Gönderen Konu: alt takım gıcırtıları  (Okunma sayısı 10664 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: alt takım gıcırtıları
« Yanıtla #20 : Ekim 30, 2020, 12:44:49 »
Bendeki Yaris , benzer gıcırtı benden de geliyor , kronik problem imiş , hiç uğraşmayın dedi servis.

Benim 2016 corollada aynı problem vardı. Geçen yıl salıncak burç ve vidalarını söktürüp yağlattım, sorun halloldu Lakin bu sıralar yeniden peydah oldu. Yavaş hızlarda dik bayırdan inerken direksiyonu kırınca ya da kasislerden geçerken garç-gırç diye gelen bir ses. Sanki boşluk var gibi. Kesinlikle salıncak burçlarından ama kesin çözüm nedir bilmiyorum. Çözüme kavuşturan varsa paylaşabilir mi?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 30, 2020, 12:44:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 30, 2020, 13:20:27 »
Benim 2016 corollada aynı problem vardı. Geçen yıl salıncak burç ve vidalarını söktürüp yağlattım, sorun halloldu Lakin bu sıralar yeniden peydah oldu. Yavaş hızlarda dik bayırdan inerken direksiyonu kırınca ya da kasislerden geçerken garç-gırç diye gelen bir ses. Sanki boşluk var gibi. Kesinlikle salıncak burçlarından ama kesin çözüm nedir bilmiyorum. Çözüme kavuşturan varsa paylaşabilir mi?
Ben de viraj demir lastiği değişimi yaptım kesildi sonra havaların soğumasıyla tekrardan başladı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 04, 2020, 11:22:41 »
Evet arkadaşlar bende de aynı ses var ustam salıncak burçlarından dedi özellikle soğuk havalarda olur bir sorun değilmiş ancak tabi ki sinir bozucu bir durum ya değişecek yada yağlanacak ama bir süre sonra tekrar ses geri geliyor  :(