Gönderen Konu: Su Eksiltme  (Okunma sayısı 1865 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Gördüğünüz elde ettiğinizdir...

Toyota Club Türkiye

Su Eksiltme
« : Mayıs 06, 2013, 21:42:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Su Eksiltme
« Yanıtla #1 : Mayıs 07, 2013, 01:27:56 »
lpg var mı aracınızda
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 07, 2013, 12:18:20 »
Su eksiltme bir çok nedenli olur .En büyük sıkıntı devirdaim pompası contasından kaçırmasıdır usta bakar bakmaz anlar zaten .Diger etmeler devirdaim hortumları radyötör giriş çıkışları .LPg su baglantı noktalarıdır.Bunların hepsi normal ama hala su eksiltme varsa araç eksozdn su atıyor mu ona bakılır bunun sebebi ise motorun conta yakıp su eksiltmesidir .Bu nu sizde anlarsınız araç arkadan bembeyaz duman atar .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 07, 2013, 13:58:51 »
geçenlerde bende de oldu lpg ısıtma beyninin hortumlarından kaçırıyordu hatta damlatıyordu usta kulaklar değişecek dedi 30 lira aldı.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1.3 XE 1997 Model
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '97
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2013, 17:26:55 »
Su yerine antifriz kullanmanızı tavsiye ederim. Su kullanarak Toyota ya yazık etmeyelim. Radyotörde ve yedek depoda hep antifriz kullanıyorum. Su kullanınca kaçaklar anlaşılmıyor, ancak antifriz öyle değil. Işık tutarak nerede, hangi hortumda kaçak olduğunu görebiliyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2013, 17:34:22 »
Egzost manifoldu altında motor blok su tapaları kontrol edilmeli, başka bir yerlerde de gözle muayene sonucu kaçak yok ise, termostadı yenilemelesiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 10, 2013, 01:48:35 »
Su eksiltme bir çok nedenli olur .En büyük sıkıntı devirdaim pompası contasından kaçırmasıdır usta bakar bakmaz anlar zaten .Diger etmeler devirdaim hortumları radyötör giriş çıkışları .LPg su baglantı noktalarıdır.Bunların hepsi normal ama hala su eksiltme varsa araç eksozdn su atıyor mu ona bakılır bunun sebebi ise motorun conta yakıp su eksiltmesidir .Bu nu sizde anlarsınız araç arkadan bembeyaz duman atar .

İlginiz için teşekkür ederim Yücel bey.Aracımda zavoli lpg mevcut lgp bakımını 2 hafta önce yaptırdım herhangi bir sorun yoktu, bahsettiğiniz gibi devirdaim pompasına bir baktırayım..Yalnız çok güzel konuya değindiniz egsoz dan su atma ve beyaz duman çıkarma ; Bu durumu kışın iyice soğuklarda yaşadım gaza bastığımda egsozdan baya bi su çıkıyordu yaklaşık 1,5 metre civarı püskürtüyordu ve beyaz dumanda çıkıyordu, ama şu an için böyle bir durum yok.Sizin bu konuda öneriniz nedir nasıl bir yol izlemeliyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 10, 2013, 01:51:11 »
Egzost manifoldu altında motor blok su tapaları kontrol edilmeli, başka bir yerlerde de gözle muayene sonucu kaçak yok ise, termostadı yenilemelesiniz.

Tekin abi ilgin için teşekkür ederim.Termostatı geçen yaz değiştirmiştim.Sürekli kontrol ediyorum gözle gördüğüm bir kaçak sanırım büyük ihtimalle devirdaim pompasında sıkıntı var.