Gönderen Konu: 2001 corolla sol arka hoparlör...  (Okunma sayısı 4862 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
2001 corolla sol arka hoparlör...
« : Mayıs 06, 2013, 01:16:18 »
2 gündür arka sol hoparlörden ses geliyor basslı bir şarkı dinlenmiyor acaba şarkıdan şarkıya değişirmi diye denedim ama sonuç hüsran muhtemelen patladı şimdi bana bir öneri sunsanız komple değiştirmişken ikisini mi değiştireyim biraz daha güçlü birşey mi koyayım yoksa Ercü boşver güçlü birşey koyarsan oraya bunu önlere taşıyacaksın o yetmeyecek amfi wooffer falan gidersin aynısından mı koy dersiniz. Aracın orjinal ses sisteminden ciddi anlamda memnunum fakat bu olay canımı sıkmadı değil oraya başka aynı kuvvetli her bir özelliği aynı ama farklı bir marka koysam ses farkı hissedilir mi ?

Dipnot: Ses dağılımını arkadan öne çektim o şekilde müzik dinleyebiliyorum ama bu seferde bütün sesler öne yığıldığı için boğulma oluyor..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

2001 corolla sol arka hoparlör...
« : Mayıs 06, 2013, 01:16:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 corolla sol arka hoparlör...
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2013, 09:16:47 »
2 gündür arka sol hoparlörden ses geliyor basslı bir şarkı dinlenmiyor acaba şarkıdan şarkıya değişirmi diye denedim ama sonuç hüsran muhtemelen patladı şimdi bana bir öneri sunsanız komple değiştirmişken ikisini mi değiştireyim biraz daha güçlü birşey mi koyayım yoksa Ercü boşver güçlü birşey koyarsan oraya bunu önlere taşıyacaksın o yetmeyecek amfi wooffer falan gidersin aynısından mı koy dersiniz. Aracın orjinal ses sisteminden ciddi anlamda memnunum fakat bu olay canımı sıkmadı değil oraya başka aynı kuvvetli her bir özelliği aynı ama farklı bir marka koysam ses farkı hissedilir mi ?

Dipnot: Ses dağılımını arkadan öne çektim o şekilde müzik dinleyebiliyorum ama bu seferde bütün sesler öne yığıldığı için boğulma oluyor..
Ercü teybin orijinalse oraya koyacağın hoparlörler aynı sesi vermiyor, bozuk hoparlörü söküp tamir ettirmek en pratik ve verimli çözüm olur. benim corollada başıma gelmişti bir çok hp denedim sonunda kendisininkini tamir ettirmiştim.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 16, 2013, 11:20:19 »
Ercü teybin orijinalse oraya koyacağın hoparlörler aynı sesi vermiyor, bozuk hoparlörü söküp tamir ettirmek en pratik ve verimli çözüm olur. benim corollada başıma gelmişti bir çok hp denedim sonunda kendisininkini tamir ettirmiştim.

Valla Atilla amca baska care yok gibi ses sistemi isine girildiginde cikilmiyor birazda degistirmeyi o yuzden istemiyorum orjinalinden meemnunum fakat su aralar surekli on tarafa aldigim icin ses boguk geliyor o yuzden keyifle muzik dinleyemiyorum
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 01, 2013, 17:38:18 »
Orjinalini sipariş ver geç.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2013, 19:29:26 »
Orjinalini sipariş ver geç.

Bugun media marktta gordum bir tane gercekten cok saglam bir hoparlor cok bilindik bir marka simdi aklima gelmiyor ama muhtemelen yasin sonuna dogru alabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 03, 2013, 20:09:44 »
O hoparlör diğerleri ile uyum sağlamaz 4'ünü değiştirirsen olabilir Ercü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 03, 2013, 21:15:58 »
O hoparlör diğerleri ile uyum sağlamaz 4'ünü değiştirirsen olabilir Ercü.

Arka 2yi değiştireyim diyorum abi tanesi 140 lira dışarıda ucuza bulsam max 110 olur oda zor yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 04, 2013, 02:01:12 »
Al bi takım component tak arkaya gitsin. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 05, 2013, 18:56:36 »
Ercüment bence orjinalini al tak sorunsuz kullan kardeşim. Ne montaj işi uğraştırır nede acaba gibi düşüncelerin olur. Bass olsun Tiz olsun çok başarılı araçlarımızın hoparlörleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 06, 2013, 20:35:05 »
Aynı problem benim araçta vardı. Her hoparlör sizin aracın arkasına orjinalliği bozmadan uymaz. Benim bulduğum çözüm şuydu Pioneerin Teweterli  küçük bir modeli var. Bu hoparlörden bir çift alıp çook iyi bir ustaya taktırmanız lazım. Zira usta eski hoparlörün içini çıkarıp  eski hoparlör kabına bu yeni hoparlörün içini montajlaması gerek. Ben öyle yaptırdım. mükemmel ötesi oldu hem orijinal oldu hem de müthiş bir ses çıkıyordu. 80 Tl Hoparlör 20tl işçilik verdim. Yalnız benim usta gerçekten ustaydı.
2003 Laguna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 08, 2013, 12:33:04 »
Ercüment bence orjinalini al tak sorunsuz kullan kardeşim. Ne montaj işi uğraştırır nede acaba gibi düşüncelerin olur. Bass olsun Tiz olsun çok başarılı araçlarımızın hoparlörleri.

Abi biliyorum yeterli fakat bu hoparlör ciddi anlamda bizim araçların 2-3 katı güzellikte ses veriyor bakalım bir para denkleştirirsem direk yapıştıracağım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 08, 2013, 12:34:38 »
Abi biliyorum yeterli fakat bu hoparlör ciddi anlamda bizim araçların 2-3 katı güzellikte ses veriyor bakalım bir para denkleştirirsem direk yapıştıracağım :)

Orjinaline verecegin parayla guzel kaliteli bir İnfinity mid takimida alinabilir Ercum. ;)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 08, 2013, 12:35:34 »
Orjinaline verecegin parayla guzel kaliteli bir İnfinity mid takimida alinabilir Ercum. ;)

Aynen plazaya gidip orjinaline 150 lira fiyat çekecek ki zaten tek olarak vermeyeceklerini biliyorum biraz daha koyar üzerine arkayı düzgün bir hoparlörle değiştirir geçerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 08, 2013, 12:36:08 »
Farklı marka ve güçte olabilir ama ölçülerine dikkat et..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 08, 2013, 12:37:21 »
Farklı marka ve güçte olabilir ama ölçülerine dikkat et..

En çok kafayı kurcalayan noktada orası zaten toyotada bir yeri değiştirmek için bir çok yeri değiştirmek gerekiyor bakalım ölçülerini bir alayım da ona göre birşeyler denerim artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 08, 2013, 21:08:46 »
Aynen plazaya gidip orjinaline 150 lira fiyat çekecek ki zaten tek olarak vermeyeceklerini biliyorum biraz daha koyar üzerine arkayı düzgün bir hoparlörle değiştirir geçerim

Bi sor sorustur haberleselim ona gore bir yol cizelim ;)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey