0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yumsak lastik herzaman iyidir ama biz mecburen turanza aldik cunku bizim burdaki yol sartlari kotu yumusak lastige zarar verir. Bekir arabanin orj. Lastigi b300 du galiba stepneye bak eger oysa onu kullandiysaniz turanzayla onun sesi ayni.
İlke sen yorum yapma zaten senede 200km yapıyor sizin araç istisna kardeşim
Er300 Turanza'yı 55000 km kullandım, hiç sorun yaşamadım..Michelin,Continental veya Bridgestone al derim. Ben auris'ime cumartesi Michelin Primacy 3 aldım..Yukarıda saydığım 3 lastik dışında başka hiçbir markaya da bakmadım..
Ahmet abi aracı 2011de aldık biz şuana kadar 10231 km yapmışız
Yumusak lastik herzaman iyidir ama biz mecburen turanza aldik cunku bizim burdaki yol sartlari kotu, yumusak lastige zarar verir.
peki Alper bey sessizlik konusunda H serisimi daha sessizdir yoksa V serisimi. bu isimlerin hız endeksli olduğunu biliyorum ama sessizlik konusunda da bir etkisi vardır diye düşünüyorum.
Ben param yoksa Petlas Alırım, varsa o 3 markadan başka lastik almam demiştim..Her zaman yerli malı iyidir, kafana uyuyorsa maddi manevi uygunsa yani..Param varsa ilk 2 sıra her zaman Michelin ve Bridgestone'dur..Şaşmam...Ben 4 tane Primacy 3 lastiği 800TL aldım.Lastikler 2013 Mart Petlasa bayii 540 TL fiyat verdi..Eğer param yetişmese onları alacaktım..Zaten Michelin lastiklere para ödemedim daha,ara ara ödeme imkanım var birde o yüzden aldım...
Kötü yol şartları = Yumuşak lastikİyi yol şartları (kaymak asfalt) = Sert lastik
Tekin abi kötü yol derken çakıllı yollar ve hep asfaltsız yollar
Hatta daha kötüsü, çok kötü yolda sert lastik daha çabuk zarar görebilir (yarılabilir, telleri kırılabilir) ve takılı olduğu araca da zarar verir.Kötü yolda yumuşak lastik girinti çıkıntılara uyum göstererek hem kendini korur hemde konfor üretir (fakat daha çabuk biter).Bir konu açılmıştı, arkadaş çok kötü yol nedeniyle lastik yanak kalınlığını artırmış ve tork kaybı yaşamıştı. Oysa, araç ömrünü sürekli çok kötü yolda geçiriyorsa, yapılması gereken en doğru şey, orjinal ebadlarda kışlık lastik kullanmaktır.
arkadaşlar öğle arası sanayiye gidip lastik sordum. 195/60/15 H için bridgestone turanza er300 170TL195/60/15 V için bridgestone turanza t001 180TL195/60/15 H için michelin energy saver 190TL195/60/15 H için goodyear efficientgrip performance 180 TL fiyat verdiler. Ayrıca 3 ay ertelemeli 8 ay taksit seçeneğide mevcut. Ben sessizlik üzerine michelin diyordum ancak Turanza T001 yeni model olduğu için daha cazip gibi görünüyor, fiyatıda makul gibi. Sizlerin fikri ne olurdu?
benim sorum arada kaynadı yeni konu açmak istemiyorum lütfen yardımcı olun.