Gönderen Konu: tüplü ve hızlı  (Okunma sayısı 2856 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
tüplü ve hızlı
« : Mayıs 05, 2013, 00:00:41 »
arkadaşlar bugün itibarı ile atiker safefast  lpg taktırmış bulunuyorum.Siboblar için ise yağdanlık diyorlar mazot koyulan ve  her seferinde siboblara mazot gönderip kuru kalmasını önlüyormuş öyle denildi.ilk izlenimlerim araba performanstan bir şey kaybetmei hatta daha seri oldu gibi geldi sanırım psikolojik.yakıt değerleri ise ortlama 6 ile 7 lt arası değişiyor ki benzinde bile aşağı yukarı bu şekildi.Dikkatimi çeken en önemli olay ise arabayı çalıştırdıktan yaklaşıp 5 sn içinde lpg ye geçiş yapması diğer sitemde ısınması vs 2 3 dk bekliyordum.bu sistem biraz daha farlı sanırım.Resimleri yarın yükleyeceğim
yine toyota inadına corolla

Toyota Club Türkiye

tüplü ve hızlı
« : Mayıs 05, 2013, 00:00:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: tüplü ve hızlı
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2013, 08:32:53 »
arkadaşlar bugün itibarı ile atiker safefast  lpg taktırmış bulunuyorum.Siboblar için ise yağdanlık diyorlar mazot koyulan ve  her seferinde siboblara mazot gönderip kuru kalmasını önlüyormuş öyle denildi.ilk izlenimlerim araba performanstan bir şey kaybetmei hatta daha seri oldu gibi geldi sanırım psikolojik.yakıt değerleri ise ortlama 6 ile 7 lt arası değişiyor ki benzinde bile aşağı yukarı bu şekildi.Dikkatimi çeken en önemli olay ise arabayı çalıştırdıktan yaklaşıp 5 sn içinde lpg ye geçiş yapması diğer sitemde ısınması vs 2 3 dk bekliyordum.bu sistem biraz daha farlı sanırım.Resimleri yarın yükleyeceğim
Hayirli olsun abi uzun seneler sorunsuz kullanman dilegimle bu arada takipteyim :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2013, 09:17:47 »
Safefastten ben de gayet memnunum, hayirli olsun.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2013, 11:37:20 »
Hayırlı uğurlu olsun. İyi günlerde kullanın.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2013, 12:57:39 »
dün akşam fulledim tam 33,95 lt lpg aldım bunun nedeni nedir acaba normalde lpg simit tanklar 45 lt diye biliyorum ve ortalama 38 39 lt alması lazım acaba yeni takıldığı vs için mi şimdilik bu kadar az aladı onu anlamadım ve lpgg ye geçişte düğmeye bakmasam geçişini bile anlamıyorum hayırlısı bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2013, 13:03:35 »

Mustafa bey hayırlı olsun öncelikle. Eski aracımdada atiker safefast takılıydı. Montaj düzgün yapıldıysa tahmin ediyorum bir problem yaşamazsınız. Benzinden LPG'ye geçiş sandığınız gibi sistemin hızından değil motor suyu sıcaklığıyla alakalıdır. Tahminimce 25 C dereceye ayarlı olmalı. Normali 30-35 C derecedir. Yani motor sağlığı açısından.

Gelelim simit tanka. Evet bu tanklar güvenlik gerekçesiyle tamamı dolmaz. Şamandıra daha alt litrelerde alımı keser. Benim aracımın da 42 lik olması lazım. Ama ortalama 35 litre alır. Eğer LPG istasyonunun gaz dolum basıncı düşükse bu miktar az daha artabilir.

Simit tankın en büyük handikapı göstergesi sağlıklı çalışmaz. Kendimden örnek vereyim. Depoyu tam doldurduğumda ledlerde kırmızı ışık yandığında 200 kilometre daha gidiyorum. 

Merak ettikleriniz yanıtladım sanırım, başka varsa sorabilirsiniz :)
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 05, 2013, 14:45:29 »
dün akşam fulledim tam 33,95 lt lpg aldım bunun nedeni nedir acaba normalde lpg simit tanklar 45 lt diye biliyorum ve ortalama 38 39 lt alması lazım acaba yeni takıldığı vs için mi şimdilik bu kadar az aladı onu anlamadım ve lpgg ye geçişte düğmeye bakmasam geçişini bile anlamıyorum hayırlısı bakalım
bizdede simit tank var abi ama şöyle oluyor aslında tankın içinde gaz var ben doldurmadım dersen şöyle oluyor tüp montajı komple bittikten sonra tüpe 6-7lt gibi gaz basıyorlar sızdırmazlık kontrolleri ve sistem ayarlamaları için bizim brc de şamandıra değişti garantiden aynen böyle yaptılar şimdi mesela tüpü sonuna kadar bitirim sistem otomatik olarak benzine geçiyor ya tekrar lpg ye alın iyice bitirin lpg yi o zaman gidin benzinciye görürsünüz kaç lt aldığını. Bu arada eğer 40-42lt arası doluyorsa  mutlaka servise gidin ve şamandıranın değişimi talebini isteyin.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 05, 2013, 17:49:41 »
önceki arabamda da simit tipi vardı ve ortalama 38 39 lt lpg alıyordum sızdırmazlık için aldıkları lpg ben uzun bir geziden sonra bitti açıp kapadım ve sonra yine bitti ve benzine geçtim ardından fulledim ve 33,95 lt aldı yarın arayıp soracağım montaj yerine neden böyle diye bakalım ne dicekler bunlara resimlerim delme olmasın diye göstergeyi o şekilde bıraktırdım az önce ise kendim o şekilde sabitledim daha iyi oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Kan Grubu: 0+
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 05, 2013, 17:56:49 »
benim kia koup vardı 1.6 fabrika çıkış simit tüplü performans bakımından çok iyiydi çok da yakmıyordu , markasını hatırlamıyorum  arastırıcam :) tüpte tüm hız kurallarını çiğnemiştim! :)
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 05, 2013, 19:09:25 »
ben lpg ile honda aracımda hız kurallarının çok üstünde bir rakam görmüştüm ama yol bir,ttiği için yavaşlamak zorunda kalmıştım yani bir düşüş söz konusu olmuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 06, 2013, 12:46:34 »
Sanırım Alper abiye yakalandık :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 06, 2013, 13:17:44 »
Efe bu yakalanma meselesi değil, doğru ve yanlışı ayırt etme ve çevrendekileri doğru yöne yönlendirme meselesi ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 06, 2013, 13:18:57 »
Efe bu yakalanma meselesi değil, doğru ve yanlışı ayırt etme ve çevrendekileri doğru yöne yönlendirme meselesi ;)

Est. o konuda itirazımız yok zaten :) şakaydı bu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 06, 2013, 13:23:58 »
Kardeş hayırlı olsun güle güle kullan benzin tüketiminden sonra sana hayli iyi gelecektir .Lpg konusunda açıkca söylemek gerekirse ben atikerden çok çektim inşallah sen çekmezsin .Brc den çok memnun kalmıştım gerçekten süperdi hiç bir performans kaybı yaşamadım ve yakıt çok iyiydi .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 06, 2013, 13:31:47 »
Kardeş hayırlı olsun güle güle kullan benzin tüketiminden sonra sana hayli iyi gelecektir .Lpg konusunda açıkca söylemek gerekirse ben atikerden çok çektim inşallah sen çekmezsin .Brc den çok memnun kalmıştım gerçekten süperdi hiç bir performans kaybı yaşamadım ve yakıt çok iyiydi .
bende diğer arabamda atiker kullandım ve hiç bir sorun yaşamadım inş bunda da yaşamam ne diyeyim şu an için yol bilgisayarı 10 ile 11 lt arası gösteriyor tüketimi bakalım lpg bittiğinde ortalama ne kadar yakacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 06, 2013, 13:58:18 »
Mustafa bey hayırlı olsun. sonun da sizde LPG ye geçtiniz. güle güle tasarruflu kullanın :) umarım hiç bir sorun da yaşamazsınız.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 06, 2013, 14:38:30 »
Mustafa bey hayırlı olsun. sonun da sizde LPG ye geçtiniz. güle güle tasarruflu kullanın :) umarım hiç bir sorun da yaşamazsınız.
Teşekkür ederim yusuf bey inş bir sıkıntı yaşamam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 06, 2013, 17:12:06 »
Teşekkür ederim yusuf bey inş bir sıkıntı yaşamam

Hayırlı olsun. Önceki konuda sormuştunuz aracınız otomatik mi diye. Benim aracım manuel ve LPG li.

Bakalım km de ne yakacaksınız. Ben de merakla bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 06, 2013, 18:01:09 »
Hayırlı olsun güle güle kullanın bende üç aydan beri lpg ile yeni tanıştım ve kendilerinden çok memnunum ;) uzun yolda 200 krş yakıyorum ve çok memnunum bu seneye kadar neden taktırmadım diye söyleniyorum.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 06, 2013, 19:07:40 »
bugun yine ümraniye tarafına gittim yol bilgisayarı ortalama 10 lt gösteriyor inş doğrudur eğer öyle ise 0,25 krş yakmış olacağım ve bu benim için çok çok iyi bir değer olacak gerçi ben 0,35 krş bile razıyım benzinde 0,60 krş yaktığını düşünürsem