0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar, yeni üye oldum ilk konum tabiki aklımda bir Toyota araç var oda Yaris.1.3 motora Lpg taktırıp kullanmayı düşünüyorum.(2006- 2010 modellerini düşünüyorum)Beklentilerim;- Sorun ve arıza azlığı- Sağlam olduğunu söylüyorlar- Yakıt tüketimi kendi sınıfında ilk 3 arasında diyorlar 1.3 için (Yakıt en önemli unsurlardan yoksa araba benim için lükse girebilir) Vakit ayırdığınız için teşekkürler.
LPG demeseniz bende kefil olurdum ama, şu an olamayacağım
Dizelini 5 sene (94bin km) kullandım, sadece 2 defa ön teker fren balatası (40binde ve 80binde) ve 9 defa motor yağı,yağ filtresi, hava filtresi ve 4 defa mazot filtresi(20-40-60-80 bin km) değiştirdim desem Kalabalık bir aile değilseniz Yaris harika bir araba, uygun fiyata dizelini bulabilirseniz kaçırmayın derim. 1.3 benzinlisinden hem daha performaslı, hem de daha cimri
Merhaba arkadaşlar,Bende şu 20 yaş olayından dolayı düşünmüyor değilim aslında Yaris'i,ancak düz vites ve MMT arasında kalıyorum sürekli MMT'nin kullanımı biraz daha farklı sanırım (forumda okuduğum mesajlara göre tabi) ayrıca düz vites 1.33 yada d-4d arasında da kalıyorum bunlarda da 5 ve 6 vites olanlar arasında bir çekişme oluyor sanırım,o yüzdende iyice kafam karışıyor.Bilen arkadaşlardan öğrenmek istediğim şeyler şunlar;1-İkinci el dizel yarisi maksimum kaç km'de almalıyız,nelere dikkat etmeliyiz (Örn:Enjektör-turbo vs),5 vitesle 6 vites olması arasında ne gibi bir fark var? Ayrıca MMT'ye önceden Otomatik vites kullanan biri olarak kolay alışırmıyım? sarsıntı vs çok diyorlar o açıdan soruyorum. 2-İkinci el Benzinli yariste 1.0 ve 1.33 arasında yakıt tüketimi olarak çok aşırı bir fark var mıdır? 1.33 yarislerde bildiğim kadarıyla MTV 1.300-1.600 cc segmenti üzerinden ödeniyor bu doğru mudur? Yine sizin önerileriniz neler olur,model olarak 2009-2011 arasını düşünüyorum. 1,33'ler için yine aynı sorum geçerli olacak 5 ve 6 vites arasında ciddi bir fark var mıdır? Özellikle tahminimce uzun yolda 5 vites olanlar biraz daha gürültülü olur gibi geliyor mantıken.Yine benzinli yarislerde özellikle dikkat etmem gereken özellik ve sorunlar nelerdir? Ve son bir eklenti benzinli de alsam Lpg taktırmayı düşünüyorum çünkü yıllık ortalama 35.000 Km kullanımım var.Bu konularda,kullanan arkadaşlarımızdan bir fikir vermelerini istiyorum,emin olun forumda çoğu detayları okudum ama hepsi kafamda çorba gibi oldu.Şimdiden ilginize teşekkür ediyorum.
Arkadaşım soruların çok güzel bende aynı senin durumundayım ama sen epey araştırmşsın belli inşallah sorumuzun cevabını alırız. neden 1.3 değilde 1.33 istiyorsun dikkat ettim 1.3 hiç düşünmüyorsun sebebi nedir