Gönderen Konu: Şanzıman Yağı Değişikliği  (Okunma sayısı 37991 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Şanzıman Yağı Değişikliği
« Yanıtla #40 : Kasım 20, 2013, 19:53:50 »
bugün sanayide baskı balata  setini değiştirdim performans düzelmiş hissettim ama aracımın en güzel yanı olan vites geçişlerinin yumuşaklığından eser yok. usta yarın getir dedi şanzıman yağı dedi yanlış hatırlamıyorsam bakalım değiştirelim dedi umarım düzelir geçişleri çok sinir bozucu, aracım 2007 corolla 1.6 benzinli yağ ne marka kaç model önerirsiiz fiyatları ne kadar bilgi veren olursa sevinirim.
1 litrelik kutularda mobilin 75w90 tam sentetik yağı var, ondan 2 tane alırsanız sıkıntı olmaz. 1.9 litre alıyor şanzıman, çok az bir kısmı artacak doğal olarak. Litre fiyatı ise 40 lira civarındaydı yanılmıyorsam.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 20, 2013, 19:53:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Kasım 20, 2013, 19:55:16 »
bugün sanayide baskı balata  setini değiştirdim performans düzelmiş hissettim ama aracımın en güzel yanı olan vites geçişlerinin yumuşaklığından eser yok. usta yarın getir dedi şanzıman yağı dedi yanlış hatırlamıyorsam bakalım değiştirelim dedi umarım düzelir geçişleri çok sinir bozucu, aracım 2007 corolla 1.6 benzinli yağ ne marka kaç model önerirsiiz fiyatları ne kadar bilgi veren olursa sevinirim.
mobilube1 shc 75w90 2litre koyun.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #42 : Kasım 20, 2013, 20:00:36 »
anında cevap geldi teşekkürler yardımlar için, inşallah düzelir sorunum, bugün baskı balata değiştiğinde viteslerde eskisi gibi lokum gibi olur diye bekliyordum ama yanılttı beni hala aynı, bu arada motor yağı hariç başka yağ varmı araçta değişmesi gereken pek anlamam 80 binde araç motor yagı dışında bir yağ değiştirmedim.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Kasım 20, 2013, 20:07:08 »
anında cevap geldi teşekkürler yardımlar için, inşallah düzelir sorunum, bugün baskı balata değiştiğinde viteslerde eskisi gibi lokum gibi olur diye bekliyordum ama yanılttı beni hala aynı, bu arada motor yağı hariç başka yağ varmı araçta değişmesi gereken pek anlamam 80 binde araç motor yagı dışında bir yağ değiştirmedim.
Bu durumda önerim 1 litre dot 4 castrol veya mobil fren hidroliği alıp 0.75 litresini kullanarak makine ile değişim yapan bir yerde değişim yaptırmanız olur. Lakin belirttiğim gibi 0.75 litreden fazla eklemeyin kesinlikle. Eksik gelebilir hidrolik(max seviyesine gelmeyecektir muhtemelen) ancak bu durum azalan balatalarınızdan kaynaklıdır, el freni ışığı yanacak ve bu sayede balatanızı değişmeniz gerektiğini anlayacaksınız. Fazla hidrolik koyulursa hem uyarı yanmayacak hemde balata değşiminde fazla olan hidrolik taşacaktır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Kasım 20, 2013, 20:09:40 »
debriyajı ne marka taktınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #45 : Kasım 20, 2013, 20:14:09 »
sachs marka

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Kasım 20, 2013, 20:26:17 »
sachs marka
sachs almanların orijinal amortisör üreticisi, debriyajda üretiyor ama bu forumda daha corollaya takan duymadım. debriyaj aşağıda kavrıyorsa iyi ayırmıyordur ayarını kontrol ettir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #47 : Kasım 20, 2013, 20:29:46 »
debriyaj da pek sorun yok da işte vites geçişlerinde ki o ses gıcık bilmem debriyajla mı alakalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Kasım 20, 2013, 20:30:42 »
debriyaj da pek sorun yok da işte vites geçişlerinde ki o ses gıcık bilmem debriyajla mı alakalı
Ayırma tam olarak olmaz ise zor geçer vitese ve ses yapar. Keşke değişim yapmadan önce araştırsaydınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Kasım 20, 2013, 20:33:11 »
debriyajda sorun yok diyorsun ama vites geçişleri lokum gibiydi dediğin araba şimdi vitese zor geçiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 95 Model 1.6 XEİ
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '95
  • 23 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Kasım 20, 2013, 20:35:34 »
sachs almanların orijinal amortisör üreticisi, debriyajda üretiyor ama bu forumda daha corollaya takan duymadım. debriyaj aşağıda kavrıyorsa iyi ayırmıyordur ayarını kontrol ettir.

Debriyaj yukarıda kavrarsa sıkıntı vardır diye biliyorum ben yanlış mı biliyorum? Ben debriyaj setini değiştirdim araç nerdeyse en dipte kavrıyor,eskidende aşağıdan kavrıyordu.Aşağıdan kavraması iyi değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #51 : Kasım 20, 2013, 20:38:57 »
vites geçerken tak tuk hissettiriyor ama debriyajda sorun yok kavraması yumuşaklığı iyi şu an için, çoğu kişi memnun kalmış yağını değiştirince ama bakalım sabah deneyeceğiz şanzıman yağı ne kadar etkileyecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 95 Model 1.6 XEİ
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '95
  • 23 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Kasım 20, 2013, 20:41:35 »
vites geçerken tak tuk hissettiriyor ama debriyajda sorun yok kavraması yumuşaklığı iyi şu an için, çoğu kişi memnun kalmış yağını değiştirince ama bakalım sabah deneyeceğiz şanzıman yağı ne kadar etkileyecek.

Bende değiştirdim şanzıman yağını ama hiçbi değişiklik olmadı vites geçişlerinde.Şanzımanda bi sorun olabilir mi dişlilerde vss.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Kasım 20, 2013, 20:42:25 »
Debriyaj yukarıda kavrarsa sıkıntı vardır diye biliyorum ben yanlış mı biliyorum? Ben debriyaj setini değiştirdim araç nerdeyse en dipte kavrıyor,eskidende aşağıdan kavrıyordu.Aşağıdan kavraması iyi değil mi?
Murat çok aşağıda ayırması iyi değildir, ayırmada zorluk çıkarır, uzun süre kullandıkça yavaş yavaş debriyaj ayarı yükselir. sende bir problem olmadığına göre öyle kalsın ama arkadaşımızın debriyajı tam ayırmıyor gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #54 : Kasım 20, 2013, 20:55:37 »
hiçbir fikrim yok servis 1000 tl istedi sadece parçaya 500 işcilik mecbur sanayide değiştirdik ama bakalım yarın gittiğimizde ne olacak yazarım düzelir umarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '16
  • 10 kere teşekkür etti
  • 66 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Temmuz 09, 2020, 10:27:41 »
Merhaba
2016 1,33corolla aracımın fren hidroliginde eksiltme vardı. Araç 50bin km de.Balatalari 10bin km önce değiştirdim kaçak var mı diye bakildi herhangi bir kaçak yok. Sizce neden olabilir bu eksiltme?
Ayrıca servis bu ürünü verdi üzerine ekleme yaptı ben komple değiştirin dedim ama gerek yok dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk