık fazlasına filan bakmadık. ama geçen izmir üçkuyular da d4d 2007 model otomatik vardı 56.000 km de yalan olmasında 23.000 tl istiyorlardı. bu arada izmir tokullarda vardı fikir vermesi bakımından; bu arabaları gördüm temiz ve servis bakımlılar. ben beğendim. aşağıda linkini veriyorum.
http://www.tokullar.com.tr/ikinciel/otodetay.aspx?id=697
http://www.tokullar.com.tr/ikinciel/otodetay.aspx?id=696
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 14, 2013, 23:02:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #41 : Mayıs 14, 2013, 23:17:02 »
Fakat benim bütçem maximum 15.000 tl
Sen Ol da
İster Yar Ol
İster Yara..
TOYOTAAAA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
Sen Ol da
İster Yar Ol
İster Yara..
TOYOTAAAA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 15, 2013, 01:48:48 »
İlanlara bakabilir misiniz? Bunlar bana makul geldi ..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-boya-yok...kaza-yok-sifir-hata-orjinal-km...ilk-sahibinden-122183838/detay/

Bu ilanda renkten dolayı çekimser kaldım;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-bayandan-orjinal-muayyer-servis-bakimli-yaris-1.3-luna-119649338/detay/
malum toyotanın parçası pahallı ,alırken ucuz alacam diye dökük araba alma ,sonra başın çok ağrır.bu arada citroen c1 lerde toyotanın 1.0 motoru kullanılıyormuş fiyatlarıda sizin bütçeye yakın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Mayıs 15, 2013, 01:55:58 »
İlanlardaki sorunlu mu peki ?
Sen Ol da
İster Yar Ol
İster Yara..
TOYOTAAAA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Mayıs 15, 2013, 01:58:31 »
Toyota'dan başka düşünmem ama..
Sen Ol da
İster Yar Ol
İster Yara..
TOYOTAAAA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #46 : Mayıs 15, 2013, 02:00:33 »
ikiside dökük duruyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Mayıs 15, 2013, 02:01:25 »
Oysa kazasız belanız servis bakımlı araçlar .. Neresinden anlaşılmakta peki..
Sen Ol da
İster Yar Ol
İster Yara..
TOYOTAAAA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #48 : Mayıs 15, 2013, 02:11:40 »
Oysa kazasız belanız servis bakımlı araçlar .. Neresinden anlaşılmakta peki..
arabadaki renk tonlarına bak,hepsi aynımı diye,kaportadaki,kapılardaki ,tampondaki, açıklıklar simetrikmi?güneşde çok fazla kaldığından,boyada güneş yanığı oluşur, farlardan,stoplardan anlaşılır.
direksiyon,vites ve körüğü,çok aşınmışmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Mayıs 15, 2013, 02:29:36 »
Boya takıntım yok ve güneş yanığı o kadar senelik arabalarda pek normal
Sen Ol da
İster Yar Ol
İster Yara..
TOYOTAAAA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mayıs 15, 2013, 11:08:21 »
Boya takıntım yok ve güneş yanığı o kadar senelik arabalarda pek normal
onur bey
merhaba
her ikisinde baktım. "bayandan araba" çok iyi demek değil bilakis nasıl kullandığını bilemeyeceğin için, bayanda almanın arızasız çok iyi kullanıdığını göstermeyeceği için (hatta bazen uzun vadede, bilinçsiz kullanımlarda daha da problem çıkartabilir.) hatta İstanbul da kullanıldığı için sıkıntı yaratabilir şeklinde bir yaklaşımda bulunabilirim. sadece resimden baktığımızda ise km ve yıl avantajına göre karar verip yetkili servise 2 el kontrol isteği ile servis kayıtlarının kontrol edilmesi sonrasında, boya ve diğer aksamın kullanım seviyelerinin kontrolü sonucu araba hakkında tam olmasada bilgi edinebilirsiniz. tabiki servisten alacağınız rapor sonrasında aynı yerlerden arıza çıktığında da kontrolü gerçekleştiren servisi bu kontrol alanlarından sorumluluk almalarını da  sorgulayın. yani servis te verdiği rapor arkasında durmalı. (bir rapor veriyorlar. bizde almıştık. hakikatten baktıkları yerden hiç bir şey çıkmadı.) tabiki satın alımda, kaza sonrası kaporta boya ve onarımında veya satış ta araba rengi çok önemli. mesela gri hiç anlayamadığım bir nedenle en çok tutulan renktir. hızlı satılır tercih edilir. bütün bunlardan sonra ben olsam 2003 modeli tercih ederdim. lastiklerine bakmayın diş olması sıhhatli anlamına gelmez. artık aldıktan sonra bakacaksınız. şimdiden hayırlısı olsun. sağlıcakla kalın. selamlar
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 15, 2013, 14:56:24 »
Volkswagen kalitesi oldugundan ve uygun fiyat aralığından dolayı polo düşünmüştüm

Volkswagen kalitesi eskisi gibi değil, polo sahipleri direksiyondaki derinin soyulmasından şikayet edip servise gitmiş, servis garantiye girmez diyerek geri yollamış, şikayetvar.com a bi bakın, polo yaris e göre dar, 1,2 polo arkadaşımda vardı performansı rezil, tüketimi fazla, servis pahalı... insanlar sırf alman diye alıyorlar fakat kalite olarak ben kesinlikle almam.

Benim yaris 1,33 fakat uzun yolda bi 100-150 km kadar 1.0 yaris le beraber gittik, performans olarak beni şaşırttı diyebilirim, 1,33ün performansı gerçekten çok çok iyi fakat 1,0 da yeterli olur diye düşünüyorum, belki araba yüklü yokuşlarda 2nci vitesle çıkarsınız ama şehir içinde ekonomisi, kullanım kolaylığı ve geniş iç hacmiyle çok rahat edersiniz. Bu fiyata alabileceğiniz ekonomi+performans+sağlamlık+hacim başka araç bulamazsınız. içindeki malzeme kalitesi için bişey diyemem, 1,33lerin direksiyonu filan daha kaliteli (deri) ama bence çok sorun olmaz. Kullanma imkanı bulursanız içiniz daha rahat eder..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Mayıs 15, 2013, 19:46:55 »
onur bey
merhaba
her ikisinde baktım. "bayandan araba" çok iyi demek değil bilakis nasıl kullandığını bilemeyeceğin için, bayanda almanın arızasız çok iyi kullanıdığını göstermeyeceği için (hatta bazen uzun vadede, bilinçsiz kullanımlarda daha da problem çıkartabilir.) hatta İstanbul da kullanıldığı için sıkıntı yaratabilir şeklinde bir yaklaşımda bulunabilirim. sadece resimden baktığımızda ise km ve yıl avantajına göre karar verip yetkili servise 2 el kontrol isteği ile servis kayıtlarının kontrol edilmesi sonrasında, boya ve diğer aksamın kullanım seviyelerinin kontrolü sonucu araba hakkında tam olmasada bilgi edinebilirsiniz. tabiki servisten alacağınız rapor sonrasında aynı yerlerden arıza çıktığında da kontrolü gerçekleştiren servisi bu kontrol alanlarından sorumluluk almalarını da  sorgulayın. yani servis te verdiği rapor arkasında durmalı. (bir rapor veriyorlar. bizde almıştık. hakikatten baktıkları yerden hiç bir şey çıkmadı.) tabiki satın alımda, kaza sonrası kaporta boya ve onarımında veya satış ta araba rengi çok önemli. mesela gri hiç anlayamadığım bir nedenle en çok tutulan renktir. hızlı satılır tercih edilir. bütün bunlardan sonra ben olsam 2003 modeli tercih ederdim. lastiklerine bakmayın diş olması sıhhatli anlamına gelmez. artık aldıktan sonra bakacaksınız. şimdiden hayırlısı olsun. sağlıcakla kalın. selamlar
2003 model'in plakasının üstü, logonun ise altındaki yer sinir bozucu geldi.. Bu düzeltilebilir bir problem midir?
Sen Ol da
İster Yar Ol
İster Yara..
TOYOTAAAA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Mayıs 15, 2013, 21:16:16 »
Volkswagen kalitesi eskisi gibi değil, polo sahipleri direksiyondaki derinin soyulmasından şikayet edip servise gitmiş, servis garantiye girmez diyerek geri yollamış, şikayetvar.com a bir bakın, polo yaris e göre dar, 1,2 polo arkadaşımda vardı performansı rezil, tüketimi fazla, servis pahalı... insanlar sırf alman diye alıyorlar fakat kalite olarak ben kesinlikle almam.

Benim yaris 1,33 fakat uzun yolda bir 100-150 km kadar 1.0 yaris le beraber gittik, performans olarak beni şaşırttı diyebilirim, 1,33ün performansı gerçekten çok çok iyi fakat 1,0 da yeterli olur diye düşünüyorum, belki araba yüklü yokuşlarda 2nci vitesle çıkarsınız ama şehir içinde ekonomisi, kullanım kolaylığı ve geniş iç hacmiyle çok rahat edersiniz. Bu fiyata alabileceğiniz ekonomi+performans+sağlamlık+hacim başka araç bulamazsınız. içindeki malzeme kalitesi için bişey diyemem, 1,33lerin direksiyonu filan daha kaliteli (deri) ama bence çok sorun olmaz. Kullanma imkanı bulursanız içiniz daha rahat eder..
Performans konusunda sagolsun arkadaşlar içime su serpti.. Tek sıkıntı 15.000e az kmli temiz yaris bulamamak
Sen Ol da
İster Yar Ol
İster Yara..
TOYOTAAAA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mayıs 18, 2013, 09:27:59 »
Herkese merhaba. Önceki aracım 2011 model 1.6 Comfort extra Corollaydı. 15 gün önce sattım. Satma sebebim aracı son 1yıldır aracı hergün şehir içinde yoğun olarak kullanıyor olmam ve benzin sarfiyatına yetişemememdi. Hiç LPG il araç kullanmamış biri olarak LPG tattırmayı da hiç düşünmedim. Uzun lafın kısası % 99 sehir içinde kullanılacak bir araç tercihine yöneldim. Corsa, Polo, Jazz derken yine Toyota sorunsuzluğundan vazgecemeyerek 2011 model 22 bin km de yaris 1.0 terra sporty aldım. Malum performans konusu benim de kafamı kurcalamadı değil hele ki 1.6 124 hp bir araçtan sonra.
İlk izlenimlerimi paylaşmak isterim. Sehir içi ilk hızlanmalar çok iyi. Aracı düşük devirlerde hemen vites arttırarak kullanmaya alıştığınızda resmen akıyor. Şehir dışında ise 120 km hızda rahat bir yolculuk yaparsınız motor sesi bu hıza kadar hiç de rahatsız edici değil. Direksiyonu corolla dan daha rahat dönüyor. Görüş açısı çok iyi bagaj haricinde dar olan hiçbir yeri yok. Arka koltuklardaki diz mesafesi şaşırtıcı derecede iyi.
Yakıt konusuna gelince; corolla da yol bilgisayarı verilerine göre; kış şartlarında şehir içi 100 km de 8.5 litre, yazları ise 7.5 litre; şehir dışı ortalama 6.4 litre yakıyordu. Yarisin şu an yol bilgisayarında şehir içi 5.7 yazıyor bu değer şehir dışında 5 e kadar düşer herhalde. Bu arada vergi, kasko, trafik sigortası vb.niz neredeyse yarı yarıya düşüyor.
Sonuç olarak corollanın üstünlüğü tabii ki tartışılmaz sonuçta ikisi ayrı sınıf araçlar. Ancak kullanım amacına göre şehir içi çok daha fazla kullanıyorsanız yaris corolladan yakıt tüketimi ve pratikliği açısından daha üstün. 1.0 motor alacak arkadaşlar ben tereddütlerimin boş olduğunu aracı biraz kullanınca anladım, umarım verdiğim bilgiler faydalı olur. İyi hafta sonları...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mayıs 20, 2013, 22:53:51 »
Herkese merhaba. Önceki aracım 2011 model 1.6 Comfort extra Corollaydı. 15 gün önce sattım. Satma sebebim aracı son 1yıldır aracı hergün şehir içinde yoğun olarak kullanıyor olmam ve benzin sarfiyatına yetişemememdi. Hiç LPG il araç kullanmamış biri olarak LPG tattırmayı da hiç düşünmedim. Uzun lafın kısası % 99 sehir içinde kullanılacak bir araç tercihine yöneldim. Corsa, Polo, Jazz derken yine Toyota sorunsuzluğundan vazgecemeyerek 2011 model 22 bin km de yaris 1.0 terra sporty aldım. Malum performans konusu benim de kafamı kurcalamadı değil hele ki 1.6 124 hp bir araçtan sonra.
İlk izlenimlerimi paylaşmak isterim. Sehir içi ilk hızlanmalar çok iyi. Aracı düşük devirlerde hemen vites arttırarak kullanmaya alıştığınızda resmen akıyor. Şehir dışında ise 120 km hızda rahat bir yolculuk yaparsınız motor sesi bu hıza kadar hiç de rahatsız edici değil. Direksiyonu corolla dan daha rahat dönüyor. Görüş açısı çok iyi bagaj haricinde dar olan hiçbir yeri yok. Arka koltuklardaki diz mesafesi şaşırtıcı derecede iyi.
Yakıt konusuna gelince; corolla da yol bilgisayarı verilerine göre; kış şartlarında şehir içi 100 km de 8.5 litre, yazları ise 7.5 litre; şehir dışı ortalama 6.4 litre yakıyordu. Yarisin şu an yol bilgisayarında şehir içi 5.7 yazıyor bu değer şehir dışında 5 e kadar düşer herhalde. Bu arada vergi, kasko, trafik sigortası vb.niz neredeyse yarı yarıya düşüyor.
Sonuç olarak corollanın üstünlüğü tabii ki tartışılmaz sonuçta ikisi ayrı sınıf araçlar. Ancak kullanım amacına göre şehir içi çok daha fazla kullanıyorsanız yaris corolladan yakıt tüketimi ve pratikliği açısından daha üstün. 1.0 motor alacak arkadaşlar ben tereddütlerimin boş olduğunu aracı biraz kullanınca anladım, umarım verdiğim bilgiler faydalı olur. İyi hafta sonları...

Çok teşekkür ederim Melih kardeşim uzun uzun yazıp bilgilendirmişsin.. Yaris kullanmamış birçok arkadaşım gözümü çok korkutmuştu.. Yazdıklarınız sayesinde içim ferahladı
Sen Ol da
İster Yar Ol
İster Yara..
TOYOTAAAA