Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 11, 2025, 14:38:39
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Yaris
»
Konu:
Alt kısımda boya kabarması
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Alt kısımda boya kabarması (Okunma sayısı 2921 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Yaris
Kan Grubu: AB+
18 kere teşekkür etti
«
:
Mayıs 05, 2013, 15:40:36 »
Herkese selamlar, araç şuan 3500km civarında ve Antalya'da kullanıyorum. Aşağıdaki fotoğrafta daire içerisine aldığım alanda rahat görülebilen kabarma tüm alt kısım boyunca aynı şekilde devam ediyor. En net bu açıdan ve arka kısımda görülüyor ama yan kısımların tamamında var. Sonradan oluştu bu durum ama nedendir onu merak ediyorum. (Az önce bilen bir tanıdık durumun boya hatası olduğunu söyledi bu arada). Bir de aynı durumla karşılaşan oldu mu daha önce?
Ne yazacağıma karar vermiş değilim...
Toyota Club Türkiye
«
:
Mayıs 05, 2013, 15:40:36 »
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0+
Model Yılı: '17
69 kere teşekkür etti
77 kere teşekkür edildi
Ynt: Alt kısımda boya kabarması
«
Yanıtla #1 :
Mayıs 05, 2013, 16:44:34 »
Sayın arkadaşım, resimden çok fazla bilgi edinemedim ama benim Corolla da 6000 km'de. Aynı nitelikte bir boya var. Bu bence daha kalın , pürtüklü bir boya. Dayanıklılığı arttırılmış sanıyorum katkılı bir boya. Biliyorsunuz aracın o kesimleri hep ıslak kalır. Bir anormallik yok gibi görünüyor. Paslanmaya , çürümeye dayanım içindir. Benim araç da pürtüklük daha fazla.
(Gizli Üye)
Eski Toprak Toyotacı
<<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
Kilometre: 48048
Model Yılı: '06
940 kere teşekkür etti
930 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Mayıs 05, 2013, 17:38:59 »
O yalıtım şeyi değilmi ya yani alt kısmı korumak için yapılan garip birşey herhangibir arabanın altına bakın görürsünüz. Daha öncede vardır o belki dikkatli bakmadığınız için yeni görmüşsünüzdür. Eğer yakınınızda toyota bayisi varsa gidin ordaki aynı aracın altına bakın eğer yoksa zaten orda şikayet edebilirsiniz.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
Kilometre: 21000
Model Yılı: '15
17 kere teşekkür etti
40 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Mayıs 06, 2013, 20:46:31 »
Gökhan bey merhaba, bende Antalya da yaşıyorum ve benim arabamın alt kısmıda bu şekilde. Bi sorun olduğunu sanmıyorum, içim rahat etsin derseniz bi Bakırcılar toyota ya gosterin isterseniz.
http://500px.com/OnurPhotography
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Model Yılı: '11
74 kere teşekkür etti
772 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Mayıs 06, 2013, 21:35:44 »
kabaran birsey yok normal.
2011 d4d Corolla
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Auris
Kan Grubu: A+
Kilometre: 106000
Model Yılı: '13
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Mayıs 06, 2013, 22:52:25 »
Alt tarafların kalın ve pütürlü olması gerekir,merak edilecek bir şey bencede yok
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
18 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #6 :
Mayıs 07, 2013, 10:13:41 »
Bu ara Yarislere bakıyorum ama diğerlerine göre çok daha pürüzlü ve daha geniş bi alanda olması kafama takıldı. Sanırım ilk zamanlar dikkat etmemiştim. Bir de bu ara biraz kirli oldığundan gözüme takıldı sanırım. Bu kadar varmıydı hatırlayamadım yani
Hafta sonu yıkatıp bi tekrar bakayım. Teşekkürler arkadaşlar..
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
GrandePunto dan Terfi
Kan Grubu: B+
31 kere teşekkür etti
10 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Mayıs 07, 2013, 10:33:36 »
Nesi normal arkadaşlar..3500 kmde boya basbayağ kabarmış..İlerde mutlaka ordan kalkar..Marşpiyel sanmış bazı arakdaşlar ama gövdeye uzanan parçadada var..Bence serviste müdehale ettirin..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 288000
Model Yılı: '06
19 kere teşekkür etti
929 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Mayıs 07, 2013, 10:36:14 »
:d 97 yılından bu tarafa toyota kullanıyorum şu 2005 corolla kullanıyorum .Kardeş oradaki bütürlü yer farklı bir izalasyon malzemesidir sanayiye gittiginde aracın altına da bakarsan aynı pütürü görürsün tabi siyah renkli .Araçlarda en çok suyla çamurla karla temas eden yerler oralar oldugu için çürümemesi için oralar kaplanmış .Ayrıca sana bir ayrıntı daha kapı bandı hizası ve altıda 2 kat veya farklı bir malzeme ile boyalıdır ışık yansıdıgında bakarsan fark edersin kapı içleri kuşak içleri tamamı böyledir yani aracın en çok dış etkenlerden zarar gören kısımları bu sayede korunuyor eskimesi çürümesi englleniyor .Toyota da kaza yapmayıp kaportada işlem görmemiş bir araç kolay kolay çürümez.Ben 97 model aracımı 2012 yılında sattım ve hala nokta kadar çürüme yoktu araçta .O yüzden kendine dert etme çürümeyen bir aracın oldugu için mutlu olabilirsin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR
1996 GLİ - COROLLA " EFSANE "
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
18 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #9 :
Mayıs 07, 2013, 17:56:34 »
Tamamdır arkadaşlar bugün 3 tane yaris kontrol ettim hepsinde var. Yalnız bazısında bu kısım ince bir hatken bazısında daha kalın, bazısında daha yoğun bi şekilde pürüz varken bazısında daha az. Standart olmaması garip geldi. Benimki diğerlerine nazaran daha yoğun ve sanırım şuan kir yüzünden takıldı gözüme
Cevaplar için herkese teşekkürler
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Yaris
»