Gönderen Konu: 2004 model toyota avensis rölanti sorunu  (Okunma sayısı 4632 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • AMİRAL GEMİSİ
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
2004 model toyota avensis rölanti sorunu
« : Mayıs 07, 2013, 22:09:09 »
aracımı alalı 1 ay oldu. aracımdakı eksıklıklerı tamamladım. fakat sadece ışıkta veya  beklerken rölanti sorunu var. onun dışında aracımdan memnunum. aracımın yağını, filtreleri, boğaz temizliği ve hava akışmetre temızlıgını de yaptırdım. wurth marka enjektor temızleyıcısınıde yarım depo benzın ıle karıstırıp 3 gun benzın bıtene kadar kullandım fakat herhangı bır duzelme olmadı. lütfen yardım edin. yanlıs usta ve tespıtı ıle ugrasmak ıstemıyorum.

Toyota Club Türkiye

2004 model toyota avensis rölanti sorunu
« : Mayıs 07, 2013, 22:09:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 model toyota avensis rölanti sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2013, 13:36:03 »
Araciniz galiba benzinli.rolenti degismesi her durumda mi var? Yoksa kilima acikken veya motor sogukken mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2013, 14:11:55 »
rolanti sorunu derken biraz açarmısınız nasıl tepkiler veriyor stop etme felan var mı gündüz mü gece mi klima açıkken mi ?
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 08, 2013, 14:22:23 »
Boğaz kelebeği temizliği ve enjektör temizleyici sıvı kullanımı yapılması çok iyi ama,

Carbon Clean işleminin de yapılmasında büyük fayda vardır.

Benzinli araçların hali hazırda çoğunda, yakıt emme manifoldundan püskürtüldüğünden dolayı, karbon birikimleri emme sübapı üzerinde birikiyor ve motor yeterli havayı alamıyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • AMİRAL GEMİSİ
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2013, 22:22:43 »
merhabalar ilginiz için teşekkür ederim.

aracımda prins lpg kiti var. aracımdaki rölanti sorununu hem benzın hem lpg de yapmakta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2013, 22:34:22 »
Rölanti yükselip alçalması VVTİ motorda standart bir olay diye biliyorum.Sorun olduğunu düşünmüyorum.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 10, 2013, 00:21:40 »
Normal olabilir bende aracimi ilk aldigimda tedirgin oldum.benim aracta sicak havada fanin calisip durmasina bagli olarak veya klima acikken rolenti iniyor cikiyor.
Iki yil once bmw serie 3 vardi .ne fanin calismasi duyulup belli olurdu nede hissederdim.zaten pervane devamli donerdi cok yavasta olsa.
Rolentinin kipirdadigini hic gormedim.zaten bmw lerin motoru yan degil öne dogru düz.
Bmw kullandigim zamanlarda birisinin toyota sina binmistim.rolenti bir inyor bir cikiyor, fan sesi duyuluyordu.o zamanlar bu ne boyle yaa demistim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mayıs 10, 2013, 08:35:38 »
Rölanti, motorun yüksüz çalışma devri olduğuna göre, herhangi bir donanımın devreye girmesiyle yukarıya çıkıp sonra aşağı tekrar yerine gelmesine, rölantide stabilizasyon yok diyemeyiz.

Rölanti devri bulunması gereken seviyenin altına düşüp çıkıyorsa ve bunu sürekli yapıyorsa, o taktirde sorun var diyebiliriz.

Araçlarında LPG sistemi bulunan arkadaşların, sorunlarını dile getiren konular açtıklarında, LPG sistemlerinin varlığını daha ilk tariflerinde yazmaları bir çok gereksiz tahminleri ortadan kaldıracağından, daha dikkatli olunması gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 03, 2013, 11:46:06 »
Tekin Bey' e katılıyorum, ayrıca aynı problem bende de var 2004 Avensis 1,6  servis  "Boğaz kelebeği temizliği ve Buji değişimi" dedi , param olunca yaptıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota'yı seviyorum.
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 202000
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 07, 2013, 00:23:33 »
      Otomatik vitesliler için yazıyorum.Işıklarda durduğumda Vites D de iken sürekli frene basılı tuttuğumda araç ileri gidemediği için bana sinirleniyor herhalde kısa süreli aracı titretiyor. Ben de boşa yani N ye yani boşa getiriyorum problem çözülmüş oluyor. Bir zararı yoktur inş.
     Önceleri bende de vardı problem. İnce yağ kullanıldığından olabiliyor. İlk iş yağını değiştirdim. 444'ün nano yağ katıkısı eklettim. Ben depoyu tam doldururum genelde. Böyle günlerde yakıt sistemi temizleyici katkılardan attım 4 kez. Şimdi bayağı sessiz. Ya da duruma alıştım bana öyle geliyor da olabilir ama bu şıkkı şimdilik göz ardı ediyorum. Araç 136 000'de.   
2010 Yaris 1.33 Terra Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Haziran 07, 2013, 00:29:59 »
      Otomatik vitesliler için yazıyorum.Işıklarda durduğumda Vites D de iken sürekli frene basılı tuttuğumda araç ileri gidemediği için bana sinirleniyor herhalde kısa süreli aracı titretiyor. Ben de boşa yani N ye yani boşa getiriyorum problem çözülmüş oluyor. Bir zararı yoktur inş.

Şakir bey, yapılması gereken normal bir şeyi yapmaya devam edip uzunca süreli duraklamalarınızda vitesi boşa alınız. Bu işlemi yaparken her iki yönde de mandala basmanız gerekmez. Hem şanzımanınızı korursunuz hemde yakıt tasarrufu yaparsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 45800
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 07, 2013, 00:32:29 »
aracımı alalı 1 ay oldu. aracımdakı eksıklıklerı tamamladım. fakat sadece ışıkta veya  beklerken rölanti sorunu var. onun dışında aracımdan memnunum. aracımın yağını, filtreleri, boğaz temizliği ve hava akışmetre temızlıgını de yaptırdım. wurth marka enjektor temızleyıcısınıde yarım depo benzın ıle karıstırıp 3 gun benzın bıtene kadar kullandım fakat herhangı bır duzelme olmadı. lütfen yardım edin. yanlıs usta ve tespıtı ıle ugrasmak ıstemıyorum.

sibop ayarından da olabilir diyecem ama bu konuya(http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=6428.0) göre vvt motorda subap ayarı yokmuş.
aklıma başka birşey gelmiyor.
hayırlı akşamlar.

Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota'yı seviyorum.
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 202000
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür edildi