Gönderen Konu: araç kaldırma hakkında bılgısı olanlar  (Okunma sayısı 5541 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
araç kaldırma hakkında bılgısı olanlar
« : Mayıs 05, 2013, 18:49:47 »
arkadaslar oncelıkle toyoto corolla 96 model  xei sahıbıyım araştırmalarıma bakılırsa bendekı problemden herkeste var ama kımse ya yapmıyo yada yaptırdıysada nasıl yapıldıgını bılmıyo bende aracın arka tarafını her cukura vuruyorum bende aracın arkasına takoz atmayı dusunuyom ama nasıl atıldıgını bılmıyom ve takoz denılen parcanın nasıl bırsey ve nereye atıldıgını eyer bana yardımcı olursanız bunları yapmak ıstıyom belkı herkese yardımcı olacagız bu konuda..şimdıden herkese teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

araç kaldırma hakkında bılgısı olanlar
« : Mayıs 05, 2013, 18:49:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: araç kaldırma hakkında bılgısı olanlar
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2013, 18:20:02 »
bu konuda herhalde kımsenın bılgısı yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2013, 22:31:52 »
Öncelikle Amortisörlerinizi kontrol ettirdiniz mi? eğer patlaklarsa fazla yaylanmadan dolayı altını vuruyor olabilirsiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 06, 2013, 22:54:29 »
takoz atsanız ya da attırsanız başka sorunlar doğuyor. araba boşken tıkırtı yapılabiliyor. bu arabaların olumsuz tarafı da bu işte, altı yere yakın. Ama herkesin Toyota yı tercihinin başlıca sebebi olan yol tutuşunu da bu yere yakınlık sağlıyor. Yani naçizane tavsiyem, amortisör ve yayları kontrol ettirip gerekirse yenileyin. belki lastik ebatlarında aşırı olmamak kaydıyla büyültme yapabilirsiniz, davlumbaza sürtmeyecek kadar elbette. bu aracı böyle kabül edip biraz daha dikkatli sürmek gerekiyor bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 06, 2013, 23:25:56 »
anlayan arkadaslara gosterdim ve patlak amartısorun nasıl oldugunu bılıyorum ayrıca aynı aractan arkadastada var onunkıde aynı sekılde ve sanayıye baya uzak mesafedeyız bır denemek ıstıyoz arkadasla takoz olayını ve kendımız yapmak ıstıyoz bulundugumuz yer buna musaıt yaparkende baskalarınada yardımcı olmak maksadımız bu takozlar nasıl bırsey nereye koyuyorlar ınternetten alabılırmıyız..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 06, 2013, 23:36:00 »
Ben arka amortısorlerımı degıstırdım suan 2 bucuk parmak gırıyor lastık ıle camurluk arasında gozle gorulur bı yukselme oldu yanı.
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 06, 2013, 23:44:30 »
ben bu aracı yenı aldım aldıgım arkadas zaten yeni degısmıs amartısorlerı ve tek bırsey gelıyor aklıma helezonları degısmek ama onun degısmesıne gerek duymamıs usta aldıgım kısının soyledıgı bu bende az cok anlıyom arabadan amortısorlerım patlak degıl...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 26, 2013, 20:58:08 »
arkadaslar bu takoz denılen parcanın ne oldugunu ve nereye konuldugunu bılen yok galıba..hayret ettım o kadar kısı takoz koydurttum dıyor ama nerden alındıgını ve nereye kondugunu bılmıyo...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 26, 2013, 21:12:59 »
takoz helezyon yayına koyuluyor.Bildiğim kadarıyla.
fakat koydurmanızı tavsiye etmem.
çünkü virajlarda savrulmaya yol açabilir.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 26, 2013, 21:14:08 »
ayrıca konforu da etkiler.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 07, 2013, 01:23:25 »
arkadaslar get dedıgız bumu..                                                                             http://www.yedekparcayurdu.com/index.asp?page=productdetail&ID=GB%20131%20135&BrandID=60&type=car

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 21, 2013, 17:28:39 »
merhabalar en sonunda arabamın arkasını kaldırdım arkadaslar bır baska gozukuyo gozume artık yukarıda verdıgım adresten takoz get dedıgımız malzemeyi aldım bıldıgımız taofaşları kaldırmak ıcın kullandıkları takoz fotoları atmak ıstedım ama beceremedım.nasıl oldugunu kısaca anlatayım belkı benım gıbı kaldırmak ısteyen arkadaslar varsa oncelıkle arabayı takoza alıyorsunuz sonra koltugu sokup oradan amrtısor kafasındakı vıdayı sokuyorsunuz sonra helozonları bır ıp yada kuvvetlı bırseyle gerdırıyorsunuz vealdıgınız parcayı helozonun ustune yerlestırıyorsunuz sokerken yaptıgınız işlemi tekrar geri topluyorsunuz ve aracınız yukselmiş oluyor aldıgınız parcayı 2 cm lık alın benımkınde yaklasık olarak 5 cm kaldırdı...