Gönderen Konu: Sağlam, sorunlu olmayan, yakıt tüketimi az olan araç YARİS diyebilirmiyiz  (Okunma sayısı 3666 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0-
Merhabalar, yeni üye oldum ilk konum tabiki aklımda bir Toyota araç var oda Yaris.

1.3 motora Lpg taktırıp kullanmayı düşünüyorum.(2006- 2010 modellerini düşünüyorum)
Beklentilerim;
- Sorun ve arıza azlığı
- Sağlam olduğunu söylüyorlar
- Yakıt tüketimi kendi sınıfında ilk 3 arasında diyorlar 1.3 için
 (Yakıt en önemli unsurlardan yoksa araba benim için lükse girebilir)

Vakit ayırdığınız için teşekkürler.
"İster kral, ister köylü olsun, dünyada en mutlu insan evinde huzur olandır. "
''Para herşeyi yapar diyen adam, para için her şeyi yapan adamdır. ''
"Dünü geçmiş yapan yaşanmış olmasıdır.Yarını gelecek yapan hayallerimizdir.Bugünün önemi ise dün yaşadıklarımızdan çıkardığımız tecrübelerle,yarına yani hayallerimize ulaşmak için vereceğimiz mücadelenin başlangıcıdır.O gün de bugündür.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
bence iyi bir tercih. pek arızasını falan duymadım 1.3 ün. zaten lpg bile olmasa az yakan bir araç lpg de taktıracaksanız hiç sorununuz kalmaz yakıt konusunda.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
toyolar iyidir iyidir hele gaza ise çok iyi gelir....

Merhabalar, yeni üye oldum ilk konum tabiki aklımda bir Toyota araç var oda Yaris.

1.3 motora Lpg taktırıp kullanmayı düşünüyorum.(2006- 2010 modellerini düşünüyorum)
Beklentilerim;
- Sorun ve arıza azlığı
- Sağlam olduğunu söylüyorlar
- Yakıt tüketimi kendi sınıfında ilk 3 arasında diyorlar 1.3 için
 (Yakıt en önemli unsurlardan yoksa araba benim için lükse girebilir)

Vakit ayırdığınız için teşekkürler.
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Dizelini 5 sene (94bin km) kullandım, sadece 2 defa ön teker fren balatası (40binde ve 80binde) ve 9 defa motor yağı,yağ filtresi, hava filtresi ve 4 defa mazot filtresi(20-40-60-80 bin km) değiştirdim desem :) Kalabalık bir aile değilseniz Yaris harika bir araba, uygun fiyata dizelini bulabilirseniz kaçırmayın derim. 1.3 benzinlisinden hem daha performaslı, hem de daha cimri ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
2 yıldır 2008 1.3 Sol Yarıs kullanıyoruz yaklasık 30.000 Km yaptık kesınlıkle sehır ıcı ıcın uretılmıs bır arac manevra kabılıyetı cok ıyı M/M sanzuman sorunsuz olarak calısıyor performansı gayet ıyı (5 kısı bındırıp yokus cıkmadıkca) ıcı oldukca genıs gercekten sorunsuz bakımı harıcınde extra hıc bırsey yok
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
LPG demeseniz bende kefil olurdum ama, şu an olamayacağım
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
LPG demeseniz bende kefil olurdum ama, şu an olamayacağım

Neden acaba düşüncenizi payllaşırmısınız belki fikrimi değiştirmeme neden olabilir
"Dünü geçmiş yapan yaşanmış olmasıdır.Yarını gelecek yapan hayallerimizdir.Bugünün önemi ise dün yaşadıklarımızdan çıkardığımız tecrübelerle,yarına yani hayallerimize ulaşmak için vereceğimiz mücadelenin başlangıcıdır.O gün de bugündür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Dizelini 5 sene (94bin km) kullandım, sadece 2 defa ön teker fren balatası (40binde ve 80binde) ve 9 defa motor yağı,yağ filtresi, hava filtresi ve 4 defa mazot filtresi(20-40-60-80 bin km) değiştirdim desem :) Kalabalık bir aile değilseniz Yaris harika bir araba, uygun fiyata dizelini bulabilirseniz kaçırmayın derim. 1.3 benzinlisinden hem daha performaslı, hem de daha cimri ;)
Aslında dizel istiyorum ama fiyatı bütçemi aşıyor. Birde uafakta olsu vergi diliminden dolayı istedim ama o çok önemli değil, fiyat farkından dolayı pek düşünemiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar,
Bende şu 20 yaş olayından dolayı düşünmüyor değilim aslında Yaris'i,ancak düz vites ve MMT arasında kalıyorum sürekli MMT'nin kullanımı biraz daha farklı sanırım (forumda okuduğum mesajlara göre tabi) ayrıca düz vites 1.33 yada d-4d arasında da kalıyorum bunlarda da 5 ve 6 vites olanlar arasında bir çekişme oluyor sanırım,o yüzdende iyice kafam karışıyor.Bilen arkadaşlardan öğrenmek istediğim şeyler şunlar;

1-İkinci el dizel yarisi maksimum kaç km'de almalıyız,nelere dikkat etmeliyiz (Örn:Enjektör-turbo vs),5 vitesle 6 vites olması arasında ne gibi bir fark var? Ayrıca MMT'ye önceden Otomatik vites kullanan biri olarak kolay alışırmıyım? sarsıntı vs çok diyorlar o açıdan soruyorum.

2-İkinci el Benzinli yariste 1.0 ve 1.33 arasında yakıt tüketimi olarak çok aşırı bir fark var mıdır? 1.33 yarislerde bildiğim kadarıyla MTV 1.300-1.600 cc segmenti üzerinden ödeniyor bu doğru mudur? Yine sizin önerileriniz neler olur,model olarak 2009-2011 arasını düşünüyorum. 1,33'ler için yine aynı sorum geçerli olacak 5 ve 6 vites arasında ciddi bir fark var mıdır? Özellikle tahminimce uzun yolda 5 vites olanlar biraz daha gürültülü olur gibi geliyor mantıken.Yine benzinli yarislerde özellikle dikkat etmem gereken özellik ve sorunlar nelerdir? Ve son bir eklenti benzinli de alsam Lpg taktırmayı düşünüyorum çünkü yıllık ortalama 35.000 Km kullanımım var.
Bu konularda,kullanan arkadaşlarımızdan bir fikir vermelerini istiyorum,emin olun forumda çoğu detayları okudum ama hepsi kafamda çorba gibi oldu.Şimdiden ilginize teşekkür ediyorum.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Merhaba arkadaşlar,
Bende şu 20 yaş olayından dolayı düşünmüyor değilim aslında Yaris'i,ancak düz vites ve MMT arasında kalıyorum sürekli MMT'nin kullanımı biraz daha farklı sanırım (forumda okuduğum mesajlara göre tabi) ayrıca düz vites 1.33 yada d-4d arasında da kalıyorum bunlarda da 5 ve 6 vites olanlar arasında bir çekişme oluyor sanırım,o yüzdende iyice kafam karışıyor.Bilen arkadaşlardan öğrenmek istediğim şeyler şunlar;

1-İkinci el dizel yarisi maksimum kaç km'de almalıyız,nelere dikkat etmeliyiz (Örn:Enjektör-turbo vs),5 vitesle 6 vites olması arasında ne gibi bir fark var? Ayrıca MMT'ye önceden Otomatik vites kullanan biri olarak kolay alışırmıyım? sarsıntı vs çok diyorlar o açıdan soruyorum.

2-İkinci el Benzinli yariste 1.0 ve 1.33 arasında yakıt tüketimi olarak çok aşırı bir fark var mıdır? 1.33 yarislerde bildiğim kadarıyla MTV 1.300-1.600 cc segmenti üzerinden ödeniyor bu doğru mudur? Yine sizin önerileriniz neler olur,model olarak 2009-2011 arasını düşünüyorum. 1,33'ler için yine aynı sorum geçerli olacak 5 ve 6 vites arasında ciddi bir fark var mıdır? Özellikle tahminimce uzun yolda 5 vites olanlar biraz daha gürültülü olur gibi geliyor mantıken.Yine benzinli yarislerde özellikle dikkat etmem gereken özellik ve sorunlar nelerdir? Ve son bir eklenti benzinli de alsam Lpg taktırmayı düşünüyorum çünkü yıllık ortalama 35.000 Km kullanımım var.
Bu konularda,kullanan arkadaşlarımızdan bir fikir vermelerini istiyorum,emin olun forumda çoğu detayları okudum ama hepsi kafamda çorba gibi oldu.Şimdiden ilginize teşekkür ediyorum.

Arkadaşım soruların çok güzel bende aynı senin durumundayım ama sen epey araştırmşsın belli inşallah sorumuzun cevabını alırız. neden 1.3 değilde 1.33 istiyorsun dikkat ettim 1.3 hiç düşünmüyorsun sebebi nedir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Arkadaşım soruların çok güzel bende aynı senin durumundayım ama sen epey araştırmşsın belli inşallah sorumuzun cevabını alırız. neden 1.3 değilde 1.33 istiyorsun dikkat ettim 1.3 hiç düşünmüyorsun sebebi nedir
Koray bey,bildiğim kadarıyla (yanlışım varsa lütfen arkadaşlar düzeltsin) 2007'den itibaren yani kasa değişiminden sonra Yarisler 1,33 ve 5 vites,2009 da ise 6 vites (manuellerden bahsediyorum) olarak çıkmaya başladı.Fark olarakta bildiğim kadarıyla Terralarda 4 cam otomatiği ile ASR standart donanımda sunulmaya başladı.Ayrıca da MTV olarakta 1.33 cc ye geçmesi sebebiyle 1.300-1.600 cc üzerinden vergi ödemek durumunda kalıyoruz,oysaki 2000-2006 modellerde bu MTV'yi 1.300 cc ye kadar olan bir alt segmentten ödüyoruz diye biliyorum.Yani 1.33 istememin sebebi yeni nesil olması.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1131 kere teşekkür etti
  • 2376 kere teşekkür edildi
1.33 motorların Japon üretimi olması bile alınması için yeterli bir sebep bence.